YouTuber sizce nedir?

Protocolic

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bu bir meslek değil ki? Sunucusu olan bir şahıs oradan para kazanıyor diye ''Serverer'' yada ''Sunucu Yöneticisi'' mesleğini mi ediniyor? Etrafta ''Ben sunucu yöneticisiyim yeah'' diye dolaşmanın ne manası var? Hem zaten 11-12 yaşında çocuk meslek sahibi olamaz. Bu sadece özentilikten ibaret. Youtubeyi para havuzu gibi gören yanlış yetişen çocuklarımız.
Serverer diye bir tabir kullanamazsın. Server dediğin şey zaten "-er" takısı almış hâlidir.
Serve > Server
Ayrıca Meslek kelimesini şöyle betimlemeyi tercih ediyorum kendimce ;
Eğer bir işe emek harcıyor ve sonucunda bir maddi karşılık alıyorsan;
Ve bu Emek harcayışın ve karşılığını alman Tek seferlik değil de , düzenli bir rutin halindeyse , buna meslek diyebiliriz.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Sponsorlar kısmına güldüm sadece, eşya gönderdikten sonra reklamını yapmak zorundalar, yoksa bir şey elde edemez sponsor firma. Ayrıca o sponsor edinmeyi bakkaldan 10kr. sakız almak kadar kolay anlattın.
Kaliteli(!) Youtuberlar sayesinde destek alıp 15.000 abonede dahi firmalardan sponsorluk teklifi alabiliyorsun. O kadar zor değil yani.

DenemeÜyelik

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir fıkra:
Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. İlk gün doğal olarak oryantasyona ayrıldığından diğer bir kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Heryerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Tabi bizimki yeni ve meraklı her şeyi öğrenmek istiyor. Bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani beklıyor.
- Bu ne demiş ?
Diğer zebani cevap vermiş;
- Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradakı zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor...
Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamış
- Peki burada niye 3 zebani bekliyor?
Diğer zebani;
- Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani de yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.
Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;
- Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?
Diğer kıdemli zebani artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;
- Ha o mu yok yok o Türklerin kazanı. Orada boşuna görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarfettiğinde diğerleri anında bunu farkedip birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor.

+-------------------+
"12 yaşında çocuğun 550 bin abone olması mı, STRES ÇARKI DÖNDÜREREK ANNEME ÖLDÜ ŞAKASI YAPTIM BABAM GÖRDÜ (ANNEM BENİ SOPAYLA DÖVDÜ)"
Adam ne güzel içerik üretiyor, binlerce aboneye ulaşıp hakkını alıyor. Bunu izleyenlerde eğleniyor. 12 yaşında birinin 550bin abone olmasınımı hazmedemiyomusun? :)

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
"12 yaşında çocuğun 550 bin abone olması mı, STRES ÇARKI DÖNDÜREREK ANNEME ÖLDÜ ŞAKASI YAPTIM BABAM GÖRDÜ (ANNEM BENİ SOPAYLA DÖVDÜ)"
Adam ne güzel içerik üretiyor, binlerce aboneye ulaşıp hakkını alıyor. Bunu izleyenlerde eğleniyor. 12 yaşında birinin 550bin abone olmasınımı hazmedemiyomusun? :)
Selam 12 yaşındaki dostum, yaşıtını koruman doğal. Hakkıyla 550 Bin abone olmuyor ki? Çocuğu trendde gören merak ediyor bakıyor milyonlarca görüntülenme sahibi oluyor. Aleyna Tilki 1 haftada 50 Milyon izlendi diye Türkiye'nin en iyisi mi?

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Youtuberleri savunmuyorum ama kolaysa sen yap herkes o kadar kolay o abonelere gelmiyor.
Not: Başak Karahan vb. gibiler değil onların tanıdıkları var bu gerçek hayatta da geçerli.

DenemeÜyelik

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Selam 12 yaşındaki dostum, yaşıtını koruman doğal. Hakkıyla 550 Bin abone olmuyor ki? Çocuğu trendde gören merak ediyor bakıyor milyonlarca görüntülenme sahibi oluyor. Aleyna Tilki 1 haftada 50 Milyon izlendi diye Türkiye'nin en iyisi mi?
Hakkıyla nasıl 550 bin abone olmuyor açıklasana? Trende her video giremiyor, girmesi için like dislike görüntülenme ye göre oraya giren video, demekki hak kazanıyor da giriyor. Video demekki kısa süre içinde çok beğenilip izleniyor. Trende girersede ordanda kaymağını yiyor tabi hak kazanıyor. Aleyna Tilki 50 milyon izlendi ve en iyisi diyen kim? Bu soruyu sorman için birinin ona çok izlendi o en iyisi demesi lazım. 50 milyon kere izlenmiş işte bukadar basit.
Soruların çok saçma ve içi boş. Ayrıca 12 değil 19 yaşındayım dalga geçmeden konuşmayı beceremiyosan hiç muhabbete girme kendini küçültüyon.

MrHappy

En iyi cevaplar
0
Hakkıyla nasıl 550 bin abone olmuyor açıklasana? Trende her video giremiyor, girmesi için like dislike görüntülenme ye göre oraya giren video, demekki hak kazanıyor da giriyor. Video demekki kısa süre içinde çok beğenilip izleniyor. Trende girersede ordanda kaymağını yiyor tabi hak kazanıyor. Aleyna Tilki 50 milyon izlendi ve en iyisi diyen kim? Bu soruyu sorman için birinin ona çok izlendi o en iyisi demesi lazım. 50 milyon kere izlenmiş işte bukadar basit.
Soruların çok saçma ve içi boş. Ayrıca 12 değil 19 yaşındayım dalga geçmeden konuşmayı beceremiyosan hiç muhabbete girme kendini küçültüyon.
Sen bunlara içerik mi diyosun? Youtuberler üzerinden prim yapmaktan başka işleri yok. Youtuberlerin ilk profil resimleri, Youtuberlerin bilinmedik özellikleri, Aleyna Tilki İlluminati mi? ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ! gibi bilimum videolar türüyor. Enes Batur ARABADA KİLİTLİ KALDIM diye video atıyor basıyorsun arabada kilitli kalma oyunu videosu çıkıyor. Biri JUSTİN BİEBER İLE TANIŞTIM videosu çekiyor, balmumuna gidiyor. Diğeri başkalarının videolarını izleyerek tepki videosu altında emek hırsızlığı yapıyor milyon çocuk tarafından izleniyor. Bu mu adalet?

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sen bunlara içerik mi diyosun? Youtuberler üzerinden prim yapmaktan başka işleri yok. Youtuberlerin ilk profil resimleri, Youtuberlerin bilinmedik özellikleri, Aleyna Tilki İlluminati mi? ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ! gibi bilimum videolar türüyor. Enes Batur ARABADA KİLİTLİ KALDIM diye video atıyor basıyorsun arabada kilitli kalma oyunu videosu çıkıyor. Biri JUSTİN BİEBER İLE TANIŞTIM videosu çekiyor, balmumuna gidiyor. Diğeri başkalarının videolarını izleyerek tepki videosu altında emek hırsızlığı yapıyor milyon çocuk tarafından izleniyor. Bu mu adalet?
Ne olmasını bekliyorsun? Gerçek dünya da bile adalet diye bir şey kalmamış.Bence burada boşuna bağırıp çağırıyorsun biz ne desek de bir şey değişmeyecek...

MrHappy

En iyi cevaplar
0
Ne olmasını bekliyorsun? Gerçek dünya da bile adalet diye bir şey kalmamış.Bence burada boşuna bağırıp çağırıyorsun biz ne desek de bir şey değişmeyecek...
Değişmeyecek biliyorum, fikrinizi sormak istedim sadece forum halkı olarak.