Keyword tool kaldırıldı diye biliyorum. Zaten youtube'un reklama verdiği para öyle kolay kazanılan bir para değil. Sanmayın 3 5 video izler izlemez 1-2 keyword tool ile anında zilyoner olacağınızı. 1000 reklam görüntülenmesine 11 lira falan gibi bir şey veriyor diye biliyorum youtube. Keyword tool sadece videonun bulunması için seçeceğin anahtar kelimelerde yardımcı olan bir araçtı. Şöyle ki, işte hangi kelime bu zaman aralığında youtube'da ne kadar aratılmış gibi istatistikler sayesinde neleri 'metadata'ya ekleyebileceğinizi bulabiliyordunuz. Youtube'da para için içerik hazırlamaktansa, hazırladığın içeriğin güzelliğinden ötürü para kazan. Diğer türlü abuk subuk taktiklerle 11 lira kazanırsın.
Videoya gelince mikrofonu değiştirmen olabilir tavsiyem.
Edit için Wondershare kullanabilirsin tam sürümünü bulup internetten. Sakın deneme sürümünü kullanma bir işe yaramaz. Öğrenmesi basit bir program yeni başlayanlar için.
Videoya thumbnail yani küçük resim ayarlaman gerek. İlgi çekici, bir iki basit fotoşopla halledebileceğin şeyler. Bunun içinde adobe photoshop cs6 indirebilirsin bir iki videoyla da rahatça öğrenirsin zor değil. Ya da kurcalayarak.
Kayıt programı olarak OBS veya Action kullanabilirsin Bandicam'den ziyade. Ben nerdeyse hepsini denedim kayıt programlarının. Kanalım küçük diye hadi ordan yapmayın hakkaten denedim, yaptığım çoğu içeriği paylaşmıyorum bile o yüzden küçük. Çünkü öğrenme aşamasındayım halen uzunca zamandır. Eğer sistemim yeterli olsaydı her oyun için kayıt yaparken OBS kullanırdım. Ama sistemim yeterli olmadığı için Action kullanıyorum, fazlaca smooth çalışıyor. Fraps de Action'a yakın hızda çalışıyor belki daha hızlı ama Action'da ekstradan logo ekleme, facecam alma gibi şeyler var. Fraps'de ayrıca başka bir programdan facecam çekip sonra edit'lerken onu birleştirerek anca facecam'li video yapabiliyorsunuz. Bu da genelde ses/görüntü senkronizasyon bozukluğuna yol açıyor.
Eğer öğrenmeye çok çok açığım dersen, Action yerine Fraps, Wondershare yerine Sony Vegas Pro 13 kullan. Fraps ile oyunu kaydederken moviemaker gibi bir programla da facecam kaydedebilirsin istiyorsan. Sony Vegas ile de edit'i hiçbir programın yapamayacağı kadar kaliteli yapabilirsin eğer yeterince öğrenirsen. Ama bu işin profesyonel kısmına giriyor.
Onun dışında intro ekle tavsiyesi yapacak olanlar olabilir ama ben intronun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü her videonun başında insanların bir süre sonra geçmek isteyeceği 10 saniye. Gerek yok. Bunun yerine çarpıcı bir giriş bulursan ki ben daha kendim için bulamadım bunu, zor bir şey sanırım

, o şekilde giriş yapabilrsin.
Sanırım başka bir önerim yok, kanalı incelemedim. Muhtemelen banner logo gibi şeylere de ihtiyacın vardır derdim inceleseydim ama bunları da fotoşopla halledebilirsin.