Su hakkinda ne biliyorsunuz ?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Vücudumuzdan eksik olmayan su, bize hayat veren/en kati maddemizde bile bulunan bu madde hakkinda neler biliyoruz ? Aslinda ben dusunmedim degil. Bu konuda sizler icin sorular hazirladim. Alti ustu 2 soru lutfen arama motorlarini acmaya usenin .-.
1-Su ne renktir ?
2-Biliyoruz ki su 2 hidrojen. 1 oksijen atomundan olusmakta. Bu 2 atomdan biri yanici, digeri ise yakicidir. Peki bu iki atom birlesince sondurucu bir maddeyi nasil meydana getirir ?

İki sorunun da cevabini biliyorum ve internetten bakmak yasak ! Hadi ,bunca zaman agzinizdan eksik etmediginiz, onsuz yasayamayacaginiz madde hakkinda neler biliyorsunuz ??? Kanitlayin !
@UpFall faqiri gel baham ._.
@Yeselectro ya selam ._.
İyi forumlar...
Not: Cevaplari yarin aksam verecegim :p

Kralimben

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
1- renksiz (çok olduğu ortamda mavileşir örn deniz)
2- Çünkü bağ yapıp fiziksel ve kimyasal özelliklerini değiştirmişler.
---
girer girmez H2O yazıp çıkcaktım ki yazmışsın :(

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
1- Su renksizdir. Suyun mavi gözükmesinin sebebi gökyüzüdür.
2- Tepkimeyle. Yani kimyasal özelliklerini değiştirerek.

RedIsBack

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
1-Saydamdır rengi yoktur.
2-2 element bir araya gelerek bileşik oluşmasını sağlar.Eğer bu bileşik oluşmasında elementler yapısını kaybediyorsa bu kimyasal değişme olur.Kısaca bileşik oluşmasından dolayı :D (Fenim 98 zaten -_-)

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Su vücutta yapılan kimyasal tepkimeleri vücuttaki enerjiyi kullanmadan yapar yani boşu boşuna ATP harcanmaz hidroliz sentezlerinde :)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1-Saydamdır rengi yoktur.
2-2 element bir araya gelerek bileşik oluşmasını sağlar.Eğer bu bileşik oluşmasında elementler yapısını kaybediyorsa bu kimyasal değişme olur.Kısaca bileşik oluşmasından dolayı :D (Fenim 98 zaten -_-)
O notu hak etmiyorsun canum :C