Bu tür virüsler genellikle girdiğin bir sitede ki virüsten veyahut kullandığın bir programdan bulaşıyor. Senin iznini almadan kendi kendine program kuruluyor ve bilgisayara zarar vermeye başlıyor. Öncelikle yapman gereken şey denetim masasında ki program ekle/kaldır bölümüne bakmak eğer isteğin dışında eklenmiş bir program görürsen derhal ayrıca yakın zamanda yüklediğin oyun, program, eklenti gibi şeyler var ise onları da kaldırmanı öneririm. Ardından herhangi bir Anti Malware programı kullanarak virüsü silebilirsin. Eğer hangi programı yükleyeceğin konusunda kararsız isen sana Malware-bytes programını öneririm. Kesinlik güvenlidir. Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat. Düzelmiş olduğunu göreceksin. Bu programlar ana sayfayı değiştiriyor ve senin ana sayfayı tekrar Google, Yandex vs. yapmanı engelliyor. Anti Malware programlar ile bu sorundan kurtulabilirsin. Ancak bu yöntemi uyguladıktan sonra hala düzelmemişse format atmaktan başka çare yok. (Ya da ben başka çare bilmiyorum). Neyse sana kolay gelsin oldu veya olmadı diye mesaj atarsan yine yardımcı olmaya çalışırım.