Türkiyede sunucu durumu

Sukela

ne yazsam bilemedim
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
83
1.8 sonrası PVP rezalet olduğu için güncellemek istemeyen çok. 1.8 PVP'si çoğu oyuncuya göre 1.9+ sürümlerden daha iyi.

xRetro

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Tek sorun ekonomide halkımızın çoğu kötü bilgisayarlara sahip çok az bir kesimin bilgisayarı 1.12.2'de performans sergileyebiliyor. Ekonomi düzelmedikçe 1.12 ve üstüne geçiş yapamayız. 1.8 performans açısından çok değerli bir sürüm, daha 1.12'ye geçmenin zamanının gelmediğini düşünüyorum.

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Benim sunucum 1.12.2 ve her zaman güncel sunucuyu tercih edeceğiz.
Artık yeni pvp özelliğine göre makro yapmak pek işe yaramaz. Bundan dolayı makrocular 1.12'yi savunmazlar.
Bunun dışında bazıları eringeçlikten geçmiyor olabilir.
Ben ise uğraştım güncelledim, hatta özel modpack bile hazırladım sunucu için. Kısacası günceliz.

Sukela

ne yazsam bilemedim
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
83
Benim sunucum 1.12.2 ve her zaman güncel sunucuyu tercih edeceğiz.
Artık yeni pvp özelliğine göre makro yapmak pek işe yaramaz. Bundan dolayı makrocular 1.12'yi savunmazlar.
Bunun dışında bazıları eringeçlikten geçmiyor olabilir.
Ben ise uğraştım güncelledim, hatta özel modpack bile hazırladım sunucu için. Kısacası günceliz.

1.9+ sürümlerde Jitter tarih oldu jitter yoksa pvpnin ne anlamı kaldı ki?

KadirSpecial

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
1.9+ sürümlerde Jitter tarih oldu jitter yoksa pvpnin ne anlamı kaldı ki?
Dostum jitter'le ne alakası var, pvp kimin hızlı bastığıyla alakalı bir olay değil ki, mesela dövüşte mesele teknik'tir kimin güçlü vurduğu değil.

Pvp olayı kaçmak saklanmak, gerekirse okla öldürmek gibi, gerekirse adamı öldüremeyip vaz geçmek, yada kaçarken ölmektir. o şekilde tadı heyecanı çıkar,birebir adamla karşı karşıya adamı öldürünce ne zevk alıyorsunuz ki hiçbir zevki olmuyor.

Sukela

ne yazsam bilemedim
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
83
Dostum jitter'le ne alakası var, pvp kimin hızlı bastığıyla alakalı bir olay değil ki, mesela dövüşte mesele teknik'tir kimin güçlü vurduğu değil.

Pvp olayı kaçmak saklanmak, gerekirse okla öldürmek gibi, gerekirse adamı öldüremeyip vaz geçmek, yada kaçarken ölmektir. o şekilde tadı heyecanı çıkar,birebir adamla karşı karşıya adamı öldürünce ne zevk alıyorsunuz ki hiçbir zevki olmuyor.

CPS (Click Per Second ) pvp için çok önemli bir şey ve bunu jitter sayesinde yapıyorsun. Kaçarak veya saklanarak anca oyunda küfür yersin adamlardan. Hız her türlü kavgada önemlidir. Teknik yapan bir adam hız sahibi kişiyi dövemez.

ErayGulmez

Why?
En iyi cevaplar
0
Çoğu kişininde dediği gibi, tek sebebi 'HİLE' Minecraft oyuncuları yeni sürüm hilelerini araştırmaya üşendiği için, herkes 1.8 oynamaya devam ediyor.

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
FPS ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum. 1.12.2 gibi bir sürümde pek iyi olmayan bir bilgisayar ile 200 FPS'e çıkmışlığım var. En temel sebebi hile bunun bence. Aynı zamanda Türk oyuncuların tek yaptığı şey PVP ve 1.8 sürümünde yapmak daha kolay geliyordur.

CraxyTR

mc.silencenw.com
En iyi cevaplar
0
1.8 hileler oynar. Peki diceksinizki 1.12 de hile yokmu ? onu indirsinler elbette var ama 1.8'in Hileli PvP sinin verdiği zevki asla veremez. Türkyenin MineCraft kitlesinin 1.12 ye taşınması için 4 - 5 sene daha beklememiz gerek.

Aerenn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Artık 1.8-1.12 ayrımı kalmadı. 1.8 taban alınıp açılan sunucularda 1.12 ler de sorunsuzca oynayabiliyor. Oyuncuları 1.12 olarak kısıtlamaktansa 1.8-1.12 arası bütün kitleye hizmet sunabiliyorsun. Neden gidip 1.12 sunucu açasın ki? Ayrıca bu Türkiye ile alakalı bir durum da değil. Lapisli faction tripleri gibi şimdi de bunun tribine girmeyin hiç.

CraxyTR

mc.silencenw.com
En iyi cevaplar
0
Artık 1.8-1.12 ayrımı kalmadı. 1.8 taban alınıp açılan sunucularda 1.12 ler de sorunsuzca oynayabiliyor. Oyuncuları 1.12 olarak kısıtlamaktansa 1.8-1.12 arası bütün kitleye hizmet sunabiliyorsun. Neden gidip 1.12 sunucu açasın ki? Ayrıca bu Türkiye ile alakalı bir durum da değil. Lapisli faction tripleri gibi şimdi de bunun tribine girmeyin hiç.
Dediğin şey ViaVersion eklentisi sayesinde 1.8 sunuculara 1.12 giriş izni veriyor ve 1.12 olan özellikler devre dışı kalıyor yani kısacası yine ortada 1.8 sunucu kalıyor.

Aerenn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Dediğin şey ViaVersion eklentisi sayesinde 1.8 sunuculara 1.12 giriş izni veriyor ve 1.12 olan özellikler devre dışı kalıyor yani kısacası yine ortada 1.8 sunucu kalıyor.
1.12 özellikleri mi yoksa -1.12 oyuncuları da aynı sunucuda oynatabilmek mi sorusuna çoğunluğun vereceği cevap tabii ki de 1.8-1.12 olacaktır.

CraxyTR

mc.silencenw.com
En iyi cevaplar
0
1.12 özellikleri mi yoksa -1.12 oyuncuları da aynı sunucuda oynatabilmek mi sorusuna çoğunluğun vereceği cevap tabii ki de 1.8-1.12 olacaktır.
Özellikleri olmayacaksa neden 1.12 ile giriş yapsın insanlar direk 1.8 ile giriş yaparlar. Burda önemli olan sunucu versionu değil, önemli olan 1.12 sunucuların oynanmaması.

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Oyuncuların silahlarının attack speedlerini 2000+ yapan pl var zaten.... = 1.8 pvpsi. En basitinden NCP koyduğunuzda zaten saniyede 12 tıklamadan fazlasını kabul etmiyor. Normal bir insan evladıda 8-10 tık arası atıyor zorlasa.
Ek olarak yemek yediğinizde gelen Heal efektini kaldırabilirsiniz. Problemler oyuncuların hilelerini güncellemek istememeleri, 1.12 de çok kötü intel ekran kartıyla gezenlerin 1.12 'ye girememeleri ve via version benzeri pl lerin varlığı nedeniyle zaten 1.8 - 1-12 sunucularında açılabilmesi nedeniyle sunucu sahiplerininde 1.8 açmasının işlerine gelmesi durumları söz konusu.
Neden 1.12 açasın diye soranlar olmuş.
Şahsen öyle bir lüksüm yok. 1.12 'nin mekanikleri , 1.9 'dan sonra gelen resource pack özellikleri , 1.12'ye eklenmiş moblar (özellikle mmo için harika)
ayrıca 1.12'yi %100 destekleyen pluginlerle yapacaklarım var. 1-2 command block komutuda kullanışlı ayrıca doku paketi özelliği benim için aşırı kritik bir özellik. Via versiyona gelirsek 1.12 'nin 1.8'de oynamasına izin veriyor olabilir ama sonuçta sunucu 1.8'de kalmış oluyor. 1.7 'den 1.8'e geçiş sancılıydı 1.5 2 sene sürdü.. 1.12 'ye geçişte sürecektir.. Hatta 1.8 'de 1.6.4 sunucu bile görüyorduk.
Ha birde crash , glitch ve buglar 1.12 'de daha az. 1.8'de dupe bugu bile görmüştüm. Şu anda çoğu plugin 1.8'de sapıtıyor. Spigotta 1 yıldız basıyorlar 1.8 pl düzgün çalışmayınca :D