Sürekli yaşını belirten insan tipi (İbretlik tespit içerir)

NickWilde

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yaşını daha önce söylemiş olsa bile skype ve ya facebook ismini söylerken yaşını yine söyleyen insan tipidir. Çünkü "ben 17 yaşındayım" dediğinde herşeyden kurtulabileceğini sanar. Aynı zamanda kendisinden daha zeki olan küçükleri vardır ama onlardan büyük olduğu için kendisinin daha zeki olduğunu düşünür ve bunu küfrederek belirtmekten çekinmez.
Özellikleri şunlardır:

• Samimiyetsizdir
  • 15-17 yaş arasıdır.
  • Yaşı büyüdüğünde kendisinin otomatikman zekileştiğini düşünür.
  • Olgunlaşmamıştır.
  • Türkçe yazı yazarken gereksiz kesme işaretleri kullanır (bkz. Ada'm) ve k yerine q kullanır.
  • İstediği her şeye küfreder.
  • Küfretmesine karşı çıkan biri olursa direk "skype gel yaşım 16" tarzı bir cümle kurar.
  • Yapma denilen şeyi yapmak istemese bile yapar.
  • Minecraft'ın çocuklar için olduğunu saygısız bir dille sürekli belirtir.
  • Eğer asosyal değilse şort üstüne galatasaray forması giyip sigara muhabbeti yapan kızların gözdesidir.
  • Eğer düşündüğü şeyin tersini düşünen bir kişi görürse ya küfreder ya da (forumda kullanamayacağım küçük çocuk anlamına gelen kelime) der.
  • Sigara içip hava atar.
  • Karşıdaki kişinin duygu ve düşüncelerine asla saygı göstermez. Hatta bazıları duyguları olabileceğini düşünmez bile.
  • Aslında üşenmez ama havalı gözüktüğünü düşünüp üşendim der.

Ama en nihayetinde 40 yaşına gelip kendisine eleştiri yapanlara "yaşınız küçük" diyen adamdan daha kabul edilebilir bir kişiliği vardır.

Son düzenleme:

serkant

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adres ver diyen varsa özelden yazın. Size bi arkadaşımın babasının kamyon yerinin (ne denir bilemedim) adresini vereyim. Bi güzel döverler giderse. (Ki adresi yazdığınız anda engel atar bu tipler.)

NickWilde

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Eklemeyi unuttuğun bir şey var hocam birisi onu kızdırdığında "tel ver sen tel aricam" gibi bir yazı yazar. Telefon ile artistlik taslar Telefon ile kendini büyütür.

O daha nadir bulunur ama harbiden de var. Bi de sanki telefon sinyalinin izini sürüp evini bulucakmış gibi özellikle telefon istemeleri ayrı komik. Skype neyinize yetmiyor. Bir de bunlara "versem sanki napıcak" diyip küçük görenler de vermiyor ya hiçbir zaman, o da ayrıca gülünç bence.

DöşüKıllı

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yalnız tüm bu özellikler yaş ile ilgili değil kişilik ile ilgilidir. 15-17 yaşlarım arasında bu dediklerini yaptığımı hatırlamıyorum. Ayrıca kendisinden daha zeki küçükler vardır cümlesine takıldım. Orada bayağı sallamışsınız. Bir çocuk 15-17 yaşları arasında ki ağabeylerinden daha zeki olamaz çünkü bileceği her şeyi o ağabeylerinden, annesinden, babasından çevresinden öğrenir.

NickWilde

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yalnız tüm bu özellikler yaş ile ilgili değil kişilik ile ilgilidir. 15-17 yaşlarım arasında bu dediklerini yaptığımı hatırlamıyorum. Ayrıca kendisinden daha zeki küçükler vardır cümlesine takıldım. Orada bayağı sallamışsınız. Bir çocuk 15-17 yaşları arasında ki ağabeylerinden daha zeki olamaz çünkü bileceği her şeyi o ağabeylerinden, annesinden, babasından çevresinden öğrenir.

Ben zaten bu yaştakiler bu kişiliktedir demedim. Bu kişiliktekiler bu yaşta olur dedim. Diğer konuya gelince, küfretmeyince rahatsız olan, anlamdan dinlemeden tartışmaya başlayan, en ufak durumda adres isteyen, saygısız, görgüsüz adamların yanında iyi eğitim almış, çevresine saygılı, derin düşünebilen, kendi fikri olan çocuklar çocuk oldukları için daha mı aptal?

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
17 yaşında ya her şeyi yapabilceğini sanan aptal bi kitle var Türkiye'de, çok bi matah ya sigara içmesi bide yüzsüz gibi facebook hesabında babası ve aile üyelerinden ekli olduğu halde o içtiği sigarayla foto çekip facebook hesabında profil fotosu yapar.
Dostum dediklerin çok saçma, zekilikle beyin yapısıyla alakalı bir şey, bilmek deneyime veya yaşamasına dayanır. Dediğin doğru bilimsel olarak ilk doğan çocuk daha zeki olur ama yanlış bi şekilde ifade etmişin.

DöşüKıllı

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Ben zaten bu yaştakiler bu kişiliktedir demedim. Bu kişiliktekiler bu yaşta olur dedim. Diğer konuya gelince, küfretmeyince rahatsız olan, anlamdan dinlemeden tartışmaya başlayan, en ufak durumda adres isteyen, saygısız, görgüsüz adamların yanında iyi eğitim almış, çevresine saygılı, derin düşünebilen, kendi fikri olan çocuklar çocuk oldukları için daha mı aptal?
Kişiliğin yaş ile ilgilisi yoktur. Senin hipotezine göre küfür edenler saygısız kişiler 15-17 yaşındakiler gibi bir algı çıkıyor ortaya. Yanlış bir düşünce şekli. Ayrıca küçük çocuk bilgisiz olduğu için çevresine karşı saygılıdır çünkü etrafındakilere karşı ne yapacağını bilmez her istenilene evet der susar çevreyi izler öğrenmeye çalışır. Ayrıca bir çocuk nasıl iyi eğitim almış oluyor anlatır mısın azıcık. Hayırdır 7 yaşında falan oxford'a başladılar, her çocuk devlet okulanda okuyor işte iyi eğitimi kötü eğitimi yok çocuğun isteği vardır. Derin düşünebilen demişsin bak öbür konuda da bu tür hatalar yapıyordun, çocuk bu çocuk en derin düşüncesi Ahmet sokağa çıkar mı çıkmaz mı bu olur, 10-14 yaşında ki bir çocuk filozof falan mı olacak onu mu bekliyorsunuz. Size derin gelen konu aslında basit bir olaydır. Ayrıca 15 yaşını geçenler başkalarından ödünç fikir almaya başlamıyor, onlarında kendi fikirleri var Allaha şükür.

17 yaşında ya her şeyi yapabilceğini sanan aptal bi kitle var Türkiye'de, çok bi matah ya sigara içmesi bide yüzsüz gibi facebook hesabında babası ve aile üyelerinden ekli olduğu halde o içtiği sigarayla foto çekip facebook hesabında profil fotosu yapar.

Dostum dediklerin çok saçma, zekilikle beyin yapısıyla alakalı bir şey, bilmek deneyime veya yaşamasına dayanır. Dediğin doğru bilimsel olarak ilk doğan çocuk daha zeki olur ama yanlış bi şekilde ifade etmişin.
Ya şimdi Türkiye'nin geneline bakar mısın? Küçük yaşlarda ağabeylerinden daha zeki olan çocuk olsa olsa %1 olur %10 olur. Evet beyin yapısı ile ilgilidir zekilik ama o yaşta ki bir çocuk beynini bilime öğrenmeye ilme adamaz ki oyuna eğlenceye adar biraz büyükten sonra bu konulara odaklanmaya başlar bunu söylemeye çalışıyorum. O yaşlarda ki bir çocuğun odaklandığı düşündüğü konular belli onun için küçük bir çocuğun ağabeylerinden çevresinde ki olgun kitleden daha zeki olabilmesi aşırı düşük bir ihtimaldir, onun dahi olduğunu gösterir. Bu arada şuana kadar kimsenin fikirlerine saçma demedim, dememde karşımda ki şahsın fikri ne olursa olsun saygı duyulmalıdır siz de aynısını yapın.

NickWilde

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Kişiliğin yaş ile ilgilisi yoktur. Senin hipotezine göre küfür edenler saygısız kişiler 15-17 yaşındakiler gibi bir algı çıkıyor ortaya. Yanlış bir düşünce şekli. Ayrıca küçük çocuk bilgisiz olduğu için çevresine karşı saygılıdır çünkü etrafındakilere karşı ne yapacağını bilmez her istenilene evet der susar çevreyi izler öğrenmeye çalışır. Ayrıca bir çocuk nasıl iyi eğitim almış oluyor anlatır mısın azıcık. Hayırdır 7 yaşında falan oxford'a başladılar, her çocuk devlet okulanda okuyor işte iyi eğitimi kötü eğitimi yok çocuğun isteği vardır. Derin düşünebilen demişsin bak öbür konuda da bu tür hatalar yapıyordun, çocuk bu çocuk en derin düşüncesi Ahmet sokağa çıkar mı çıkmaz mı bu olur, 10-14 yaşında ki bir çocuk filozof falan mı olacak onu mu bekliyorsunuz. Size derin gelen konu aslında basit bir olaydır. Ayrıca 15 yaşını geçenler başkalarından ödünç fikir almaya başlamıyor, onlarında kendi fikirleri var Allaha şükür.

Ya şimdi Türkiye'nin geneline bakar mısın? Küçük yaşlarda ağabeylerinden daha zeki olan çocuk olsa olsa %1 olur %10 olur. Evet beyin yapısı ile ilgilidir zekilik ama o yaşta ki bir çocuk beynini bilime öğrenmeye ilme adamaz ki oyuna eğlenceye adar biraz büyükten sonra bu konulara odaklanmaya başlar bunu söylemeye çalışıyorum. O yaşlarda ki bir çocuğun odaklandığı düşündüğü konular belli onun için küçük bir çocuğun ağabeylerinden çevresinde ki olgun kitleden daha zeki olabilmesi aşırı düşük bir ihtimaldir, onun dahi olduğunu gösterir.

Aile eğitimini duymuş muydun? Öğrenme sadece okuldan mı ibarettir sence? Ayrıca burada 7 yaşındaki kardeşlerimizden bahsetmiyorum 12-14 yaşındakilerden bahsediyorum. Hem burada kendi tezini çürütüyorsun. Kişiliğin yaş ile alakası yoktur diyorsun ama sonra 10-14 yaşındaki çocuğun tek derdi Ahmet dışarı çıkar mı çıkmaz mı diyorsun. Ve sen burada zeki insanların olmadığını mı savunuyorsun? Zekiyse zaten o yaşlarda göstermeye başlar kendini merak etme. Hem saygı ve sevgi başka bir şeydir. Çocuk otobüste giderken horlayan ve kokan bir adamı sevmeyebilir ama saygı duyması gerektiğini bilir. Aynı büyükleri gibi çünkü bunu büyüklerinden öğrenmiştir. Ama asıl öğretmesi gereken bir büyük hiç saygı göstermeyebilir. Ve bunu da kendi çocuklarına öğretir ve çocukları saygısız olur. Yani sadece çocuk olduğunu için saygılı olmaz. O saygısız yetiştirilmişse saygısız olur zaten. Son olarak ben her iki kelimesinin arasına küfür sıkıştırana olgun diyemem.

DöşüKıllı

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Aile eğitimini duymuş muydun? Öğrenme sadece okuldan mı ibarettir sence? Ayrıca burada 7 yaşındaki kardeşlerimizden bahsetmiyorum 12-14 yaşındakilerden bahsediyorum. Hem burada kendi tezini çürütüyorsun. Kişiliğin yaş ile alakası yoktur diyorsun ama sonra 10-14 yaşındaki çocuğun tek derdi Ahmet dışarı çıkar mı çıkmaz mı diyorsun. Ve sen burada zeki insanların olmadığını mı savunuyorsun? Zekiyse zaten o yaşlarda göstermeye başlar kendini merak etme. Hem saygı ve sevgi başka bir şeydir. Çocuk otobüste giderken horlayan ve kokan bir adamı sevmeyebilir ama saygı duyması gerektiğini bilir. Aynı büyükleri gibi çünkü bunu büyüklerinden öğrenmiştir. Ama asıl öğretmesi gereken bir büyük hiç saygı göstermeyebilir. Ve bunu da kendi çocuklarına öğretir ve çocukları saygısız olur. Yani sadece çocuk olduğunu için saygılı olmaz. O saygısız yetiştirilmişse saygısız olur zaten. Son olarak ben her iki kelimesinin arasına küfür sıkıştırana olgun diyemem.
12-14 yaşında ki çocukla 7 yaşında ki çocuğun arasında pek bir fark yok. Ayrıca ben kendi tezimi çürütmüyorum çocuktur o acaba bilim adamları kansere çare buldumu diye düşünmez çünkü onun için dünya hala daha büyük bir oyuncaktır. Hiç kimse bir çocuktan dünyevi bir mesele ile ilgili açıklayıcı bir konuşma beklemez, çocuk oynar eğlenir ve yaşadıkları ile bilgi sahibi olarak zekasını geliştirir büyür. Sorsan dışarıda arkadaşları ile küfürleşenler gelip burada mevlana oluyor, sinir olduğum şey bu. Kalkıp konuyu sonunda bize zeki değilsin mi diyorsuna çektin ya sana da helal olsun arkadaşım. Saygı ve sevginin tanımı yapmışsın birde ben sana saygı sevgi tanımını yap mı dedim? Cümlelerimi iyi okusaydın açıkladığın olay ile benim anlattığımın arasında dağlar kadar fark olduğunu görürdün.

Kimse gelip bana çocuk 10 yaşında ama Einstein gibi maşallah demesin. Çocuktur o çocuk bilgisizdir öğrenmeye açtır ona öğretecek olan kişilerde bellidir. 2 kişiye kızıp gelip burada genelleme yaparak konunun nerelere çekilmesini sağladınız. 10-14 yaşında ki çocuk kendi çapında zeki olduğunu düşünebilir ama 15-17 yaşında ki ağabeyleri anca güler onlara. Bundan sonra derdin varsa gel özelden yaz daha açıklama yapmak istemiyorum almıyor kafan çünkü. Benim cevabımı alıntılıyarak da cevap falan yazma gel sıkıntı varsa özelden söyle.