(Soru)Bir Minigame Yapmak İstiyorum

BeyazZenci54

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Yapmak istediğim minigamein ismi Dombıra'dır.Oyunda sen at üstü başlıyorsun. Eline bir kılıç geliyor. Düşman olarakda Çin Askeri isimli spider üstü zombieler oluyor. En fazla zombi öldüren kazanıyor. Ama bir sorun var Zombiler'in hepsi öldükten sonra istediğim şey kalan son spiderlarında ölmesi ve zombilerin tekrar spawn olması. ve de Süre bitince tekrardan belli bir alan ışınlnmaları.

Enfalx

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Data tagları kullanarak bindirebilirsin diye biliyorum.Örümceğe binerler mi emin değilim ama:
Summon Zombie x y z {Riding:{id:"Spider"}}

İşe yaramayabilir ama :D.En fazla öldüren için ise scoreboard eklemen gerek:
Scoreboard obiectives add isim totalKillCount

TotalkillCount belki tam olarak böyle olmayabilir bir araştır.

Testfor @e[type=Zombie] komuduyla da zombileri test edebilirsin.Ama belirli bir bölge için koordinat eklemen gerekecektir.

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
mapte kaç tane zombi olduğunu şöyle bulabilirsin testfor @e[type=Zombie,c=6] 6 tane zombi bulursa testfor output verecek. bu outputla zombi spawnlarsın
üstünde zombi olmayan örümcekleri bulmaksa çok az daha komplike birazdan anlatırım

Enfalx

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
mapte kaç tane zombi olduğunu şöyle bulabilirsin testfor @e[type=Zombie,c=6] 6 tane zombi bulursa testfor output verecek. bu outputla zombi spawnlarsın
üstünde zombi olmayan örümcekleri bulmaksa çok az daha komplike birazdan anlatırım
Eğer sadece zombi ve örümcek olacaksa komplike bir sistem gerekmez bence.Boy uzunluğundan yapılabilir gibi.Neyse ben karışmayayım :p.Hadi ben kapattım.

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Eğer sadece zombi ve örümcek olacaksa komplike bir sistem gerekmez bence.Boy uzunluğundan yapılabilir gibi.Neyse ben karışmayayım :p.Hadi ben kapattım.
Boy uzunluğu mu? bunu sadece redstone kullanılan (komut bloğu değil) bir sistemde yapabilirsin ama sistem çok sınırlı olur çünkü arkadaş bizimde ata binmemizi söylüyor

Enfalx

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Boy uzunluğu mu? bunu sadece redstone kullanılan (komut bloğu değil) bir sistemde yapabilirsin ama sistem çok sınırlı olur çünkü arkadaş bizimde ata binmemizi söylüyor
Komut bloğuyla da oluyor.Daha önce gördüğüm için diyorum yoksa kafamdan uydurmadım merak etme :).Ama sistem yine de çok karmaşık oluyor.Akşam düşündüm de pek kolay olmadı.

PwParadox

En iyi cevaplar
0
"r=?" terimini kullanarak en yakındaki örümceği öldürebilirsin.
r=?
mu r, range yani yakınlık demek r=5 dersen 5 blok yakınındaki entityi bulursun onun yerine
c=1 yaparsan bütün dünyadaki en yakın entityi bulursun r=5 ise 5blok yakındaki bütün entityleri bulur
mesela "/testfor @e[type=Spider,r=5]" bu 5 blok yakındaki örümceği bulur ama "/testfor @e[type=Spider,c=1]" yaparsan en yakındaki örümceği bulur halbuki konu bu değil adam üstünde zombi olmayan bir spiderı öldürmek istiyor

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
r=?
mu r, range yani yakınlık demek r=5 dersen 5 blok yakınındaki entityi bulursun onun yerine
c=1 yaparsan bütün dünyadaki en yakın entityi bulursun r=5 ise 5blok yakındaki bütün entityleri bulur
mesela "/testfor @e[type=Spider,r=5]" bu 5 blok yakındaki örümceği bulur ama "/testfor @e[type=Spider,c=1]" yaparsan en yakındaki örümceği bulur halbuki konu bu değil adam üstünde zombi olmayan bir spiderı öldürmek istiyor
Düzeltelim range değil radius diye biliyorum.

PwParadox

En iyi cevaplar
0
tamam range mesafe radius yarı çap anlamında o kadarda ayıklıyıcı olma be kardo