Skript RAM

I_M_M_O_R_T_A_L

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Konu yeri yanlis ama dogru yeri bulamadim.Yardim edersiniz diye umuyorum.

Arkadaslar simdi bazi serverlarda 32 gb ram oluyor.Bunlar surekli 30 gb ustundemi kullaniyorki bu kadara ihtiyac duyuyor?Benim ufak çaplı bir serverim var 4 gb rami var.20 25 arasi oyuncu oluyor./lag yazinca 1 gb yi zor geciyor.40 45 arasi plugin var skript yok.Skript yukleyince ram 1.5 gb oluyor ama server lagdan oynanmiyor?32 gb gibi ucuk bir rakam mi olmasi gerekiyor lagsiz oynanmasi icin?

32 gb lik server sahipleri /lag yazinca nasil bir deger alıyorlar?Sorun nedir?

Yardimci olursaniz sevinirim.

Enderiatus

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki bu 32 gb lik serverlar 32 gb yi de kullaniyor mu?Herseyi yujlemis o zaman bunlar?
100 kilo yükü, 1 deve mi daha rahat taşır, yoksa 10 deveye paylaştırırsan mı daha rahat taşır ? O şekilde yaklaşman gerek birde..
Ek: Zaten HUB sunucularda 32GB çok yetersiz, tek sunucu için ise 100+ oyuncu için yeterli..

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şöyle söyleyeyim hiç plugin kullanılmadan sadece skript ile yapılan sunucumda 2 gb ram yetiyordu.4 gb olursa tabii ki dahada rahatlar fakat uçuk ram miktarı gerekmiyor.Ama şöyle bişide var gereksiz şeylerle doldurursan 2 gb yetmez.Örneğin benim ilk skript sunucumda 3000 satır kod vardı ama skripti daha iyi öğrendikten sonra bunu 750 satırlık kodlada yapabilirmişim bunun bana ne zararı oldu dersende daha fazla ram harcattım(7gb ram yetmiyordu 30 kişide lag başlıyordu, düzgün yapılsaydı sunucu full çeksede lag olmazdı).

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
kardeşim muhtemelen birşeyler çakışıyordur. pluginlerden yararlanmadan sadece skript ile MMORPG sunucusu yazıyorum. (Yazıyordum) yaklaşık +17.000 satır vardı ve coğu her tic yenilenirdi. ram miktarı %60 ı geçmedi, cpu %40 ı geçmedi (20 kişi 2 gb ram nitrado)

Bu arada yukarıda (yazıyordum) dedim çünkü artık javaya kodladım skript i azalttım. değerlerin daha da düşecegini umuyorum. yani aşırı ram, ordan burdan alınmış, uyumsuz pluginler demek benim gözümde (Hub Sunucu ise orası ayrı) ama tek sunucu 100 kapasite için 32gb ram fazla