AtaEgeAsilturk
Kömür Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
1.7.10 modlu bir şekilde girince OpenGL Error: 1283 (Stack overflow) hatası alıyorum. Bunun çözümünü nedir?
OpenGL bir oyun yapım kütüphanesidir.1.7.10 modlu bir şekilde girince OpenGL Error: 1283 (Stack overflow) hatası alıyorum. Bunun çözümünü nedir?
Crash vermiyor sadece mapa giriş yapmıyor.OpenGL bir oyun yapım kütüphanesidir.
Minecraft OpenGL ile yapılmıştır.
Modlar OpenGL kodlarınıda değişikliklere gidebilirler.
Bazı durumlarda Forge veya Minecraft Sürümü eşleşmezse OpenGL kodları bir bütün halinde çalışmayabilir.
1283 hata kodu gibi hatalar doğurur.
Hatanın en basit çözümü hatalı olan modu silmektir.
Crash loglarını atarsanız hatalı olan modu belki bulabiliriz.
Tamam, girmeye çalıştığınız map dışında bir map oluşturun. (Yeni MAP) Girmeyi deneyin.Crash vermiyor sadece mapa giriş yapmıyor.
şu an öyle bir durum yok ama böyle bir hata vermeye başladı.Tamam, girmeye çalıştığınız map dışında bir map oluşturun. (Yeni MAP) Girmeyi deneyin.
Eğer olmaz ise mods klasöründe bulunan mod listesinde, grafik için yapılmış modları teker teker yedek alarak silin ve her seferinde giriyor mu diye deneyin.
Bu kadar zahmetli bir işe girişmek istemiyorsanız şu adımları deneyerek hata ayıklama yapabilirsiniz:
Umarım işinize yarar. Kolay gelsin
- Hata ayıklamayı hazırlama
- Minecraft'ı kapatın.
- Minecraft'ı launcherini açın.
- Eğer cracked launcher yani korsan launcher kullanıyorsanız sol altta bulunan Edit Profile kısmına tıklayın. (Bu seçenek Launch etme seçeneklerini değiştirmenize yarar.)
- Eğer cracked minecraft kullanmıyorsanız bu durumda cracked minecraft kullanmak zorunda kalacaksınız.
- Edit profile sekmesine girdikten sonra Launcher Visibility (Launcher görünürlüğü) yazan kısımın tikini açın.
- Launcher Visibility yazan seçeneğin sağ tarafında bir liste bulunuyordur. Listeden "Keep the Launcher Open" seçeneğini seçin.
- Save profile butonuna tıklayın ve Play seçeneğiyle oyuna giriş yapın. (Oyun başlayacak ama launcher kapanmayacaktır.)
- Hatayı ayıklama
- Hata aldığınız dünyaya girmeyi deneyin.
- Hata aldığınız sırada Launcher üzerinde bulunan üstteki sayfa seçim bölümünden "Launcher Log" sayfasına girin.
- Log'da bulunan son 100-150 satırı inceleme altına almalıyız.
- Loglara bakın ve loglarda modların ismini aramaya başlayın. Mod isimleri genellikle com.pikod.ModAdı gibi gözükür. Modun verdiği logu inceleyin. Hatanın alındığı kısmı inceleyin. Eğer hatayı çözemezseniz hatayı buraya gönderin beraber bakalım.
şu an öyle bir durum yok ama böyle bir hata vermeye başladı.Ekli dosyayı görüntüle 147330
Bu sefer onuda çözdüm bu hatayı alıyorum.Map savesinin yüklenebilir bir durumda olmadığını söylüyor.
Eğer modları değiştirdiysen, eski haline döndürdüğünde girebileceğini söylüyor.
Yeni bir map daha kurup orda dene.
Bu arada eğer cevaplarım işine yararsa yukarıdaki mesajımı en iyi cevap olarak seçebilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 147331
legends isimli mod gerekiyor. en az 1.5 sürümü.Bu sefer onuda çözdüm bu hatayı alıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 147332