Adam
GalataSaray lı değilse ben forumu bırakırım arkadaş
DİPNOT: Helal Olsun bi GalataSaray lı olarak orjinal yorum değerini bil
GaLaTaSaRaY lıyım evet B) Bu tarz bir yapıya başlarken farklı bir stat düşünemezdim tabi

Bu arada daha farklı çeşitli yapılar yapmayı düşünüyordum ama bir şehir işine girince, yani şehirde devasa bir şekilde durup göze batmaması için ilk aklıma bir stadyum yapmak geldi.. Gerçi başlangıçta aklımda daha ufak bir şey vardı ve bu da biraz göze batar gibi ama her neyse..
Orjinal yorumun ve konu biraz dağılmış olsa da

diğer arkadaşların da yorumları için teşekkür ettim...
EDİT: Şunu da ekliyeyim; stadyum 2milyon küsür blok tuttu ve son hali 3 milyon bloğa yakın tutabilir demiştim ama hesaplamada bir karışıklık olmuş.

Daha doğrusu oyunda küçük bir test yapmıştım ama uygulamada olmamış. Şu şekilde açıklayayım; /fill komutu ve "air" seçeneği ile ufak bir alanda testi yaptım. İçi boş bir şekilde toplam 20 küsür blokla denedim ve 20 blok değiştirildi (yani silindi) yazdı. Yani kapladığı tüm alanı mı yoksa sadece blokları mı sayıyor diye denedim. Daha sonra aynı şekilde stadın kapladığı tüm alanı seçerek uyguladım ve çıkan uyarı mesajında "seçilen alanda çok fazla blok var, (2milyon küsür)" gibi bir şey yazıyordu. Başta bana da fazla gibi geldi ama bu tarz bir şekilde hiç hesap yapmamıştım dediğim gibi. Daha sonra ufak ufak alanları seçerek tüm stadı sildim. Burası da biraz uğraştırdı ama merak işte.. Uğraştırması da şu şekilde.. 32bin küsür sınır var. Yani sileceğim alandaki blok sayısı değil de tüm alanı kastediyor. Yani en fazla 32bin küplük alanlar seçe seçe (en fazla 3 - 5 binlik küplere denk geliyor) tüm stadı sildim. Her seferinde rakamları not ettim ve yaklaşık 50 seferde bitirip tamamını topladım. Çıkan sonuç ta 147 455.

Her neyse kafalar karışmış olabilir ama yanlışımı düzeltip belirtmek istedim, yani daha sonradan karışıklık olmasın

Güncelleyerek konuya ekledim.. Aslında az bir süre kalmıştı, bazı eksiklikler hala göze batabilir ama olduğu kadar diyelim. Bu arada iç mekan, yani tribünlere giden yollar falan biraz uğraştım ama pek araştırmayıp kafama göre sade bir şey yaptım. Videoda da bu yüzden o ksıımları oldukça hızlandırdım.. Şu an için sadece ön kısmın yolları mevcut, yani geliştirip değiştirebilirim. Her neyse bir de fotoğraflarda olmayan daha sonra ekleyip düzenlediğim bir kaç kısım da var. Işıklandırma, stat ismi bazı loca girişleri gibi.. İzleyip yorumlayabilirseniz de ayrıca teşekkür ederim