Üniversitede araba sahibi olmak

xUfuky

Hayat Çok Sıkıcı.
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar adım UFUK;
şu an 17 yaşındayım lise 3'e gidiyorum nasipse seneye lise bitecek, üniversiteye başlayınca araba almayı düşünüyorum. Sizce almalımıyım? Kafam biraz karışık, bazılar benzin yetiştiremezsin diyor zaten okula giderken hep kullanmayacağım çok geç kaldığım zamanlarda vs genellikle haftasonları kullanacağım. Babam hiç araba almadı onun için biraz yokluk çekmiyor değilim, şu yaşıma kadar ya 2 yada 3 defa araba kullanmışımdır. Seneye yaz tatilinde ehliyette alıcam.
Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok iyi olur.

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Alabilcek durumun varsa al tabi, araba almak büyüdüğünün ve özgürleştiğinin bir simgesiymiş diyorlarr..

xUfuky

Hayat Çok Sıkıcı.
En iyi cevaplar
0
Alabilcek durumun varsa al tabi, araba almak büyüdüğünün ve özgürleştiğinin bir simgesiymiş diyorlarr..
Devletin üniversite öğrencilerine sağladığı imkanlar varmış, aylık maaş gibi, birazda çalışırsam bu iş olur gibi, babamda yardım edeceğini söyledi

xUfuky

Hayat Çok Sıkıcı.
En iyi cevaplar
0
Forumda lise görmemiş insanlar var üni sorusu garip geldi :D
bence üni 2. senede al , ilk seneyi yaşayınca neyin ne olduğu daha kesinleşir.hem o ara para biriktirirsen daha iyi bir şey alırsın
Çok isteğim var, durumum olsa şimdi alırım sen bana 2 de al diyosun :)

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam benim önerim parayı tamamlamadan almaman aksi takdirde hem başın ağrır bu ayın taksitini yetişricem diye falan.

Burakcan

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Üniversitedeki olaylar zorluk çıkartıyor kendi abimden biliyorum. Evde kalacaksan araba hiç almamalısın çünkü kira, faturalar, yeme-içmeye para yetiştireyim derken birde araba için para yetiştirebileceğini sanmam. Durumun gayet iyiyse tabii olabilir fakat araba okula gitmek için en fazla 5 - 10 dakika etkiler. 5-10 dakika haricinde hava olsun diyorsanda hata edersin yani. Gereksiz üniversitede araba, üniversitede alacağına üniversite boyunca paranı biriktir. Üniversite bitincede kaliteli bir araba alırsın.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Maddi durumunuzu bilmiyorum ama " Babam hiç araba almadı onun için biraz yokluk çekmiyor değilim " yazmandan orta gelirli bir aile olduğunuzu anladım yanlış anlama kötülemek amaçlı değil.
Bu durumda birisi için düşünce konusu " üniversitede araba almalımıyım " değilde " güzel bir üniversite kazanıp geleceğimi garantiye almalıyım " olması gerek. Tabi gene senin kararın bence boş bir hevesten başka bir şey değil bu araba sevdası. Şuanda alacağın araba tofaş falan olacak büyük ihtimal hevesini alıp geçeceksin. Şuanda alıp sadece heves uğruna binmektense gün gelip eve barka karıştığında alman çok daha yararına olacak kaidesindeyim.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Para biriktirmen gerekecek. Eğer burslu kazanırsan veya eline bir yerlerden (legal olarak tercihen) para geçebiliyorsa alabilirsin ama üniversiteyi yaşadığın şehirden farklı bir yerde okuyacaksan en azından ilk sene alma, önce şehrin trafiğine vs. alış, tanımaya çalış.

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Para biriktirmen gerekecek. Eğer burslu kazanırsan veya eline bir yerlerden (legal olarak tercihen) para geçebiliyorsa alabilirsin ama üniversiteyi yaşadığın şehirden farklı bir yerde okuyacaksan en azından ilk sene alma, önce şehrin trafiğine vs. alış, tanımaya çalış.

Haklı. İstanbul'a geleceksen sakın ama sakın alma. Kolaylığından çok kanser eder adamı.

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Araba kullanmak çok basit bir şey değil. Kimi insan ehliyeti alınca öğrenirim diyor ama ehliyeti alınca trafiğe çıkınca eli ayağına giriyor. Gideceğin yere bağlı.İstanbula gidersin bin bir türlü dert.Emrenin dediği gibi sigortası vergisi lastigi yagı bakımı vs vs bir sürü masraf maddi durmun iyi ise bir şey diyemem. Ama değilse almanı tavsiye etmem.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Acele işe şeytan karışır derler ama bundan başka bir şey diyemeyeceğim.

bydemir06

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhabar arkadaşlar,
Bülent Ecevit Üniversitesi ' eski adı ile Zonguldak Kara Elmas ünv. gidiyorum hazırlık --->ana kampüste idi şimdi ---> Çaycumadayım.

Benim fikrim bir önem arz ediyor ise sana tavsiyem almanı kullanmanı istemem sebebi zorlukları görüyorum ki bunlardan ilk 3 ay kendi arabam ile okula gidip geldim sonra masraflar arttı tabi ki şimdi 400TL olan kredi önceden 300TL ' idi annemin babamın yurt parası (Özel yurt) - Araba Masrafı - Sigara Kullanıyorsan üniversitede ise günde (2 paket En kötüsü 8TL 8+8=16) Dışarıda yemek - dolaşman. Babam aylık ;
600TL Yurt parası
haftalık ; 150TL
aylık ; 600TL + 300TL + 600TL => 1500TL' ki ekstra olarak arkadaşlardan da aldım :)

yetmiyor yetmiyor valla araba kullanmak eziyettir burada dolmuş 2TL o daha avantajlı. :D