1) Factions için güncellenmeyen eklentiler var demişsiniz, örnek verebilir misiniz ?Hala 1.8 diyenleri görüyorum, içim burkuluyor. Arkadaşlar, 1.9 yada daha üstü sürümlere geçilmemesinin sebebinde kitlenin arz-talep ilişkisinin yanında eklenti sıkıntıları da var. PVP için değil de, Factions için güncellemesi kesilen birçok plugin bulunuyor. Günümüzde Java tabanlı pluginlerin bir çoğu yerini Skript'e bıraktığı için pek olumsuz etki etmese de bazı pluginlerin kullanılması gerekiyor.
1.7.2 sürümü 2013'te çıktı sanırsam. 2016'nın sonlarında 1.7 sunucu kalmadı, 1.8'e geçildi. Peki size soruyorum, ''Neden 1.7 öncesi sürümler çıkar çıkmaz sunucular direkt geçiş yaptı da 1.7 sürümünde 3 yıldan fazla duruldu ve hala oyuncular 1.7'de direniyor?''. Basbayağı en stabilize sürüm 1.7'dir. Alt güncelleme olarak 1.7.2 ve 1.7.4 en iyileridir. Hile client bolluğu var biliyorum fakat FPS optimizasyonu konusunda, özellikle 1.7'nin işlemciye bakarken 1.8'in ekran kartına bakma konusunda zirvede durmakta. Günümüzde bazı bilgisayar markaları işlemciyi yüksek tutup çöp ekran kartlarını bilgisayar kullanıcılarına itekliyorlar, haliyle Minecraft'tan tam verim alıyorlar. 1.8'e geçince ise ekran kartı yüzünü gösteriyor, kullanıcı mutsuz oluyor. Tek olay bu aslında.
Aklımda kalan bazı pluginlere baktım, güncelleme almadığından kaldırılmış. İsim olarak DragonCast'ı örnek verebilirim.1) Factions için güncellenmeyen eklentiler var demişsiniz, örnek verebilir misiniz ?
2) Bir oyuncu 1.7'den 1.8'e geçiş yapabiliyorsa, 1.11.2 sürümüne rahatlıkla geçebilir.
Benim PC de kaliteli değil, ama alıştım 1.11.2 sürümüne.
legendcraft tr suan 1.8 ila 1.11 arasındakı butun surumlerde girebiliyor zaten hatta 1.11de olan yenılıklerı felan 1.8dede uygulayabılıryor adam lar işi biliyor 1.12 geldiğinde eminim onuda ekliceklerdir..LegendCraftTR, CraftRise, UnioCraft, SonOyuncu vs. gibi sunucular sürüm yükseltirse bu sefer türklerde sürüm yükseltmeye başlar.
Ama bu tür sunucuların şuanlık sürüm yükselticeğini pek sanmıyorum...
1.9 üstü sürümlerin 1.8 serverına girmesi işe yaramaz..legendcraft tr suan 1.8 ila 1.11 arasındakı butun surumlerde girebiliyor zaten hatta 1.11de olan yenılıklerı felan 1.8dede uygulayabılıryor adam lar işi biliyor 1.12 geldiğinde eminim onuda ekliceklerdir..
Sana katiliyorum.1.9 üstü sürümlerin 1.8 serverına girmesi işe yaramaz..
1.9 dan sonra gelen çoğu mekanikten faydalanamazlar... Mesela 3d silah ekleyip zoom ekleyebilmek sadece 1.9'da gelen texture sistemleriyle mümkün oldu.
Yani 1.12 92312.5 sürümünü 1.8 e eklesin sunucular , sonuç: Server sürümü hala 1.8
![]()
![]()
Sana katiliyorum.Bence Minecraft git gide iyi bir biçim alıyor nede olsa oyunun ana amacı saldırmak değil tasarım üzerine kurulu bir oyun tabi ki pvp olmayınca zevki kalmıyor ama oyun bu yönünü ben daha çok seviyorum
İyi Günler Forum Ailesi