Sürekli yaşını belirten insan tipi (İbretlik tespit içerir)

NickWilde

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
12-14 yaşında ki çocukla 7 yaşında ki çocuğun arasında pek bir fark yok. Ayrıca ben kendi tezimi çürütmüyorum çocuktur o acaba bilim adamları kansere çare buldumu diye düşünmez çünkü onun için dünya hala daha büyük bir oyuncaktır. Hiç kimse bir çocuktan dünyevi bir mesele ile ilgili açıklayıcı bir konuşma beklemez, çocuk oynar eğlenir ve yaşadıkları ile bilgi sahibi olarak zekasını geliştirir büyür. Sorsan dışarıda arkadaşları ile küfürleşenler gelip burada mevlana oluyor, sinir olduğum şey bu. Kalkıp konuyu sonunda bize zeki değilsin mi diyorsuna çektin ya sana da helal olsun arkadaşım. Saygı ve sevginin tanımı yapmışsın birde ben sana saygı sevgi tanımını yap mı dedim? Cümlelerimi iyi okusaydın açıkladığın olay ile benim anlattığımın arasında dağlar kadar fark olduğunu görürdün.

Kimse gelip bana çocuk 10 yaşında ama Einstein gibi maşallah demesin. Çocuktur o çocuk bilgisizdir öğrenmeye açtır ona öğretecek olan kişilerde bellidir. 2 kişiye kızıp gelip burada genelleme yaparak konunun nerelere çekilmesini sağladınız. 10-14 yaşında ki çocuk kendi çapında zeki olduğunu düşünebilir ama 15-17 yaşında ki ağabeyleri anca güler onlara. Bundan sonra derdin varsa gel özelden yaz daha açıklama yapmak istemiyorum almıyor kafan çünkü. Benim cevabımı alıntılıyarak da cevap falan yazma gel sıkıntı varsa özelden söyle.

17'yi 117 diye yazan gördüm. Ona da zeki diyorsan bu senin sıkıntındır. Gerçi ben neden seninle var olan birşeyin gerçeklik payını tartışıyorsam. Herkesi kendi çocukluğunla karıştırıyorsun galiba. Dışarada küfür ettiğimi nerden biliyorsun? Bu da en az her büyüyenin olgunlaşıp zekileştiğini düşünmen kadar önyargıdır. Sana canlı kanıt verebilirim ama uğraşmaya ne gerek var. "Kafan almıyor" diyip çekip gitmek daha kolaydır. Tartışmayı sen başlatmış olsan bile. Ayrıca hala şunu kalın kafan almadı. Ben genelleme yapmıyorum, belirli bir insan grubundan bahsediyorum. O insan grubuda şu yaş aralıklarında oluyor diyorum. Sen hala "ben öyle değildim" diyorsun. O zaman ben de senin dediğin çocuk tipi değildim.

Galatasaray ne alakala tirrek ?

Lütfen yanlış anlamayın galatasarayla hiç derdim yok. Futbolla genel olarak derdim yok gerçi. Onu sadece betimlemek için söyledim. Beşiktaşlı ya da bursasporlu da diyebilirdim yani.

DöşüKıllı

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
17'yi 117 diye yazan gördüm. Ona da zeki diyorsan bu senin sıkıntındır. Gerçi ben neden seninle var olan birşeyin gerçeklik payını tartışıyorsam. Herkesi kendi çocukluğunla karıştırıyorsun galiba. Dışarada küfür ettiğimi nerden biliyorsun? Bu da en az her büyüyenin olgunlaşıp zekileştiğini düşünmen kadar önyargıdır. Sana canlı kanıt verebilirim ama uğraşmaya ne gerek var. "Kafan almıyor" diyip çekip gitmek daha kolaydır. Tartışmayı sen başlatmış olsan bile. Ayrıca hala şunu kalın kafan almadı. Ben genelleme yapmıyorum, belirli bir insan grubundan bahsediyorum. O insan grubuda şu yaş aralıklarında oluyor diyorum. Sen hala "ben öyle değildim" diyorsun. O zaman ben de senin dediğin çocuk tipi değildim.

Lütfen yanlış anlamayın galatasarayla hiç derdim yok. Futbolla genel olarak derdim yok gerçi. Onu sadece betimlemek için söyledim. Beşiktaşlı ya da bursasporlu da diyebilirdim yani.
Klavye hatası kişiyi zeka yoksunu gösteriyorsa senin için sıkıntı büyük. 15-17 yaş arasında ki insanlar için genelleme yapıp ardından ben genelleme yapmadım diyerek kenara kaçmakta besbelli korkaklıktır. Sanırım sen kendini büyük bir filozof gibi görüyorsun. Ben öyle diğer çocuklar gibi değilim akıllıyım diye geçiniyorsun, belli ki konuyu da bu amaç ile açtın. Senden büyük kişileri aşağılayarak tatmin olmaya çalışıyor gibisin. Belli ki cümlelerin gerçek anlamları ile değil kafanda kurduğun kurgu ile okuyorsun. Sen göründüğünden daha kötüsün. Bak sana tekrar diyorum burada konuyu tartışma alanına çevirmek yerine gel özele ne derdin varsa oradan tartışalım.

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence yanlış bir tespit olmuş 12-14 yaş arası olabilirdi 16 yaşındakiler içinse '12 yaş sendromu' gibi bir şey yazilabilirdi şahsen 16 yaşındayım bu tamamen bence sokak kültüründen kaynaklı eski türkiyede böyle birşeyler varmıydı yoktu nesil yenileştikce dayilarin küfür et yavrum de amcaya .... gibi gibi sebeblerden ben şahsen minikken sokak kültürü görmemiş biri olarak (0-14) yaş aralığında sokağa cıkmamış asosyal olarak yaşamış biri olarak sübyanda degilim herşeyi biliyorum benim yaşimdakilerin bildigi sigara içiyormuyum hayır içki hayır neden onlar bir arkadaslar arasında iyi olucam yok kız beni daha cok sevcek diye yapiyorlar herşeyin bir yaşı vardır 16 yaşında tanıstıgın cıktıgın kız ile evlenecekmisin nadir bir olay ben şahsen kızlarla aramda pek yoktur yani olay sizin tamamen nefsinizden kaynaklanan bir şey kendine yediremedigi zaman anlamını bilmedigi küfürler kullanıyorlar mesela
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
gibi bir oyun alt tarafı bir oyun sana para ve bir şey vermicekler takım arkadasına 'A...... Ç' gibi küfürler etmenin ne anlamı var yani değermi sövdüğüne onun günahına hadi günahı geçtim yaşın 16 olmuş be adam andımızda ne diyorduk:
Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

bu andımızı 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 deki herkes okumustur diye düşünüyorum 1. sınıfta okudugumuzu var sayarsak biz burada and içiyoruz değilmi bu bir kısmı bu kısımda anlatılanı yorumlayalim.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, (Doğruyum = Dürüst sözüne güvenilen biri peygamber efendimizin sıfatlarından biriydi tam hatırlamıyorum arapcasını) (Çalışkanım, vatanıma milletime hayırlı bir insan olmak yani aktif nüfus dan olmak bahsedilmiş 14 - 65 yaş arasıydı sanırsam)

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. (İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, bu kısımda ne deniyor küçüklerimi korumak geçiyor bu küçüklerimize örnek olmak olarak da anlaşılabilir herkesin yorumlaması farklıdır büyüklerimi saymak nedir ? sen oyunda küfür ediyorsun klavyeden küfür etmek kolay karşındaki ya 25-30 hatta 35-40 yaşındaki bir adam ise onlar senin büyüğün değilmidir e adam sen burda büyüklerime saygili davrancam sözüne uyacam yorumlanabilinen bir şey için and içmedinmi o zaman neden ?)

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. (Burada sen Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir diye and içmedinmi bakalım ülküm kelimesi ne anlama geliyormuş,
Amacım, ulaşmak istediğim şey” anlamında kullanılan bir ad.”
Yükselmek nedir olgunlaşmak yada boyunun uzaması bile bir yükselmedir tamam ona lafım yok ama sen boyun uzadı diye 40 yaşındaki boyu senden küçük adamı ezemezsin sen 16 yaşındasın diye 12 yaşındaki cocugu skype a alip yok böyle yok şöyle küfür edip postalayamazsın aynısını sana 35 yaşındaki adam yapsa kıyametleri koparır heryere konular açarsın cünkü sen o cocuktan daha fazla bilgilisin değilmi ben ne cocuklar gördüm 12 yaşında neler başarmış ne 16 yaşında adam gördüm okumayı bile beceremeyip sadece heceliyerek kelimeleri okuyor peki ileri gitmektir ne demek ? vatanını ileri taşımak bir adım daha fazla attıgın zaman bile vatanın için bir şey yapmış oluyorsun bir işe girip çalıştıgın zaman ekonomige katkı bir şey aldıgın zaman ekonomige katkı yani bunlar senin vatanını ileri taşır budaki anlam gene birazdaha yüksek bir anlam icatlar bulup veya vatanına milletine hayırlı bir evlat bir torun bir müsliman bir kul bir insan bir TÜRK olmanı istiyor)

'Akıl Yaşta Değil Baştadır' atasözünü hatırlatıp buradan çıkıyorum...
*Yazım yanlışları için üzgünüm hem kod yazdıgım için hemde yurtdışındayım ve klavyede biraz karmaşık (Shift+O=i gibi) iyi forumlar dilerim...

DragonCrawLs

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yalnız tüm bu özellikler yaş ile ilgili değil kişilik ile ilgilidir. 15-17 yaşlarım arasında bu dediklerini yaptığımı hatırlamıyorum. Ayrıca kendisinden daha zeki küçükler vardır cümlesine takıldım. Orada bayağı sallamışsınız. Bir çocuk 15-17 yaşları arasında ki ağabeylerinden daha zeki olamaz çünkü bileceği her şeyi o ağabeylerinden, annesinden, babasından çevresinden öğrenir.
Ben bu konuda sizin görüşünüze katılmıyorum zira benim mahalleden tanıdığım bir çocuk var ve kendisi 18-19 yaşın da ki kişinin olgunluğuna sahip ki diğer kendini bir şey sanan çocuklar gibi saçma sapan işler yapmıyor. En azından ben bu kadarını biliyorum.

NickWilde

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Klavye hatası kişiyi zeka yoksunu gösteriyorsa senin için sıkıntı büyük. 15-17 yaş arasında ki insanlar için genelleme yapıp ardından ben genelleme yapmadım diyerek kenara kaçmakta besbelli korkaklıktır. Sanırım sen kendini büyük bir filozof gibi görüyorsun. Ben öyle diğer çocuklar gibi değilim akıllıyım diye geçiniyorsun, belli ki konuyu da bu amaç ile açtın. Senden büyük kişileri aşağılayarak tatmin olmaya çalışıyor gibisin. Belli ki cümlelerin gerçek anlamları ile değil kafanda kurduğun kurgu ile okuyorsun. Sen göründüğünden daha kötüsün. Bak sana tekrar diyorum burada konuyu tartışma alanına çevirmek yerine gel özele ne derdin varsa oradan tartışalım.

Madem o kelime kendini bu kadar aşağılık hissetmene sebep oldu, seni üzdü orayı düzenledim. Artık buna da diyeceğin bir şey varsa seninle tartışmayı bırakıp senin için üzüleceğim. Diğer konuya gelince, konuyu baştan sona bir daha oku derim çünkü belli ki anlamamışsın. Başlıkta ne yazıyor? Sürekli yaşını belirten insan tipi. İkinci maddede ne yazıyor? 15-17 yaş arasıdır. Hmm. Acaba bu insan tipi bu yaş arasında olur demiş olabilir miyim? Bence öyle. Sen nasıl bir gözle görüyorsun bilmiyorum ama anlaman gereken şey bu. Kendimi büyük bir filozof olarak görmüyorum ama bunları yapan insanlardan daha çok düşündüğümden eminim. Orası beni ilgilendirir. Bu konuyu açmanın sebebi böyle insanların olması. Bunu inkar edemezsin bu bir olgu. Çokça da örneği var. Ben diğer çocuklardan daha zekiyim demem çünkü çevrem çocuk değil. Neyse umarım bu mesajdan sonra hatanın nerede olduğunu anlarsın. Anlamadıysan bi kere daha bas bas bağırıyım. BU YAŞTAKİLER BÖYLE DEMİYORUM BÖYLELERİ BU YAŞTA DİYORUM. Neyse, bay bay.