Oyun sektörü batıyor mu ?

KarlMakas

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Katılmıyorum. Oyun sektörü batmıyor, tam aksine her geçen gün gelişiyor. Özellikle M&B Bannerlord, GTA gibi oyunların geleceği çok parlak. Yüksek ihtimalle insanlar artık sıkılıp yeni ve farklı birşeyler yapmak istemişlerdir.

DirenCan

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Teknoloji şu an çok daha genç kitlelere ulaşabiliyor. Piyasada ün salmış oyunlara da ulaşmaya başlayınca bu kitle, haliyle yaş ortalaması düşüyor. Piyasadan uzak kaliteli oyun bulmak ta zor. Bana sorar isen Türk oyuncuların aktif olduğu
''CROSSFİRE'' oyununu şiddetle tavsiye ederim. bilmem duymuş musunuzdur, TS adresimizde yapılan konuşmalar '' araba almak- çocuk sahibi olmak'' üzerine. kitlenin o kadar sağlam olduğunu söylebilirim. Aktif etkinliklerden tut ( günü gününe, ayı ayına ve kesinlikle sürükleyici) Ülkeler arası devasa etkinliklere kadar dehşet hoşlukta yarışmaları var. en haz aldığım oyundur. 5 sene gibi bir süredir oynuyorum :)

ss333

。◕‿◕。
En iyi cevaplar
0
Oyun sektörünün battığı söylenemez. Fakat yeni çıkacak oyunları oynayacak kullanıcıların %25 azalacağı kesin. Şöyle düşünün: Mount and Blade: Warband yaklaşık 2-3 GB alan kaplarken Bannerlord 40 GB alan istiyor. Ayrıca yeni çıkacak oyunların sistem gereksinimleri fazla olduğu için PC değiştirmeye maddi gücü yetmeyen kullanıcılar mecburen başka oyunlara yöneleceklerdir. (Bu arada geri döndüm xd)

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Really nigga ? Ayrica sildiğim oyunlarda var fallout 4 gibi iğrençti... Eski half-life oyunlari falan bi 50tane falan vardir burda silinen oyun.

Steam'de görünür durumda şu an

Klasörlerdeki Sakura Clicker ilgimi çekti :pala:
Bir de Trine 2 beğendin mi bare senpai?

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Katılıyorum. Çünkü oyun sektörleri bundan 10 yıl önce hikayelere ve epikliğe daha çok önem verirdi. Şimdi her oyun "istediğin bölümü oyna, oyunu birazcık öğren, gerisi umrumda değil" deyip sizi online oynamaya çekiyor. Zamanında Mafia 1 gibi dehşet hikayeye sahip oyunlar vardı ve oynanıyordu. Tabi "online olmasın" demiyorum. Half-Life'da 32 kişilik sunucu açıp crossfire'da saatler geçirmedik mi sanki biz? Ama her oyun yapmıyordu onu. Yapanlar da çok sağlam hikayeler ekleyip öyle yapıyordu.

Ben bu olayı en son Crysis 3'te gördüm galiba. Tabi kendisi diğer oyunlardaki hikayeyi devam ettirdiği için 3 oyunu birden sayalım. Her birinde oynanış daha da geliştiği için online daha eğlenceli hale geliyordu ve yine her birinde hikayeye yeni öğeler katıldığı için o da daha eğlenceli oluyordu.

Grafiğinin canını yediğimiz Battlefield 1 bile online odaklı. Hikayesi de var tabi ama oynayacan mı oynamayacan mı umrunda değil. GTA V gibi hem sağlam online hem de sağlam hikaye yapan oyunlar gelmedikçe patlama yapamıyor oyunlar.

Benim düşünceme göre her oyun oyuncuya bir özellik vermelidir. Başında boş dakikalar geçireceğiniz bir oyun sizin sadece zamanınızı çalar. Oyun firmaları bu "özellik verme" işini bıraktıkları için insanlar zamanlarının boşa çalındığını anlamaya başlıyorlar diye düşünüyorum.

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gidiyosun 2500 tlye pc topluosun bi indireyim diyorsun %99 da kalıyor ve sistem özellikleri yetmiyor ve insanlar oyun oynayamıyor.Artık herkes hikaye oynayamadığı için online ye yöneliolar orda da onlar hack açıo

Olumun_4_Kolu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Mc de biraz düşüş yaşandı doğru cs goyu bilemem ama lol de ben tatilde sabah gireyim akşam gireyim oyun bulma max süresi 10 du.
Mcde düşüş yaşanmasının sebebi -hiç değilse bizim ülkemizde- yaşı küçük arkadaşların haddini bilmez yorumları ve küfürlerinden dolayıdır. Diğer oyunlar için bir şey söyleyemem, insanlar sıkılıp yeni konsepler arıyordur, No Mans Sky gibi ilgi çekici oyunlara yöneliyorlar.

EDİT : Konuyu hortlatmışlar, farketmedim arkadaşlar özür dilerim.

Moderatör tarafından düzenlendi: