Yapay Zeka

En iyi cevaplar
0
Yapay Zeka'ya sahip bir yazılım imkansız gibi bir şey.
Mantık yürütebilecek,
karar verebilecek,
en önemlisi de kendi kodunu geliştirebilecek.

Yani bu kendi kendini derleyebilmek gibi bir şey.
Peki ya derleme derdi olmadan kendini geliştirebilse?
Bir script dili ile yazılsa?
Özel bir script dili ile yazılsa?

Örneğin C++ ile bir yorumlayıcı yazsak,
fstream kütüphanesi ile dosyaya erişim sağlasak yorumlayıcıyı değil de yorumlanan kodu geliştirmek daha kolay olmaz mı?
Yorumlayıcıya ne kadar özellik eklersek script dili de o kadar gelişmiş olur.
Yani yorumlayıcıya bir scripti okuma yeteneği verdiğimiz gibi yeni bir script oluşturma yeteneğini de verebilirsek sonuç mükemmel olur.​

En iyi cevaplar
0
kardeş burda harcanıyon sen daha üstün şeyler yapman gerek
Sizleri bir türlü anlayamadım.
Harcanma kelimesi yeteneklerin boşa kullanılması demek.
Hem harcandığımı söyleyip hem de daha üstün şeyler yapmam gerektiğini söylüyorsunuz. Ne yapıyım yani sadece fikirkerimi açıkladım?

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En iyi cevaplar
0
kardeş burda harcanıyon sen daha üstün şeyler yapman gerek
Sizleri bir türlü anlayamadım.
Harcanma kelimesi yeteneklerin boşa kullanılması demek.
Hem harcandığımı söyleyip hem de daha üstün şeyler yapmam gerektiğini söylüyorsunuz. Ne yapıyım yani sadece fikirkerimi açıkladım?

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kodlama için her zaman insan lazım. Kendi kendine program yazan programları bile insanlar yapmıştır. Kendi kendine program yazmaktan kastım: Setup ve Install dosyaları. İnsan olmadan kod falan olmaz. Senin dediğin yapay zeka varsa Japonya, ABD veya onlar kadar gelişmiş ülkelerde özel araştırmalarda yapılmışsa yapılmıştır. Zaten oralarda yoksa hiçbir yerde yoktur -ki bence var-. Ancak ileride yapılır (yada kullanıcılara sunulur).

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kodlama için her zaman insan lazım. Kendi kendine program yazan programları bile insanlar yapmıştır. Kendi kendine program yazmaktan kastım: Setup ve Install dosyaları. İnsan olmadan kod falan olmaz. Senin dediğin yapay zeka varsa Japonya, ABD veya onlar kadar gelişmiş ülkelerde özel araştırmalarda yapılmışsa yapılmıştır. Zaten oralarda yoksa hiçbir yerde yoktur -ki bence var-. Ancak ileride yapılır (yada kullanıcılara sunulur).

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Edit: İkinci mesaj yanlışlıkla gitti.

bekliyiriz. :D İnşallah. Ultron olmaz. :/ :S
Eğer bahsettiğim bir Yapay Zeka varsa kullandığımız internet ağına bağlı olmayan bir Ultron olabilir. (Belki)

Ve Yapay Zeka ne kadar üstün olursa olsun. Onun hakkından gelebilecek bir insan zekası olacaktır. Bu yüzden endişelenmeye gerek yok. :D