Yabancı Diller/Ülkeler Hakkında Sohbet Başlığı

Neria991

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Merhaba arkadaşlar sizlere Fransa kültürü ve Fransızca hakkında bir kaç şeyden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle, Fransızca Nedir ?

Fransızca Fransa’nın resmi dilidir. Ayrıca Kanada’nın Quebec Eyaletinde, Monako, Lüksemburg, Belçika ve İsviçre’nin bazı yerlerinde, Kuzey ve Orta Afrika, Vietnam, Kamboçya, Madagaskar’da Fransızca konuşulduğu bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, Maine ve Louisiana’da bulunan bazı Fransız kökenli kişilerden de Fransızca duyabilirsiniz.

Nedir bu harfler "â á à ç ê é è ë î í ì ï ô ó ò œ û ú ù æ" ?

Bu gibi özel karakterler mevcuttur.Yan yana veya kullanım sırasına göre değişik şekillerde telafuz edilmektedir.

=> Fransızca da, varlıklar için dişi veya erkek sıfatı kullanılır.Her varlık farklı bir sıfata sahiptir.

=>Parfüm, şarap, bale, resim ile de Fransa ününü duyurmuştur.

Kuruvasan Hikayesi

Viyana kuşatması sürerken osmanlı ordusu iyice gazlanıp alttan tünel açarak viyana surlarının altından çıkmaya çalışıyor (viyana metrosunun ilk
kazısı) ancak şehirde herkes uyuyorken sabah ekmek yapmakla meşgul bir fırıncı tünel kazma seslerini duyuyor ve viyana askerlerine haber vererek
osmanlı askerlerinin bozguna uğramasına sebep oluyor. bu olayı da kutlamak için hilal şeklinde çörekler yapmaya başlıyorlar.

Her ne kadar severek yesek de, kuruvasan Osmanlı nın yenilişinin bir kanıtıdır.

=> Bu konu altında ilgilendiğiniz veya gitmeği istediğiniz/sevdiğiniz ülkeleri veya ilgilendiğiniz dilleri paylaşıp, hakkında bilgi alışverişi yapabilirsiniz tamamen serbest. :)

(Ek olarak diğer ilgilendiğiniz ülkeleri ve dilleri yazabilirsiniz,
Örneğin:İngiltere/İngiltere İngilizcesi)

R

Reloven

Ziyaretçi
Bu Konudan Anladıgım Kruvasan Yemicez. Tabi Şaka :) Uyarı Bey.

Gitmek İstedigim Ülkeler : Hollanda, Almanya, Paris Ve Amerika.
İlgilendigim Diller İse : Türkçe <3 Arapça Ve İngilizce.

Soru: Gitmek İstedigim Ülkelerin Vize Fiyatları Nelerdir ?

Neria991

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bu Konudan Anladıgım Kruvasan Yemicez. Tabi Şaka :) Uyarı Bey.

Gitmek İstedigim Ülkeler : Hollanda, Almanya, Paris Ve Amerika.
İlgilendigim Diller İse : Türkçe <3 Arapça Ve İngilizce.

Soru: Gitmek İstedigim Ülkelerin Vize Fiyatları Nelerdir ?
Amerikanın $150 Almanyanın $60 civarlarında olduğunu duymuştum tam bilmiyorum.Arapça çok çok gerçekten çok zor bir dil ne mutlu sana :D

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Vietnamca :(
Noktalamaları ezberlemek hariç dünyanın en kolay dili sayılabiliyor (en azından benim için*)
Vietnamca zamanında malum devlet sömürgesine girmeden önce çinceye benzer bir alfabe kullanırken sömürge sonrası fransızca karışarak latince ve arapçadan karmaşık bir dil haline geliyor :(
Cümle kurmak aşırı basit, tek yapmanız gereken kelimeleri arka arkaya birleştirmek barbar bir şekilde* (Yabancı bir siteden çalınarak çevirildi*) Örnek olarak*
Tôi không hiểu.
Bu kelimeleri aşırı barbarca ingilizceye çevirerek bile vietnamca öğrenebilirsiniz*
Şöyle*
Tôi (Ben (me) anlamındaki bir kelime*)
Không (Olumsuz şeysi, ingilizcedeki not gibi düşünebilirsiniz*)
Hiểu (Anlamak, (Değişebiliyor bazen bulunduğu yere göre*) )
Yani "Me not understand" gibi bir cümle çıkartabilirsiniz ki bu cümlenin ne demek istediğini anlamada yeterli oluyor*
İşin kabus kısmına gelirsek noktalama işaretleri felaket korkunç bir şey olabiliyor
Yani "chó" -için(for*) anlamına gelirken, "chổ" yer/mekan, "chợ" market olarak kullanılabiliyor*
Çalıntı bir vietnamca dersinin daha sonuna geldiniz*
Ki sadece dili anlattım idare edin tarih konusuna girince "Vietnam versus USA" kavgaları fazla çıkıyor bulaşmıyorum :(

R

Reloven

Ziyaretçi
Vietnamca :(
Noktalamaları ezberlemek hariç dünyanın en kolay dili sayılabiliyor (en azından benim için*)
Vietnamca zamanında malum devlet sömürgesine girmeden önce çinceye benzer bir alfabe kullanırken sömürge sonrası fransızca karışarak latince ve arapçadan karmaşık bir dil haline geliyor :(
Cümle kurmak aşırı basit, tek yapmanız gereken kelimeleri arka arkaya birleştirmek barbar bir şekilde* (Yabancı bir siteden çalınarak çevirildi*) Örnek olarak*
Tôi không hiểu.
Bu kelimeleri aşırı barbarca ingilizceye çevirerek bile vietnamca öğrenebilirsiniz*
Şöyle*
Tôi (Ben (me) anlamındaki bir kelime*)
Không (Olumsuz şeysi, ingilizcedeki not gibi düşünebilirsiniz*)
Hiểu (Anlamak, (Değişebiliyor bazen bulunduğu yere göre*) )
Yani "Me not understand" gibi bir cümle çıkartabilirsiniz ki bu cümlenin ne demek istediğini anlamada yeterli oluyor*
İşin kabus kısmına gelirsek noktalama işaretleri felaket korkunç bir şey olabiliyor
Yani "chó" -için(for*) anlamına gelirken, "chổ" yer/mekan, "chợ" market olarak kullanılabiliyor*
Çalıntı bir vietnamca dersinin daha sonuna geldiniz*
Ki sadece dili anlattım idare edin tarih konusuna girince "Vietnam versus USA" kavgaları fazla çıkıyor bulaşmıyorum :(
Seni.. Seni... Seni:..: Seni:.::: Seni...: Filan a:ASdsa :D

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Benim gitmek istediğim ülke ispanya,Fransa,Amerika,Rusya,Güney Kore,İngiltere.
İlgilendiğim diller,Fransızca,İspalyolca,Korece,İngilizce,Rusça.

Neria991

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Benim gitmek istediğim ülke ispanya,Fransa,Amerika,Rusya,Güney Kore,İngiltere.
İlgilendiğim diller,Fransızca,İspalyolca,Korece,İngilizce,Rusça.
Korece çok zor bir dil duyduğum kadarıyla değişim programlarından felan koreli arkadaşlardan biliyorum, Rusça da aynı şekilde :D

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
İngilizceyi öğrenelim gerisi kolay.Zaten 2-3 dil ingilizcede 1-2 harf değiştirerek oluşmuş.