Skript ve Java Karşılaştırması - Skript mi iyi Java mı?

Bunu okudunuz, sizce hangisini seçmek mantıklı?

• Kullanılan toplam oy
    90

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Java kesinlikle! Skript Java ile yapıldı diye biliyorum. Skript öğrenmek o kadar zor değil. Fakat Java'yı çözmek için en az 9 saat eğitim videosu izlemen gerekiyor ki benim yaptığım 22 saat + kitap. Skript için 4 video + birkaç konu benim için yeterli oldu diyebilirim.
Sonuçta kafayı yorunca ikisi de öğreniliyor, ama biri daha iyi öbürü daha kötü :D

Orsa

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Konuyu tam olarak okumadım muhtemelen yazmışsınızdır fakat, güzel bir java dersi kaynağı paylaşma imkanınız var mı, izlediğim bütün java derslerinde ya anlatım tatminkar değil ya da anlatan kişinin eksiklikleri var. Şimdiden teşekkür ederim.

zRedDragon

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim Özetim Olarak Java Derin ve Uçsuz Bucaksız Bir Okyanustur.Skript İse Bir Göletten Başka bir şey Değildir.Alt Yapı Gelir Gelmez Java Öğrenmeye Başlayacağım.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Python'un syntax sının girintilere dayalı olması kötü bir şey değildir. Python'un avantajlarından biridir bakıldığında.

Procon1337

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Javada hashmap, array vb. tonlarca veriyi saklayıp yokedebileceğiniz özellikler var.
Ayrıca önce php öğrenirseniz javaya girdiğinizde pek te yabancılık çekmeyeceksiniz diye düşünüyorum çünkü ben php yi bıraktıktan 3 yıl sonra başladım javaya bazı şeyler gerçek anlamda tanıdık geldi.
hiçbir programlama dili bilmeden javaya girmek yanlıştır, php gibi betik bir dili öğrenmek avantaj sağlayacaktır.
Javada eventinizi register edip eclipse ile ctrl+space yaptığınızda karşınıza yapabileceğiniz tonlarca şeyin listesi gelecektir.
Javada API kullanmak harika bir şeydir 50 60 satırlık kodu bir satıra indirir keyfinize bakarsınız.
Javada class vardır düzen vardır, o tarz saçma sapan tab ile denge ayarlama yoktur.
Ve Skript kesinlikle daha kolay değildir, büyük projelere girdiğinizde java devasa bir yardımcı olacaktır.
Ve en önemlilerinden bir tanesi internette javayla ilgili tonlarca ders var.
Googlede java.bukkit ARAYACAĞINIZZIMBIRTI şeklinde arama yaparsanız sizin gibi sorun yaşamışları bulur onlara önerilen çözümleri bulursunuz.
Java globaldir, skript mc özeldir.
Tavsiyem o saçma sapan tablı dili bırakıp gerçek bir dile geçmenizdir.

Procon1337

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ayrıca örneğin bukkit/spigot 1.9 çıktığında skriptin yapımcısnın güncellemesini beklemezsiniz kendiniz hemen güncelleyiversiniz plugininizi.
Skriptte var mı bilmiyorum fakat birçok veri türü var javada ve her şeyi kaydedebiliyorsunuz.
Örneğin breakitemeventinden bahsedelim
orada itemi kaydedip 5 dakika sonra geri verebilirsiniz vb.
Milletin her şeyini elleyebilirsiniz genel olarak.

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
C++ zaten orta düzeyde bildiğim bir dil :(
Keşke java olmasaydı da c++ öğreniyor olsaydık .s.ss
@KRHN skript gibi bir plugin kodla ünlü olursun .s

Yeni bir eklenti yapmayı düşünüyorum .s

Bu eklenti sayesinde C++ dili ile eklenti script ya da onun gibi bir şey (Tarif edemedi fail :() kodlayabileceksiniz .s

Ancak performansı ne kadar olur bilemem, herhalde skript kadar ya da ondan biraz daha iyi olur.

İsteyen var mı .s

@KRHN @KadirBerk @Helter @Minecraftplayerr @CrafterMan24 @DiğerC++BilenHerkes

Beyler ekleme geldi:

C++ ile eklenti yapma sistemime başladım, ancak Skript eklentisinin tarzında değil şu şekilde yapacağım:

Siz normal C++ syntaxı ve bilginizle eklentiyi yapacaksınız, o arkaplanda otomatik olarak süper Java performanslı .jar eklentiye dönüşecek, buna uygun Java derleyicisini bulduktan sonra FEL Programlama Dilime benzer bir yöntemle Java dönüşümüne başlayacağım .s

@KRHN @KadirBerk @Minecraftplayerr @Life Hunter @CrafterMan24

@DiğerTümC++BilenHerkes :S

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7

Bu eklenti sayesinde C++ dili ile eklenti script ya da onun gibi bir şey (Tarif edemedi fail :() kodlayabileceksiniz .s

Ancak performansı ne kadar olur bilemem, herhalde skript kadar ya da ondan biraz daha iyi olur.

İsteyen var mı .s

Beyler ekleme geldi:

C++ ile eklenti yapma sistemime başladım, ancak Skript eklentisinin tarzında değil şu şekilde yapacağım:

Siz normal C++ syntaxı ve bilginizle eklentiyi yapacaksınız, o arkaplanda otomatik olarak süper Java performanslı .jar eklentiye dönüşecek, buna uygun Java derleyicisini bulduktan sonra FEL Programlama Dilime benzer bir yöntemle Java dönüşümüne başlayacağım .s

Ben c++ bilmiyorum ki wut ._.
Ayrıca spam sayılmaması için: skript de java ile kodlandı ._.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Bu arada acemiliğime bakın o zamanlarda, Python gibi o TAB sistemini Ruby'de kullanmakta.

likecraft

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

İsteyen var mı .s

Beyler ekleme geldi:

.exe olarak mı yapıcaksın bunu? Ve, çok zor olacağını düşünüyorum, sıfırdan java yazmak gibi. :p

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
.exe olarak mı yapıcaksın bunu? Ve, çok zor olacağını düşünüyorum, sıfırdan java yazmak gibi. :p
Evet dönüştürücü program .exe olacak, aslında o kadar değil sadece programlama dilimin dönüşüm motorunda değişimler yapacağım, yani dönüştürme motoru zaten çoktan hazır. Eğer yapacağım bu yöntemde başarı sağlayamazsam skript gibi bir sistem yapacağım sadece syntaxı c++ olacak.