Rabisu yetkilisi rabisu sunucusunu çekemeyip çökertiyor.

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
10 yaşındaki çocukları kandırabilirsin de 24 yaşındayım evlat ve bilişim sektöründeyim. Bu yapılan bir suç. Daha önce bu suçtan 6 ay ile 5 yıl arasında ceza yiyenler de oldu. Ek olarak:
Yapma ya bilişim sektöründemisin allah allah.
Yaş olayını bu konuya müdahil ediyorsun önemli olan yaş değil akıldır. bugün 50 yaşındaki adamın yapamadığını 20 yaşındaki mühendis adayı yapabiliyorsa buradaki fark zekadır bilgidir.
Telefon numaranı gönder oradan tartışalım tartışmanın sonucu olarak da ses kaydı ekleriz tabi ses kaydı eklemek de özel hayatın gizliliği dolayısıyla suç frekans değiştirip eklerim. Forumun en büyüğü olduğunu sanıyorsun yaşını belirtmen de bunu gösterir kim daha büyük görelim.
Ayrıca hangi firmada çalışmaktasın bilişim sektöründeymişsin diplomanın fotoğrafını alalım.
ieü yazılım mühendisliği mezunuyum, iş yeri açma belgem ve yeteneklerimi belirten belge ve sertifikalarım var, bga Securtiy de staj yaptım şu an teknokentte bulunan bir firmada server management ve yazılım konusunda destek vermekteyim, atsis.net de detayları görüleceği üzere işleyen bir yazılım projem bulunmakta ilerleyen zamanlarda kendi işimi kuracağım ve şu an bunun çalışmalarını sürdürmekteyim peki sizin çalışmalarınız sertifikalarınız var mı ?
Bu sektörde olan boş insanlar ve dolu insanlar vardır siz hangi klasmandasınız ?
Talep ettiğim argümanları vermeden konuyu uzatmanın bir anlamı yok, sizin de benden bir kaç argüman talebinde bulunabilmeniz için taleplerimi karşılamanız gerekmekte kimin ne olduğunu görelim hodri meydan.

Gördüğüm üzere sadece TCK da yazılanları biliyor fakat bu işin pratiğini bilmiyorsunuz. Bilişim hukukuna dair ülkemizde nasıl işlediğine dair bir kaç makale okumanızı ve mahkeme sonuçlarını incelemenizi tavsiye ederim. Teorik, pratikten hep farklıdır ve ben bu işin pratiğini çok kez yaptım 4 yıl birileriyle uğraştım elde ettiğim hiçbir şey olmadı üstelik mahkeme dosya masrafları da bana girmiş oldu bunun yanında yaptığım ek çalışmalar loglama 24 sayfalık savunma çalışmalara ayırdığım zaman da boşa gitti.

Konuyu uzatmak istersen uzatabilirsin işim dolayısıyla bolca vaktim oluyor ve yazmayı da severim insanlarla uğraşmayı da severim işim dolayısıyla zaten sürekli insanlarla ve bilgisayarla uğraşırım.
şu an işe gidiyorum konuya tek cümlelik kaçamak yanıtlar vermeden yanıt vereceksen ver. Bir kaç saat sonra da cevabını alırsın.

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yapma ya bilişim sektöründemisin allah allah.
Yaş olayını bu konuya müdahil ediyorsun önemli olan yaş değil akıldır. bugün 50 yaşındaki adamın yapamadığını 20 yaşındaki mühendis adayı yapabiliyorsa buradaki fark zekadır bilgidir.
Telefon numaranı gönder oradan tartışalım tartışmanın sonucu olarak da ses kaydı ekleriz tabi ses kaydı eklemek de özel hayatın gizliliği dolayısıyla suç frekans değiştirip eklerim. Forumun en büyüğü olduğunu sanıyorsun yaşını belirtmen de bunu gösterir kim daha büyük görelim.
Ayrıca hangi firmada çalışmaktasın bilişim sektöründeymişsin diplomanın fotoğrafını alalım.
.
Buradan itibaren okumadım. Çünkü boş konuşuyorsun.

Benimle tartışabilecek kapasitede değilsin bence. GANO'su 4 üzerinden 4 olan bir insanla tartışmak istiyorsan buyur tartışalım. Sadece TCK ve verilen cezalar hakkında yazdıklarımı anlamayıp "tck'de böyle işlemiyor araştırın" demen bile benimle tartışabilecek seviyede olmadığının yeterli kanıtıdır bence. Vakit kaybısın.

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0

Benimle tartışabilecek kapasitede değilsin bence. GANO'su 4 üzerinden 4 olan bir insanla tartışmak istiyorsan buyur tartışalım. Sadece TCK ve verilen cezalar hakkında yazdıklarımı anlamayıp "tck'de böyle işlemiyor araştırın" demen bile benimle tartışabilecek seviyede olmadığının yeterli kanıtıdır bence. Vakit kaybısın.
üç kağıtçıların genel taktiği şuradan sonrasını okumadım taktiğidir okuduğunu herkes biliyor fakat sorulardan kaçmak için okumadığını belirtmen seni hangi lansmanda değerlendirmemizi sağlar? yapma bunu artık yemezler.
"GANO" Su %100 (gerçekliği de bir ekran alıntısıyla kanıtlanmayacak oranını kabul ederek yazıma devam ediyorum) ama kelime eklerini ve yönlendirmeleri yapamıyor. Yazdıklarını değil yazdığını hatta kopyala yapıştır yaptığını olacak. Gören makale yazdı sanar.
"TCK da böyle işlemiyor araştırın" demedim sizin sahip olduğunuzu düşündüğünüz akıla aykırı hareket ediyorsunuz. Benim söylediğim pratiği farklı olduğudur. Ceza aynı ceza ama pratik farklı. En basit eylem olan yürümenin bile pratiği farklıdır. Size bu konuda yapılmış davaların sonuçlarını araştırmanızı öneriyorum emin olmamakla birlikte umarım bu dava sonuçlarını nerede araştıracağınızı biliyorsunuzdur ve dava sonuçlarını araştırmak bir pratiktir bu kanunların nasıl uygulandığını size gösterir.
Dediğim gibi bu forumda burada laf yapıp da aradığımda 2 kelime cümle kuramayan her cümlesinde arama motorlarına muhtaç olan gerçekte hiçbir şey bilmeyen yaşının büyüklüğünü vurgulayıp yaşı küçük olan çok üye var.
Bu yüzden de bu tartışmayı senin gibi seviyeden yoksun insanlarla sürdürmenin bir anlamı yok yazdığın yorumlarda ki dolaylı dolaysız hakaret aşağılamalarını görmezden geliyor senin tarzında tartışma yapan hatta yapamayan insanlarla tartışmanın bir anlamı olmadığını belirtip tartışmayı senin talebin ve benim isteğim üzerine sonlandırıyor tekrar bu konu hakkında sözüne sadık kalıp tutarlı olmanı yanıt vermemeni umuyorum.Mobilden yazıyorum ve yazmama ayırdığım zamanın 2 katını kelimeleri düzeltip hatasız bir yazı çıkarmaya çalışıyorum hatamız var ise affola. İyi forumlar.

Frodox

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Hocam maalesef ülkemizdeki siber suçlar çok yavaş işliyor, dedikleriniz hiçbiri şuana kadar yaşanmadı yani gidip bot,ddos atan birini dava edersen 4 yıl sonra cevap gelir o cevap kağıdında da min 2000tl masraflar yazar. Yani burada boş konuşmaya gerek yok gidip 1000-2000-5000 tl vermek yerine 100tlye antibot antiddos v.s alarak bu sorun çözülebilir.

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Hocam maalesef ülkemizdeki siber suçlar çok yavaş işliyor, dedikleriniz hiçbiri şuana kadar yaşanmadı yani gidip bot,ddos atan birini dava edersen 4 yıl sonra cevap gelir o cevap kağıdında da min 2000tl masraflar yazar. Yani burada boş konuşmaya gerek yok gidip 1000-2000-5000 tl vermek yerine 100tlye antibot antiddos v.s alarak bu sorun çözülebilir.
Haklı olmanızla birlikte küçük bir ekleme yapmak istiyorum. Mahkeme avukat dosya ulaşım tanık keşif gibi birçok faktör sonucunda 4 yıl sonra alınacak minimum giderler 5 bin tl den başlar burada da bitmez davayı kaybettiğiniz taktirde davalı onu oyaladığınız bu suçu işlemediği kararı çıktığında bu suçla itham ettiğiniz dolayısıyla size maddi manevi tazminat , bir suçla itham ettiğiniz için şeref davası gibi davalar açar eğer davalı bu süre zarfında çok şey kaybettiyse davacı olmanız dolayısıyla sizinle uğraşırsa iş daha vahim. uğraşmazsa minimum yırtarı da 1 yıl dan ve 20 bin tl maddi tazminattan başlar. uğraştığında ise onun davası da bir kaç yıl sürer hayatınızı kaydırırlar.

Son düzenleme:

Frodox

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Haklı olmanızla birlikte küçük bir ekleme yapmak istiyorum. Mahkeme avukat dosya ulaşım tanık keşif gibi birçok faktör sonucunda 4 yıl sonra alınacak minimum giderler 5 bin tl den başlar burada da bitmez davayı kaybettiğiniz taktirde davalı onu oyaladığınız bu suçu işlemediği kararı çıktığında bu suçla itham ettiğiniz dolayısıyla size maddi manevi tazminat , bir suçla itham ettiğiniz için şeref davası gibi davalar açar eğer davalı bu süre zarfında çok şey kaybettiyse davacı olmanız dolayısıyla sizinle uğraşırsa iş daha vahim. uğraşmazsa minimum yırtarı da 1 yıl dan ve 20 bin tl maddi tazminattan başlar. uğraştığında ise onun davası da bir kaç yıl sürer hayatınızı kaydırırlar.

Çok haklısınız, şahsen ben olsam 5000tl verip bide 4 sene uğraşmak yerine sunucumu daha da kaliteli hale getirmekle uğraşırım. Yani gidip 4 sene biriyle uğraş sonra biri daha gelsin çökertsin bide onunla uğraş derken hayatını kaydırıyorlar. En iyisi hocam kendi önlemini alıcaksın. Siber suçların en çok uğraştığı iş kurum sitelerine saldıranlardır. Ondan gerisi boş. Yani boşuna dava mava demekle uğraşmayın. Davayla çözmek yerine (ki çözemiceksiniz) gidip adam gibi sunucu yapın. 5000TL oraya vermek yerine sunucuya verin bakalım davalarla uğraşıcakmısınız. Yani boş boş konuşmasın burda kimse, kurum sitesine saldıran biri ise ağır bir ceza yer onun dışında siber suçlar ilgilenmez.

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yavaş işlemiyor artık. 2-3 ayda sonuçlanıyor. Oraya gitmene bile gerek yok zaten sanık çağırılmıyor ilk başta. Ailesinin avukatı illa ki vardır yani ekstra pek masraf yapmasına gerek kalmayacak.

Diğer elemana yanıt bile vermiyorum artık iyice saçmalamaya başladığı için.

MineJuvan

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Faturası var neyin kanıtından bahsediyorsun ne saçmalıyorsun. Oyun içi oyun dışı diye bir madde yok. İnternet ortamında yapılan her türlü siber saldırı (ddos bile) suçtur.
Konuya yorum yapan bir grup var özellikle konu sahibini aşağılamak, kötülemek ve haksız göstermek için uğraşıyorlar.

Aşağılama gibi bir amacım yok. Oyun içinden saldırı yapıyorsa bu bir SUÇA GİREMEZ. Sunucuya yapılan bir saldırı SUÇA GİRER. Biraz kafanızı çalıştırıp düşünün. Oyunun içinden sürekli bir paket açtırıyor. Client bazlı bir saldırı. Bunun siber suçlarla ne alakası var ? Hala anlamıyor iseniz beni görmezden gelin lütfen.

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aşağılama gibi bir amacım yok. Oyun içinden saldırı yapıyorsa bu bir SUÇA GİREMEZ. Sunucuya yapılan bir saldırı SUÇA GİRER. Biraz kafanızı çalıştırıp düşünün. Oyunun içinden sürekli bir paket açtırıyor. Client bazlı bir saldırı. Bunun siber suçlarla ne alakası var ? Hala anlamıyor iseniz beni görmezden gelin lütfen.

Türk Ceza Kanunu’nun 244. Maddesinde “bir bilişim sisteminin işleyişini engellemek” suç olarak kabul edilmiş ve yaptırımı 1-5 yıl arası hapis cezası olarak düzenlenmiştir.”

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Yine anlamamıştır emin olabilirsiniz.
Yavaş işlemiyor artık. 2-3 ayda sonuçlanıyor. Oraya gitmene bile gerek yok zaten sanık çağırılmıyor ilk başta. Ailesinin avukatı illa ki vardır yani ekstra pek masraf yapmasına gerek kalmayacak.

Diğer elemana yanıt bile vermiyorum artık iyice saçmalamaya başladığı için.
Arkadaşlar 2-3 ayda dava sonuçlanıyor muş hemen acilen 30-40 kişi toplanması lazım yüz yılın komedisi resmen boşa ziyan olmasın ben tek güldüm kesmedi hep beraber gülelim. Bak bak bak hemde siber suçlar konusunda 3-4 ayda sonuçlanıyormuş :D
Zaten soruşturması ifadeye çağrılması ifade alınması vs 4 ay sürecek 4 ay sonraya da mahkeme günü verirler minimum 8 ay diyorum ilk duruşmaya 8 ay sonra girersin adam inkar ederse ki büyük ihtimal eder 12. ayda tekrar duruşma 3 ay adliye tatili var, tekrar inkar tekrar duruşma sonra verilerin toplanması derken 1 yıl geçer sonra tekrar duruşmaya sonra tekrar inkar eder savunmasını yapar derken artık ahirette sürdürürsün davayı.

Sanık çağırılmıyor ? Kimi çağırıyorlar steve jobs'u mu?
Ailesinin avukatı hayrına mı çalışıyor muş bizim de aile avukatımız var sürekli para yiyor
Bu yazdığından da bu konu hakkında ne kadar bilgisiz olup sadece laf salatası yaptığın belli oluyor.

Türk Ceza Kanunu’nun 244. Maddesinde “bir bilişim sisteminin işleyişini engellemek” suç olarak kabul edilmiş ve yaptırımı 1-5 yıl arası hapis cezası olarak düzenlenmiştir.”

TCK nda bir maddenin suç olarak kabul edilmesi pratiğinde uygulanabildiği anlamına gelmemektedir.
- Hukuk "suçu ispatlanana kadar herkes masumdur" ilkesine dayanmaktadır lakin Ergenekon davalarında bu ilke çiğnenmiştir bu da dolayısıyla pratikte uygulanamadığı anlamına kanunların pratiğinin uygulanamadığı durumların olduğunun göstergesidir.

- Geçen başkanlık seçimlerinde YSK kanunu çiğnemiştir bu da yine işin pratikte sıkıntıya girebileceği bazı durumlarda uygulanamayacağı durumların olabileceğinin göstergesidir.

Sana en bilindik 2 örneği verdim.

TCK nda öyle bir madde olması ancak ve ancak sana saldırı yapan şahısın hakim karşısında "Evet bu saldırıyı şu gün şu saatte ben yaptım şu şekilde zarar verdim şahsıma itham edilen tüm suçlamaları kabul ediyorum" şeklinde itirafıyla pratiğe geçebilir. Aksi taktirde Türkiye de bilişim konusundaki bu zafiyet bu işin de pratikte uygulanmasının yolunu tıkamaktadır.
Defalarca bu konularda dava açmış gerek kazanmış gerek kaybetmiş birisi olarak bunları yazıyorum eğer bu konuda çok tecrübeliyseniz e-devlet sistemine girip mahkeme kayıtlarımızı ortaya koyalım kimin daha tecrübeli olduğunu görelim boş sallıyorsunuz işim dolayısıyla tanık, müşteki ya da sanık olarak çok fazla mahkemeye çıktım ve bunların %90'ı adli bilişim ile alakalı mahkemelerdi. 2015 yıllında dediğin saldırı olaylarından şahsi bir dava açıp 1.5 yıl sonra kaybedeceğimi anlayıp davayı geri çektim çünkü 5 ayda anca ifadeler alındı duruşmaya çıkıldı 1 yılda adli bilişim uzmanları delilleri toplayamadı üstelik elimde bulunan bahsi geçen sunucuya da incelemek maksadıyla el koyuldu bu kadar saçma bir düzen mevcut.

Eğer elinizde yeteri kadar somut delil yok ise işiniz çok zor.
Mahkemeyi ve sanığı boşa meşgul edemezsin eğer mahkeme sanığa suçu yoktur der ise o zaman dua et ki sanık olarak gösterdiğin şahıs bu konularda yeteri kadar bilgisi olmasın ve size kafayı takmasın.

Türkiye de ki adli bilişim uzmanlarından fazla bir şey bekleme çünkü 1 yılda bile gerekli delilleri toplayamıyor zaten çoğu torpille gelmiş sadece bilgisayar kullanmasını bilen şahıslar delil toplamanın aksine delilleri toplayacağım diye karartıyorlar dosyaları değiştiriyorlar dosyada yaptıkları değişiklik de 2. bir adli bilişim uzmanı tarafından incelendiğinde bu dosyalar değiştirilip karartılmış delil olarak kabul edilemez deniyor.
Ap açık belli olan herkesin bildiği standart bilişim suçlarında durum böyleyken senin minecraft denen oyun sunucuna birilerinin saldırmasında nasıl bir işlem yapacaklar saçmalamayın böyle bir sebep ile savcılığa giderseniz savcı sizi odasından kovar, siber suçlar şb md giderseniz adamlar kaydını alıp sen gidince kendi aralarında "bu ne la" der sonra öğrendiklerinde bir güzel gülerler.

Son olarak ekleyeceğim şudur; o senin saydığın maddeler üzerinde çalışılmamış ucu açık istediğin yere çekebileceğin saçma maddelerdir madde koyalım diye düşünülmüş 1 saatte yapılmış bir saçmalıktan ibarettir devletin bu konuda çalışma yapıp düzenleyip güncellemesi ve işin teknik kısmına çok detaylıca girmesi gerekmekte.

HubOwner

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Ahaha kafaya bak siz sunucu falan kurmayın.
Adam makinadan mı saldırmış ? Dos, Syn Falan mı atmış da kapatacaklar ayrıca o batıhosta özel değil tüm hostlarda var.

İnternet ortamında yapılan Dos, DDoS gibi saldırılar bir bakıma artık suç değildir mahkemelerin görüşü yapılan saldırıları DoS, DDoS olarak değerlendirmeyip normal bir protokol olarak görmektedir.
Şöyle düşünelim;
25565 Minecraft portunu açmışsın buraya giriş izni vermişsin bu durumda senin 25565 portuna gelecek DoS saldırılarını ya da HTTP saldırılarını raporlayamazsın kanıtlayamazsın senin bu porta yönelik verdiğin hizmetin detaylı bir şekilde noter onaylı herhangi bir açıklaması yok (Paket limiti vs) Böyle bir açıklama olmadığından dolayı kullanıcı 25565 portundan istediği kadar sana saldırı yapabilir yasal olarak herhangi bir hak elde edemezsin çünkü loglarda normal bir protokol olarak görünmekte fakat biraz fazlası. şöyle düşünelim bu foruma girip sürekli Refresh yapmanız suç mudur? Değildir saldırıların da dayandığı temel budur. mahkeme Arkadaş aylarını alır demiş ama mahkeme minimum 4 yıl sürer sonra kaybeder avukat masrafları mahkeme dosya masraflarını çekersin çünkü 4 yılda kim kime dum duma.
Durum böyle iken sen oyun içi komuttan bir şey elde edeceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Haksız göstermek için uğraşmıyoruz zaten haksız.

Komutu engelleyebilirsin, server tarafları tamamen her sistemde paketlerle işler bu eleman senin sunucuna girmeden uygun paketi packet sniffer aracılığıyla tespit eder ve bunu tek tuşla size gönderir ve ardından da geri dönüş için tekrar packet sniffer ı kullanır bu sefer post işlemi yapmıştı şimdi get işlemi yapar gerekenleri alır. Bu /pl gibi komutlar için de geçerli. isterseniz kendinize bu tarz yöntemlerle operator yetkisi bile verebilirsiniz sadece uygun yöntem uygun method ve bu tarz uygun gelişmemiş sunucular yapmanız için yeterli olacaktır ve yine bu suça girmiyor çünkü kullanıcı aynen oyundaymış gibi davranıp o şekilde paket yolluyor paket içeriğinden kendi adını UUID sini silip sizin adınızı ve UUID nizi yazarsa operator (op) olarak bu komutları göndermiş oluyor buradan da size ufak bir taktik vermiş olayım.

Konuyu uzatmaya gerek yok hak edebileceğiniz bir mecra, organ, sistem bulunmamakta. Kendinizi korumalısınız yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Burada yazdıklarınız sadece laftan ibaret girin bukkit ve spigot forumlarına işe yarar tüm konuları okuyun işi öğrenin açıkları öğrenin.
Ben genelde oyun içi açıkları bilmem işim dolayısıyla açıkları da oyun içi değil direk server tabanlı engellerim tavsiyem de budur. Mesela oyuna bot atıyorlar bunu server içinde bir plugin ile engellemem zaten server a kadar tüm köprülerden geçmiş dedicated a kadar gelmiş artık engellemenin de pek anlamı yok o her türlü sizin cpu ve network ünüzü meşgul edecek.Hele hele eğer bir kere birisi size zarar verir de açığınızı öğrenirse bot atar anlık olarak lag yaşamanıza sebep olursa bu 2 saniye bile olsa sizin bilgisiz bir ekibinizin olduğu tespitini koyarsa asıl sıkıntı orada başlar o adam artık akbaba gibi başınızda üşüşür her türlü açığı dener başınıza iş açar profesyonelliğinizden ödün vermeyin tek açığı denesin ve gitsin.
Sayın semihfrkn savunucusu. Ben bura da sadece arkadaşı hostinge şikayet ettim hala neyi savunuyorsun sen

MineJuvan

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0

Bir bilişimi engellemek makineye saldırmak, IP üzerinden saldırı gerçekleştirmek demektir. Arkadaşın dediğine göre paket bazlı saldırı söz konusu. Client bazlı yani. Kanunları veya işleyişleri benden daha iyi bilebilirsiniz fakat lütfen iyi bir gözden geçirin. Amacım tartışma değil. Doğruyu göstermek. Cidden arkadaşın dediği gibi saldırıyorlar ise bu bilişimin suçu değildir.

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben artık cevap yazmıyorum zira hepsi BySemihFRKN'nın arkadaşları ve kasıtlı olarak anlamamış taklidi yapıyorlar ve yalan söylüyorlar. Eğer o sunucu kötü niyetli biri tarafından çalışmasına engel olunursa(isterse bu sunucunun sahip olduğu paketlerden dolayı kendi açığı olsun) buna bir bilişim sisteminin işleyişini engellemek denir.