Öneri Skripti

DreamerBoy

'Cause I love how it feels when I break the chains
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Argumentsiz player /öneri yazan kişi oluyor. Bir skript editlerken farketmiştim ancak admin kısmı gereksiz olduğunu varsayıyorum. "%player-argument%" bu kısmına "/öneri oyuncu" oyuncu kısmı yer alıyor yada "%argument-1%" oyuncu kısmı da. Ayrıca oyuncu kısmına adminin ismi yazarsa yine admin gözükür. Dediğin zaten son yazdığım skriptte mevcut. Skripti denemekte fayda var.

Sanırım sen beni yanlış anladın. Komut'a 2 argument eklersek. 1. Argumente adımızı yazmamız gerekir ve eğer oyuncu 1. argumenti es geçip yazmaz ise argument 2'yi <none> olarak gösterir. Yani mesaj <none> olarak gözükür. Skriptin amacı sunucuya eklenmesi açısından öneriler olduğu için özel mesaj gibi yetkiye gerek olduğunu düşünmüyorum. Anlatmak isteğimi örnek ile göstereyim.

Kod:
log "%player% > %argument-1% > %argument-2%" to "oneriler"

Demişsiniz. "%player%" ile ismini gösteriyorsun zaten "BigDaddy >" gibi (minecraft nickini).
"%argument-1%" Burada da argument 2 elimizde olduğu için isim yazmak zorunda kalırız. Tekrar "BigDaddy" yazmak gibi düşünün.
"%argument-2%" Bu da zaten bildiğiniz gibi mesaj olmak zorunda.
Eğer sizin dediğiniz gibi birleştirirsek;
BigDaddy > BigDaddy > Öneri
Şeklinde olur. Fakat sadece "%player%" > "%argument-1%" kullanırsak Oyuncu ismi > Öneri şeklinde gösterir. BigDaddy > Öneri gibi.
Umarım anlatabilmişimdir.

KingAmdin_YT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1

Sanırım sen beni yanlış anladın. Komut'a 2 argument eklersek. 1. Argumente adımızı yazmamız gerekir ve eğer oyuncu 1. argumenti es geçip yazmaz ise argument 2'yi <none> olarak gösterir. Yani mesaj <none> olarak gözükür. Skriptin amacı sunucuya eklenmesi açısından öneriler olduğu için özel mesaj gibi yetkiye gerek olduğunu düşünmüyorum. Anlatmak isteğimi örnek ile göstereyim.

Kod:
log "%player% > %argument-1% > %argument-2%" to "oneriler"

Demişsiniz. "%player%" ile ismini gösteriyorsun zaten "BigDaddy >" gibi (minecraft nickini).
"%argument-1%" Burada da argument 2 elimizde olduğu için isim yazmak zorunda kalırız. Tekrar "BigDaddy" yazmak gibi düşünün.
"%argument-2%" Bu da zaten bildiğiniz gibi mesaj olmak zorunda.
Eğer sizin dediğiniz gibi birleştirirsek;
BigDaddy > BigDaddy > Öneri
Şeklinde olur. Fakat sadece "%player%" > "%argument-1%" kullanırsak Oyuncu ismi > Öneri şeklinde gösterir. BigDaddy > Öneri gibi.
Umarım anlatabilmişimdir.
Beni yanlış anlamıyorsun da skripti yanlış anlıyorsun. Her istediğimizi skripte yazabiliriz. Eğer oyuncu ismi yazılmazsa direk sadece öneri yeri yazılır.
Kod:
if player-argument is not player:
    log "Önerilen > %argument-1%" to "oneriler"
veya
if argument-1 is not player:
Ek olarak;
Kod:
command /oneri [<player>] [<text>]:
    trigger:
        if arg-1 is set:
            if arg-2 is set:
                log "%player-argument% > %text-argument%" to "oneriler"
                send "{@l} > &aBaşarı ile önerinizi yaptınız." to player
                stop trigger
            else:
                stop trigger
        else:
            send "{@l} > &cHatalı kullanım! &7Doğru kullanım > &a/oneri <ÖnerenKişi> <Öneriniz>" to player
            stop trigger
Skriptin tamamı bu şekilde.

Ek olarak;
Oyuncuların kendisinin yazmasını istiyorsan
skript bu şekilde olacak.
Kod:
command /oneri [text]:
    trigger:
        arg is set:
            log "Öneren: %player% > Önerilen: %argument-1%" to "oneriler"
            send "&bBaşarılıyla gönderildi!"
            stop trigger