@Karamet kanka şişirilmiş balon olayı yok aslında, bak anlatayım sana. Durun linc etmeyin dinleyin iki dakika.
Genelde bu konularda hep şu geçer "mac alıcağına daha ucuza daha performanslı bir şey alırsın" öyle ama kullanılabilirlik açısından mac'in yeri gerçekten baska, artı birde bunu iphone ile kullananlar bilir, gerçekten çok rahat. Benim mace tek eksi verdiğim nokta oyun oda verirsin parasını harici ekran kartlı 15lik alırsın sorun kalmaz paran olur alırsın baskada eksiği yok fazlası var.
Bak kullanılabilirlik dedim, açıklayım. Mac ve iphone default olarak ihtiyacın olam tüm uygulamaları ücretsiz sunuyo zaten ne bunlar, notlar anımsatıcılar takvim özellikle harita, legal müzik film sunduğu uygulamaların çoğu windows pc lerde yok evet hepsinin alternatifi var ama, sorunsuz şekilde basit ve uyumlu değiller.
Bana kazandırdığı zamanın genel olarak hatti hesabı yok bu cihazların.
Tabi aktif olarak tüm özelliklerinide kullanmayı biliceksin, son model iphone alıp açlıktan ağzı kokan ama interneti paketi olmayan MALLAR var lan adam son model telefon alıyo paketi yok özelliklerini kullanamıyo tabikide önyargı doğuyo. Son model telefon alma aylık güzel bi paket al yap macini yap iphone unu sunduğu default uygulamaları kullanmayı bil inan hayatında çok etkisi oluyo.
Önceden win pc'de kullandım. Birçok dizüstümde menteşe sorunu çıktı. Bilen bilir menteşe sıkıntısı çıktımı eğer bikaç hafta yaptırmadınmı daha çok bozuluyo, ne alaka diceksiniz ama ben menteşe bozuk diye gittiğim serviste senin mentesen ana kartı bozmus cümlesini duydum lan. Geç götürdüm tabi bendede hata var ama, öyle dandik yani genel olarak win dizüstüler.
-Ayrıca touchpad olayınada gelelim, win pc de hiçbizaman kullanmadım çünkü aşırı kullanışsız yani yok öyle bir şey berbat, hep mous kullanırdım. Mac touchpadinde inan mousu çıkarmıyorum çünkü touchpad daha rahat geliyor. Detaya gerek yok kullanın anlarsınız.
-
Mac'e hikaye demek için windows pc'lerin şunu sunması gerekir ki mac gerçekten hikaye olsun;
touchpad - Bu konuda karşılaştırılamayacak kadar mac önde
Klavye - kullandığım modelde yok ama kelebek tipi klavyede yazmak gerçekten inanılmaz, o klavye hissini veren w pc daha yok galiba. varsa bilmiyorum.
kasa/tasarım - tok kapak sesi yeter macin hehehe

Kucağa alıncada öyle gacur gucur etme yok, kompakt aga, ekran falan sallanmıyo ileri geri
klavye aydınlatması - hala biçok win pc de aydınlatma yok saka gibi lan. Biçoğundada var tabi.
sunduğu default uygulamalar - winde gerekli uygulamaların çoğu yok indir dur.
telefon ile uyumluluk gibi konulardada bikaç tık daha iyidir.
Unuttuğum, arada farkı açan detaylarda var tabi. okuma hızıdır ikinci eldir fan dır falan.
@Karamet kanka sana atarlanmadım ha yanlıs anlama seviyorum seni (galp)
Edit: Linç etmeyin