geliştirmiş olsa bu soruyu soracağını tahmin etmiyorumUnity olabilir. Daha önce mobil oyun geliştirdiniz mi?
eğer kodlar ile uğraşmak istemiyorsan constructer ve game maker studiosu kullanabilirsin ama kod yazmanın verdiği özgürlüğü verebilir mi bilmiyorum daha önce bu iki uygulamayı duydum ama kullanmadımŞöyle bir kaynak buldum ama 5 farklı program var sice hangisi daha iyi
https://www.bozuktus.com/2020/07/23/mobil-oyun-nasil-yapilir-28566/
SDL veya opengl kullanmayıp unity ile oyun yapıp aa çok kolaymış diyorsan tabii ki de 7 yıl sürmez. Benim yazdığımı bir daha okursan yıllarca sürecek dediğim şeyin 0 dan bir oyun ve oyun motorunu bu libleri kullanarak oluşturmak olduğunu anlayabilirsin. Unity ve Unreal Engine daha kısa sürecektir ama aynı özgürlüğü vermeyecektir. İyi forumlarSana önerim Game Maker Studio veya Unity ikisi de çok kolay programlar ve internet üzerinde bir sürü eğitim videoları var.
UE4 kullanmanı asla önermiyorum.
7 yıl süreceği konusuna inanmıyorum, hırslı bir şekilde günde 5-6 saat uğraşırsan 1 yıl sürmeden basit bir oyun yapabilirsin.
20-30 saat oynanış süreli bir oyun düşünüyorsan 7 yıl sürebilir o doğru![]()
7 yıl sürmez düşüncen boş.SDL veya opengl kullanmayıp unity ile oyun yapıp aa çok kolaymış diyorsan tabii ki de 7 yıl sürmez. Benim yazdığımı bir daha okursan yıllarca sürecek dediğim şeyin 0 dan bir oyun ve oyun motorunu bu libleri kullanarak oluşturmak olduğunu anlayabilirsin. Unity ve Unreal Engine daha kısa sürecektir ama aynı özgürlüğü vermeyecektir. İyi forumlar
Hiç deneyiminin olmadığını gayet güzel belli ediyorsun ama ilk önce araştırsan sana anlatmak zorunda kalmam. C diye bir dilin olduğunu bilip bilmediğinden şüpheliyim ama eğer biliyorsan kendin de deneyebilirsin. Araştırma yapmıştım zamanında o yüzden böyle söylüyorum yoksa bilmeden senin gibi atmak kolay7 yıl sürmez düşüncen boş.