E-postama gelen bir mail de ki mesajı okuduğumda bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum, gerçekten konu hakkında araştırma yapmamış, kulaktan dolma bilgiler ile insanlara önerilerde bulunmak yanlış, ben gerek yabancı ve gerekse yerli kanalları takip eden olan birisi olarak Vlogların eskisi gibi değersiz değil aksine revaçta olduğu kanaatindeyim.
eskiden takip ettiğim bazı kanallar uzun süren yoğun ve istikrarlı çalışmaları sonucunda 1 milyon aboneyi aşmış bulunmaktalar, bu kanalların eski videolarına göz atarsanız çoğunluğun "Gaming" ile başlamış olduklarını, şu zamanlarda ise Vlog tarzı videolara daha ağırlık verdiklerini, Gaming'e devam edenlerin ise kendilerini sürekli gündeme göre yenilediklerini görebilirsiniz.
Açıkçası şu zamanlarda Vlog sektörü Gaming sektörüne nazaran daha az video ile daha çok aboneyi vaad ediyor, tabi gündem konularını ve ilgi alanlarını doğru kullanmanız burada çok önemli.
ben şahsen örnek olarak Hannah Francis'i göstermek istiyorum kendisi 18 video ile 23.923 aboneye sahip ve doğallığı ile öne çıkan bir kanal sahibi.
gel gelelim vlog sektörünün revaçta olması televizyon sektörününde ilgisini çekmiş olacak ki yeni çıkmış bir yarışma olan "Gardırop Savaşları"nın giriş ve gelişme kısımları vlog tarzı videoların editlenmesinden oluşuyor ve şahsen doğal olması benim ve benim gibi düşünen insanların ilgisini çekiyor.
Sonuç olarak eğer gündemi ve ilgi alanlarını düzgün kullanırsan yani içeriğini kaliteli yapabilirsen ekipmanının çok kaliteli olmasına gerek yok, YouTube'un YouTuber akademisi başlığı altındaki içerik üreticilerinin daha kaliteli videolar üretmesi için eğitmeyi amaçlayan videolarını izlemeni tavsiye ederim, şimdilik benden bu kadar bilgilendirme açısından yardımım dokunmuştur umarım.
Not: Eğer neden böyle düşündüğümü sorarsanız düşüncelerimi sebepleri ile anlatabilirim sormanız yeterli.
YouTube İçerik Üreticisi Akademisi :