Katılıyorum. Çünkü oyun sektörleri bundan 10 yıl önce hikayelere ve epikliğe daha çok önem verirdi. Şimdi her oyun "istediğin bölümü oyna, oyunu birazcık öğren, gerisi umrumda değil" deyip sizi online oynamaya çekiyor. Zamanında Mafia 1 gibi dehşet hikayeye sahip oyunlar vardı ve oynanıyordu. Tabi "online olmasın" demiyorum. Half-Life'da 32 kişilik sunucu açıp crossfire'da saatler geçirmedik mi sanki biz? Ama her oyun yapmıyordu onu. Yapanlar da çok sağlam hikayeler ekleyip öyle yapıyordu.
Ben bu olayı en son Crysis 3'te gördüm galiba. Tabi kendisi diğer oyunlardaki hikayeyi devam ettirdiği için 3 oyunu birden sayalım. Her birinde oynanış daha da geliştiği için online daha eğlenceli hale geliyordu ve yine her birinde hikayeye yeni öğeler katıldığı için o da daha eğlenceli oluyordu.
Grafiğinin canını yediğimiz Battlefield 1 bile online odaklı. Hikayesi de var tabi ama oynayacan mı oynamayacan mı umrunda değil. GTA V gibi hem sağlam online hem de sağlam hikaye yapan oyunlar gelmedikçe patlama yapamıyor oyunlar.
Benim düşünceme göre her oyun oyuncuya bir özellik vermelidir. Başında boş dakikalar geçireceğiniz bir oyun sizin sadece zamanınızı çalar. Oyun firmaları bu "özellik verme" işini bıraktıkları için insanlar zamanlarının boşa çalındığını anlamaya başlıyorlar diye düşünüyorum.