Alt tarafı kalmışsa kalmış en fazla 10 isim sıfat zamir. 10 Tanesini bulunca ödevi senmi yapmış sayılıyorsun, aferin. Sonra Türkiye Neden gelişmiyor diyenler kendilerine bakmıyor. İnşallahNeredeyse her şeyi isteyeni gördüm, ödevini yapmamızı isteyeni ilk defa görüyorum.
Umarım Türkçe'si iyi olan bir arkadaş yardımcı olur![]()
İnşallah bulursun bulamadıklarımıEûzu besmele çekip başlıyorum. Birazdan hallederim.
İnşallah bir sonraki sınavlarında 100 alırsın.Eğer öğrendiyseniz, 1. cümledeki ''Yapması'' isim-fiil olacak. 2. cümledeki ''Şey'' zamirdir aynı şekilde altını çizip sıfat dediğin tamlama zarftır ve fiilden önceki ''Hemen'' ve ''Çekip'' zarftır. 3. cümlede ''Güzel'' sıfat, ''Şey'' zamirdir. Hepsini çizip sıfat demişsin orada yanlışın var.
Şimdi ne yazık ki işim çıktı devamını gelince yaparım. Eğer yanlışım varsa affola. Sonuçta Türkçeden çok matematikte ve fende iyiyim :ı
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
"Bunu okudu ve beğendi."Türkçe öğretmenin bunu okudu ve beğendi. Ben de bir soru sorayım: "Bunu okudu, ve beğendi." mi yazılır? Yoksa, "Bunu okudu ve beğendi." diye mi yazılır?
Eğer öğrendiyseniz, 1. cümledeki ''Yapması'' isim-fiil olacak. 2. cümledeki ''Şey'' zamirdir aynı şekilde altını çizip sıfat dediğin tamlama zarftır ve fiilden önceki ''Hemen'' ve ''Çekip'' zarftır. 3. cümlede ''Güzel'' sıfat, ''Şey'' zamirdir. Hepsini çizip sıfat demişsin orada yanlışın var.
Şimdi ne yazık ki işim çıktı devamını gelince yaparım. Eğer yanlışım varsa affola. Sonuçta Türkçeden çok matematikte ve fende iyiyim :ı
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.