Plugin Nasıl Yapılır

Nothingkat42

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
kardeşim eğer kafaya taktıysan ve bu işle uğraşacaksan sıfırdan başlıyorsan 3-4 hafta zorlu ve korkucu hatta kafa karıştırıcı günler seni bekliyor :D
onu niye yazdık ? bu ne ? o ne işe yarıyor ? oraya niye onu koyduk ? şöyle olsa olmaz mı ? ufff bir sürü kafada soru...

Youtuberin kod yazması mı ? yada coderin youtubede işi ne ?
Öğretme Videosundan Bahsetmişdim.

ByDeichor

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam algoritma ile ingilizcenin ne alakası var? Şimdi kalkıp ingilizce kaynaklar demeyin. Bir yerden sonra elbette ingilizce kaynaklara bakmak zorunlu hale geliyor ama algoritma temelini oturtmak için ingilizceye gerek yok. Hani adam problem çözmeyi çok seviyordur ama ingilizcesi iyi değildir. Herkesin dil öğrenme algıs ıda aynı değil. Dil öğrenmekte zorluk çeken birine illa başta ingilizce öğren diyip o kişiyi sıkmak doğru bir şey değildir. Programlama ve ingilizceyi paralel olarak yürütmek daha doğrudur.
Türkiyede çoğu öğretim şekli ezberdir, ancak yabancı kaynaklar tam olarak işi kavramayı öğretir. Eğer yabanci dili yoksa Java yı geçtim program yazılım bile okuyamaz. Yabancı dil her konuda şarttır, ancak programlamada bir tık daha çok gerekli.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Türkiyede çoğu öğretim şekli ezberdir, ancak yabancı kaynaklar tam olarak işi kavramayı öğretir. Eğer yabanci dili yoksa Java yı geçtim program yazılım bile okuyamaz. Yabancı dil her konuda şarttır, ancak programlamada bir tık daha çok gerekli.
Sadece plugin yapıcaksa şart değildir, alt tarafı bukkit plugin yapmak istiyor arkadas robot yapıp ona *** yazılımı yapayım demiyor(güzel fikirmis yalnız).
Gerekli programları yükledikten sonra web'teki pluginleri inceleyerek mantığını zamanla kavrayıp istediği sekilde pl yapabilir.
Adettendir sevdigim sloganıda ekleyim; if it's not an English, it's not an Plugin hmmm is it possible.. no!
if it's not an Brain, it's not an Plugin!
only Brain.
Brain'iniz yokmu? Brain 6; 649 dolardan baslayan fiyatlarla!

şifrenisöyle

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
java bilmene gereke yok desem yeridir :D ben bilmiyorum ama istediğimi yazıyorum önce java bilmelisin ibaresi çok yanlış ben bilmesemde istediğimi yapıyorum sende yaparsın :)

şifrenisöyle

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
benim bi ingilizcem var bide bukkit kütüpanem başka bişi bilmiyom ama oluyor işte :) bi şekilde yazıyorsun javaya gerek yok demekte saçma sonuçta yazdığın şey java ama javanın her şeyini bilmene gerek yok yani bukkit kütüphanesini bilsen yetyr

BySnowman

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben plugin kodlamayı ordan burdan bulduğum kodların bazı kısımlarını çıkartıp nerelerde hata verdiğini, nasıl düzeltebileceğimi durmadan, bıkmadan tekrar ederek pekiştirdim. Bilmediğim bir konuyu yabancı kaynaklardan araştırmalar yaparak, bilen kişilere sorarak öğrendim. Bildiğim şeyleri unutmamak için kodlaması daha zor pluginler kodladım. Sana önerim bu dediklerimi yaptıktan sonra ders videoları izleyip yeni bilgiler edinmelisin. Anlayıp anlamamana gerek yok kodların üstünde durdukça, tekrarladıkça mantığını zaten çözeceksin. Umarım bu yazdıklarım hevesli olan birçok kişiye yardımı dokunur.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Java falan bilmese de olur zaten öğrenemeden sıkılırsın.. Git bakit forumlarında tuturiyal oku 2-3 vidto fln izle yeter sana