Skript'in Türkçe Halini İster Misiniz?

Skript'in Türkçe hali olsa kullanır mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar, bu fazla uzun bir konu olmayacak. Sadece aklımda bir fikir var; "Skript'in Türkçe halini ister misiniz?"
Bir de eğer yazmaya karar verirsem yardımcı olacak var mı?

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Nasıl olucak yani eventler vb. türkçe mi olucak
Örn
Komut girildiğinde
Uyandığında
xle sağ tıkladığında?

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Valla iyi de olabilir kötü de. Ama sen bilirsin. Acemilere yardım olmuş olur.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Nasıl olucak yani eventler vb. türkçe mi olucak
Örn
Komut girildiğinde
Uyandığında
xle sağ tıkladığında?
Evet öyle bir şey. Sadece direkt Türkçe çeviri anlamsız olacağından anlamsal çeviri olacak[DOUBLEPOST=1433760723,1433760678][/DOUBLEPOST]
@Centeglassered bence bu iş seni aşar. Ama olursa türkiye için iyi olur en azından façtin sunucular bile kendine özgü bişeyler yapar.
Hiç zannetmiyorum. Yazdığım programları görmedin her hal.
Yapılması gereken String çözümleme

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yalnız skriptin kendi özelliğiyle böyle bir şey zaten mümkün :/ Eventler yapılabilir mi bilmem ama işlevler yapılabilir (Bkz: give 1 apple to player yerine, ver 1 elma oyuncuya[Saçma bir cümle :D]) tek gereken şey function :D Ama ingilizce her türlü iyi pek yararı olacağını sanmam.

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Bir şartla kullanırım çevirisi yüzünden zorlaşmazsa
Örneğin
Oyuncu girdiğinde:
ekle 1 taş oyuncunun envanterine no olmaz

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir şartla kullanırım çevirisi yüzünden zorlaşmazsa
Örneğin
Oyuncu girdiğinde:
ekle 1 taş oyuncunun envanterine no olmaz

Şimdi fark ettim; Türkçeye çevirsen bile adamların hepsi türkçesine bakarak yapmak zorunda.Nede olsa admaın aklında ki kelimeyi tahmin edemeğiz.Mesela adam itemver 1 elma oyuncuya yazmak ister nede olsa oda türkçe.Ama kodlarda ver 1 elma oyuncuya olur.Yani sana önerim gidip bir türkçe Skript DOC'u aç eventler ingilizce olsun ama açıklamaları türkçe.Herkesin işine daha çok yarar.Aama sadece eventler değil her şeyi çevir ki sıradan olmasın.Yoksa şansın ve emeğin hepsi çöp :D

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Yalnız skriptin kendi özelliğiyle böyle bir şey zaten mümkün :/ Eventler yapılabilir mi bilmem ama işlevler yapılabilir (Bkz: give 1 apple to player yerine, ver 1 elma oyuncuya[Saçma bir cümle :D]) tek gereken şey function :D Ama ingilizce her türlü iyi pek yararı olacağını sanmam.
1 elma ver oyuncuya
Böyle olursa güzel olur :D

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anlamadım. :D[DOUBLEPOST=1433761667,1433761553][/DOUBLEPOST]
Tamam anladım. .lang dosyayı ile çeviri yap diyorsun.

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anlamadım. :D[DOUBLEPOST=1433761667,1433761553][/DOUBLEPOST]
Tamam anladım. .lang dosyayı ile çeviri yap diyorsun.

Daha functionları bilmiyorsun... Öğrenince çevirmeye başla.İlk önce kendini şunu sor; "Ben bu kadar fazla skripti iyi biliyor muyum ? Bilmiyorsam neden türkçeye çevirmeye çalışıyorum ?" ondan sonra böyle bir konu aç.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Daha functionları bilmiyorsun... Öğrenince çevirmeye başla.İlk önce kendini şunu sor; "Ben bu kadar fazla skripti iyi biliyor muyum ? Bilmiyorsam neden türkçeye çevirmeye çalışıyorum ?" ondan sonra böyle bir konu aç.
Ben Skript kullanmıyorum çünkü plugin istediğim zaman Eclipse ile yazıyorum. Fakat Skript'i çok seven arkadaşlar var ve onların işini kolaylaştırmak istiyorum. Bunu yapmak için Skript bilmeme gerek yok çünkü her şeyi kendi kafama göre yapacağım benim kendi pluginim olacak. Konu açmama da sınırlama sen getiremezsin.

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben Skript kullanmıyorum çünkü plugin istediğim zaman Eclipse ile yazıyorum. Fakat Skript'i çok seven arkadaşlar var ve onların işini kolaylaştırmak istiyorum. Bunu yapmak için Skript bilmeme gerek yok çünkü her şeyi kendi kafama göre yapacağım benim kendi pluginim olacak. Konu açmama da sınırlama sen getiremezsin.

Sınırlama getiremem.Ama daha işlevini bilmediğin şeyleri türkçeye çevirmeni doğru bulmuyorum.Açıkcası sen yaparsan kendi açımdan o eklentiyi asla kullanmam.Ve tamamen senin eklentin olmuyor.Nede olsa bir şeyi türkçeleştiriyorsun.İlk olarka izin al ve konuyu aç.Her türlü haksızsın.