(REHBER) Windows 10 Hakkında SSS

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Merhaba. Windows 10 Hakkında Olan Sorunlarınızı Burda Cevaplayacağım.

Dosyalarım gider mi?

Windows 10 u yüklediğiniz anda arka planınız ikonlarınız dahil her şey durur ve çalışır. Küçücük hata bile olmaz. Eminim buna ve gayette öyle.

Oyunlarım çalışırmı ?
Her oyun çalışır. Bende olan 23 tane steam üzeri oyunun hepsini denedim ve çalıştı. Crack hiç denemedim.

Peki sorun olursa geri eski sistemime dönebilirmiyim ?
Evet C diskinizdeki "Windows.old" adlı dosyayı silmediğiniz sürece dönebilirsiniz. Rehberlerini internetten bulabilrisiniz pek anlatamam zor biraz.

Ne kadar performanslı?
Hiç istemediğiniz kadar. Windows 10 DirectX 12 kullanıyor ve GTX 400+ ekran kartları ve R9270X serisinin hepsi 12 destekler. Oyundan rahat 30 fps daha fazla götürürsünüz. Onun dışında internet hızı, açılış hızlarından bahsetmeye gerek bile yok cidden çok iyi.

Buglar varmı?
Evet. Biraz fazla ama hepsi önemli değil. Kulaklık ve hopallör driver ayarlamalarına girdiğinizde yanıt vermeyebiliyor. Edge ile bir iş yaparken yeni sekme açılmayabiliyor ve bazen Windows Start Button açılmayabiliyor. Bunlar eminim güncellenince düzelecektir.

Cortana'yı nasıl açacağım?
Denetim masası aramasına bölümünden bölgenizi Kanada yapıp bilgisayar dilinizi İngilizce yaparsanız kullanabilrisiniz. Onun dışında şu an Cortana ülkemizde geçerli değil.

Sadece bir programın sesini kısmak istiyorum ne yapacağım?
Ses ikonuna sağ tıklayıp "Ses düzeyi karıştırıcısını aç" butonuna tıklarsanız eski ses ayarlama seçeneklerine geri dönersiniz.

Windows 10'a özel Minecraft varmış nasıl indirebilirim?
Eğer bir orjinal Minecraft'ınız varsa Mojang ehsabınıza giriş yaptıktan sonra oyunu indir butonundan Microsoft hesabınıza giriş yapıp indirebilrisiniz. Onun dışından mağzadan 22$ civarı bir fiyattan alabilir, deneyebilirsiniz.

Bazı dosyalar çalışmıyormuş diye bir şey duydum doğrumu?
Hayır değil. Bütün dosyalar artık Microsoft Windows 10'u destekliyor.

Nasıl geçebilirim?
Bu Konuya bakarsanız öğrenirsiniz.

Pro mu Home'mi?
İkiside ayrı işlere yarıyor. Eğer Windows'u evde kullanıp yemek programı, hava durumu gibi işlere bakacaksanız o zaman Home'yi tercih etmelisiniz. Onun dışında Oyun için fazla zaman ayırıyorsanız Pro'yu tercih edin.

Şimdi bu sürekli güncelleştirme mi yapacak?
Evet. Windows artık kullanıcılarının bilgisayarını yükseltmeyip oluşan sorunların baş sahibi olmak istemiyor. Kullanıcıların uyarılarını dikkate alıp KB sürümlerini yayınlıyor. Ve birçok bug düzeltiliyor. Pek sorun değil. Güncellemeler birikmediği sürece en fazla 2 - 3 dakika içerisinde iner.

HABERLER GÜNCELLEMELER
30.07.2015 - NVIDIA Güncelleştirmesinde çıkan bir sorun nedeniyle GeForce Experience açılmıyor. Çok yakında yeni bir güncelleştirme gelecek.

Son düzenleme:

Mr.Papyon

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık.

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ekran kartım Intel HD5400 29 fps aldığım cs:go yu 55-60 da oynamaya başladım.
Teşekkürler Windows 10.
En stabil Windows.

BraveHero

Dobloyu n'aptın
En iyi cevaplar
1
Mağaza (Beta) açılmıyor bu nedenle de Minecraft : win10 ediyşın yükleyemiyorum çözümünü bilen varmı :(

KebabReyiz

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
şu an gtx 400 ve 500 serisi dx12 desteklemiyor. Şirketler sürücü üzerinde çalışıyor.