-Zaman Makinesi İcat Edilse Bile, Hükumetten Olmayan Kullanamayacak-

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer en eski çarkı araştırırsanız elemental araştırma sonuçları periyodik tabloda birleşmeyen birkaç elementi birleşik olarak barındırıyor. Geçmiş konusunu ben şöyle düşünüyorum, Youtube videoları gibi. Gelecek yüklenirken geçmişi yaşamış oluyorsan, neden yoldan geriye gidip varamıyorsun? Sadece zaman dalgasının gittiği yönün tersine doğru ışık hızında gitmek gerek :/
Dediğin doğru.Ama zamanın dalga şeklinde yayıldığını ve bir çember şeklinde olduğunu varsayarsak Bu çemberin içinde oluşabilecek sonsuz doğrulardan birinde hayat bulmuş olma ihtimalimiz muhtemel.Benim teorimle uyuşan yanı da bu.Eğer zamanda sıçrayış yapabilirsek başka bir zaman doğrusuna varabilmemiz gayet normal.Bu da geçmişi değiştirmekten geçiyor diye düşünüyorum.Ayrıca bunların paralel evren denen şeyi de doğrulama ihtimali yüksek.
60 saniye kadar uzun dejavu yaşamışlığım var benim.
Benimle dalga geçme çocuk bunu araştırırsan az çok şey bula bilirsin.
Sadece şaka yapıyorduk ama biraz alındın galiba neyse.Eğer 60 saniye kadar uzun dejavu yaşamıssan büyük ihtimalle geleceğini değiştirecek ve asıl gerçekliği farklı yönde ilerletecek bir şey yapmış olabilirsin.Dejavu ile yaptığın şeyin bağlantısı bile olmayabilir.Buna "gelecekteki kendini kandırmışsın" da denebilir.Gelecekteki kendinin yaşadığı olayları normalmiş gibi göstererek birçok şeyi değiştirmek mümkün.(dediğimiz tüm teori doğruysa.)Bir şekilde gelecekteki kendini kandırıp başka bir geleceğe yol açmış olma ihtimalin muhtemel.Onun dışında hala zaman makinesinin şu an ki dünyamızda var olduğunu sanmıyorum.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yes. Işınlanmayı nicola tesla buldu ama sadece atomlar ışınlanıyor. Molekül bile değil atom. Z. Makinesi de bulunmadı maalesef efsanelerle hayatınızı sürdürmeyin. Ayrıca aksini iddia etmek kimseye bir şey kazandırmaz o makine bulunmadıkça. Gidin çalışın kendiniz icat edin zaman makinesini böyle saçma sapan şeylerle uğraşmayın.
Atomların ışınlanması bizimde ışınlanmamız demek. Matrix serisi çok iyi anlatmıştı bu olayı. Ayrıca, Tesla ışık konusunda neredeyse her konunun mucidi. Monitör fikri bile geliştirilerek yapılmış Tesla fikri. Ayrıca katılıyorum, makine bulunmuş olsa haberi sızardı.[DOUBLEPOST=1409474033,1409473853][/DOUBLEPOST]
Dediğin doğru.Ama zamanın dalga şeklinde yayıldığını ve bir çember şeklinde olduğunu varsayarsak Bu çemberin içinde oluşabilecek sonsuz doğrulardan birinde hayat bulmuş olma ihtimalimiz muhtemel.Benim teorimle uyuşan yanı da bu.Eğer zamanda sıçrayış yapabilirsek başka bir zaman doğrusuna varabilmemiz gayet normal.Bu da geçmişi değiştirmekten geçiyor diye düşünüyorum.Ayrıca bunların paralel evren denen şeyi de doğrulama ihtimali yüksek.

Katılıyorum!
Gizlilik bu sırada da paradoks etkeni oluyor zaten. Eğer geçmişe gittiğin bilgisini geçmiştekilere yayarsan, bir zaman normal icat yapan insanlar hemen buna kafayı sarıp, önemli şeyleri atlayabilirler. Gizlilik yok ise paralel evren teorisi de devreye giriyor.
Keneddy'nin ölümünü hatırlayalım mesela. Eğer geçmişe gidip, o ana varıp nişancının olduğu pencereye bakarsak, daha önceden geldiğimiz için belki orada başka biri olabilir/kimse olmayabilir. Böyle bir şeyi de yaşamak istemeyiz zaten. :/[DOUBLEPOST=1409474191][/DOUBLEPOST]
Ayrıca geçmişe seyahat etmek, doğal yönlerden de paradoks yaratabilir. Ölen amcanızla takılmak için gittiğinizde, amcanız sizin yüzünüzden ölmeyebilir. Gelecek yeniden yazılır mı? Bana göre o an içinde bulunduğun farklı bir paralel evren açılır ve artık o senin amcan olmaz, tanıdığın biri olur. Velev ki amcan evlenip tekrar seni doğurdu, o zaman teknik olarak paradoksun seni önceki evrene geri atması gerek.
[DOUBLEPOST=1409474316][/DOUBLEPOST]
60 saniye kadar uzun dejavu yaşamışlığım var benim.
Benimle dalga geçme çocuk bunu araştırırsan az çok şey bula bilirsin.
60 saniyeye yakın uzunlukta bir dejavu olmaz zaten. O aynı şeyin tekrar yaşanması olur. Dejavu, hayal dünyandan gelen görüntünün gerçekte olması ve ya düşüncelerinin gözlerine vurduğu resmin yaşanması olayıdır. Seninkine "rutin" diyebiliriz. Ama kısa bir tane olmalı dejavu diyorsan. Alınma.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğin etkenleri geçerli kıldığımızda şöyle bir teori varsayabiliriz:Eğer ölen birisini geri getirmek istiyorsan ve öldüğü sırada kim tarafından öldürüldüğü ya da neden öldüğü farkedilemiyorsa o şeyi farketmen veya kanıtlaman yeterli.Böylece gerçeklik değişebilir.Ama şöyle bir durumun olabileceğini de düşündüm.2 saat önce ölen birini aynı zaman doğrusunda sıçrayarak kurtarmak istedik.Zamanda sıçradığımızda ölme sebebini değiştirsek bile aynı zamanda başka bir şey yüzünden ölebilir mi ? Bu da kaderin varlığını test eder.Eğer ben saat 11.50'de kalp krizinden öleceksem ve beni kurtarmaya çalıştıklarında başka bir sebepten ötürü aynı zamanda ölmem muhtemel olabilir.Zaman ile paralelliği de ayıran bu.Bizim istediğimiz şey aynı zaman doğrusunda geriye gitmek.Farklı bir zaman doğrusunda gerçekleşmiş farklı gelişen bir paralel evren değil.Önceki gibi de geçmişi değiştirerek bulunduğumuz zaman doğrusundan başka bir doğruya ulaşırsak büyük ihtimalle sadece zaman makinesini değil ayrıca paralel evrenlerde seyahat etmenin bir yolunu da bulmuş oluruz.Böyle bir durumda bulunduğumuz paralel evrenin gerçekliğini (birini kurtarmak + normal evrene geri dönmesi)değiştirebilirsek büyük ihtimalle kendi zaman çizgimize sağ dönüp kurtarmak istediğimiz kişiyi kurtarmamız muhtemel.Bunların olamayacağını varsayarsak büyük ihtimalle hafızalarımızda paralel evrene göre şekillenir ve artık "O" evrenin kişisi oluruz.Bundan sonra yaşanılacaklar ise ufak tefek anımsamalar olabilir.(Steins;Gate de bu döngü üzerine kurulu bir mantık var ki ilk izlediğimde cidden mantıklı gelmişti.)
Ayrıca kurtarmak istediğimiz kişi normalde öleceği saatte başka bir sebepten ötürü ölüp durup biz de tekrar zamanda sıçrama yapıyorsak büyük ihtimalle kurtarmanın bir yolunu bulduğumuzda ve kurtulduğunda öldüğüne dair anıları olacaktır diye tahmin ediyorum.

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Zaman yolculugu mükün olsa bile ben istemem zamanda yolculuk yapan ilk kişi olup kendini kusursuz biri yapabilirsin fakat bunun sonuçları senin daha fazla şey istemene ve kontolden cıkıp istediğin herşeyi yapmanı sağlar buda zamanda kırılmaya neden olur

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allah'ın bildiğini inkar etmiyoruz ki.Ama burada bahsedilen her şeyin az da olsa olma ihtimali var.Allah arabaların olacağını ve insanların büyük ilim ve irfanla uzaya kadar çıkacağını bilmiyor muydu ? Böyle algılarla insanlık gelişiyor.Ama insanlığın var olma hususu tamamen ayrı bir şey mesela.Ama @Mr1KinG'in dediği gibi böyle bir şey insanı bilinçsizce körleştirir ve asıldan kaçındırıp en saçma şeyi yapmasına iter:Kendini Tanrı olarak görmesine.Allah'tan başka bir ilahın olması mümkün değilken kendi bilmişliği içinde kaybolur ve saçmalamaya başlar.Her ne kadar zor olsa da bir şeylere katlanmalı ve sırf kendi arzularımız için asıl gerçeklikten kopmamalıyız.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
GEÇMİŞ OLDU BİTTİ GEÇMİŞ ÖLDÜ GELECEK İSE DAHA ŞEKİLLENMEDİ OLUŞMADI BU GİBİ ŞEYLER GEÇMİŞİ BİLME GELECEGİ BİLME SADECE ALLAH A MAHSUSTUR HAYAL KURMAYIN
Biz burada bir ateizm derneği kurmadık. Allah bize bir beyin vermiş ki tartışabiliyoruz değil mi? Eğer bunları tartışmazsak, sonumuz araplar gibi cahil olacak. Allah'a inancımız tam olacak, ama verdiği nimetleri bilemeyeceğiz. Bu yüzden akışına bırak derim. Hayal kurmayı da o bize nasip etti.

• Beğen
Reactions: DIO

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
GEÇMİŞ OLDU BİTTİ GEÇMİŞ ÖLDÜ GELECEK İSE DAHA ŞEKİLLENMEDİ OLUŞMADI BU GİBİ ŞEYLER GEÇMİŞİ BİLME GELECEGİ BİLME SADECE ALLAH A MAHSUSTUR HAYAL KURMAYIN
Saçma sapan konuşma burada benim dediklerim kuran da bile yazıyor.
Gelecekten insanlar günümüze gelip bir takım olayları değiştireceklermiş geleceği kurtarmak için.
Dediğin etkenleri geçerli kıldığımızda şöyle bir teori varsayabiliriz:Eğer ölen birisini geri getirmek istiyorsan ve öldüğü sırada kim tarafından öldürüldüğü ya da neden öldüğü farkedilemiyorsa o şeyi farketmen veya kanıtlaman yeterli.Böylece gerçeklik değişebilir.Ama şöyle bir durumun olabileceğini de düşündüm.2 saat önce ölen birini aynı zaman doğrusunda sıçrayarak kurtarmak istedik.Zamanda sıçradığımızda ölme sebebini değiştirsek bile aynı zamanda başka bir şey yüzünden ölebilir mi ? Bu da kaderin varlığını test eder.Eğer ben saat 11.50'de kalp krizinden öleceksem ve beni kurtarmaya çalıştıklarında başka bir sebepten ötürü aynı zamanda ölmem muhtemel olabilir.Zaman ile paralelliği de ayıran bu.Bizim istediğimiz şey aynı zaman doğrusunda geriye gitmek.Farklı bir zaman doğrusunda gerçekleşmiş farklı gelişen bir paralel evren değil.Önceki gibi de geçmişi değiştirerek bulunduğumuz zaman doğrusundan başka bir doğruya ulaşırsak büyük ihtimalle sadece zaman makinesini değil ayrıca paralel evrenlerde seyahat etmenin bir yolunu da bulmuş oluruz.Böyle bir durumda bulunduğumuz paralel evrenin gerçekliğini (birini kurtarmak + normal evrene geri dönmesi)değiştirebilirsek büyük ihtimalle kendi zaman çizgimize sağ dönüp kurtarmak istediğimiz kişiyi kurtarmamız muhtemel.Bunların olamayacağını varsayarsak büyük ihtimalle hafızalarımızda paralel evrene göre şekillenir ve artık "O" evrenin kişisi oluruz.Bundan sonra yaşanılacaklar ise ufak tefek anımsamalar olabilir.(Steins;Gate de bu döngü üzerine kurulu bir mantık var ki ilk izlediğimde cidden mantıklı gelmişti.)
Ayrıca kurtarmak istediğimiz kişi normalde öleceği saatte başka bir sebepten ötürü ölüp durup biz de tekrar zamanda sıçrama yapıyorsak büyük ihtimalle kurtarmanın bir yolunu bulduğumuzda ve kurtulduğunda öldüğüne dair anıları olacaktır diye tahmin ediyorum.
Benim bildiğim kadarıyla gelecekten gelenler ölen insanları kurtarmıyorlarmış sadece bir takım şeyleri değiştiriyorlarmış örnek veriyorum bir bomba var patlaması sonucu çok kötü şeyler oluyor ve gelecekten gelen insan/insanlar bu bombanın patlamasını engelliyorlar bu sayede geleceği kurtarıyorlar.Zamanda geleceğe gittikleri zaman da ise bu bomba patlamamış ve çok kötü şeyler olmamış oluyor.
[DOUBLEPOST=1409483194,1409483037][/DOUBLEPOST]
Mümkünatı yokki zaten gitmenin gelmenin vs vs makineyle olmaz bu iş
Sen ne diyorsun gülüm?
Bunlar kuran da da yazıyor televizyon bile yazıyor daha senin hiçbir şeyden haberin yok çıkıp burada saçmalıyorsun.
Kuran da ışınlanma bile yazıyor ki ışınlanma makinesinin projesi yapıldı makine şu an da icat ediliyor ve 500 yıl için de mükkemmelleştirilicek ve sonun da da insanlar atmosferin dışından dünyanın bir başka ucuna molekül halleriyle yolculuk edecekler.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Saçma sapan konuşma burada benim dediklerim kuran da bile yazıyor.
Gelecekten insanlar günümüze gelip bir takım olayları değiştireceklermiş geleceği kurtarmak için.

Benim bildiğim kadarıyla gelecekten gelenler ölen insanları kurtarmıyorlarmış sadece bir takım şeyleri değiştiriyorlarmış örnek veriyorum bir bomba var patlaması sonucu çok kötü şeyler oluyor ve gelecekten gelen insan/insanlar bu bombanın patlamasını engelliyorlar bu sayede geleceği kurtarıyorlar.Zamanda geleceğe gittikleri zaman da ise bu bomba patlamamış ve çok kötü şeyler olmamış oluyor.

[DOUBLEPOST=1409483194,1409483037][/DOUBLEPOST]
Sen ne diyorsun gülüm?
Bunlar kuran da da yazıyor televizyon bile yazıyor daha senin hiçbir şeyden haberin yok çıkıp burada saçmalıyorsun.
Kuran da ışınlanma bile yazıyor ki ışınlanma makinesinin projesi yapıldı makine şu an da icat ediliyor ve 500 yıl için de mükkemmelleştirilicek ve sonun da da insanlar atmosferin dışından dünyanın bir başka ucuna molekül halleriyle yolculuk edecekler.
Ölen birisini kurtarmayı misal olarak vermiştim ama dediğin tamamen benim teorimle uyuşuyor.

• Beğen

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Ölen birisini kurtarmayı misal olarak vermiştim ama dediğin tamamen benim teorimle uyuşuyor.
Ya şöyle bir karmaşık bir durum varmış tam bilmiyorum ben de.Şimdi biz normal bir zaman da ölecekmişiz yani ecelimiz gelirmiş fakat o sırada yaptığımız bir iyilik veya bir başkasının gelip bizi iyiliğe teşvik etmesimiymiş neymiş bizi ölmekten kurtarırmış ben de tam olarak anlatamadım şimdi burada.Yani ölmememize sebeb olan olaylar varmış bizi ölmekten kurtaran.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ya şöyle bir karmaşık bir durum varmış tam bilmiyorum ben de.Şimdi biz normal bir zaman da ölecekmişiz yani ecelimiz gelirmiş fakat o sırada yaptığımız bir iyilik veya bir başkasının gelip bizi iyiliğe teşvik etmesimiymiş neymiş bizi ölmekten kurtarırmış ben de tam olarak anlatamadım şimdi burada.Yani ölmememize sebeb olan olaylar varmış bizi ölmekten kurtaran.
"Sadaka" dan bahsediyorsun.Bir yere sadaka verdiğinde ve o sadaka fakir birine denk gelip sana şükrettiğinde senin kaderin başka bir şekilde devam eder.Aynı Kadir Gecesi'nde kaderimizin tekrardan yazılması gibi.Tabii bu sadaka olayı kaderimizde yazıyor.

• Beğen

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
iki kişi aynanda farklı zamanlara gidip aynı kişiyi birisi bebekken öldürür ve diğer kişi 20 yaşındaki haline araba çarpmasını engellerse ?

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Karma. Sonuçta karanlık madde de bir maddedir. Karma da dönüp dolaşmasına denir. Pozitiflik fasa fiso. Kesin karma.[DOUBLEPOST=1409484664,1409484619][/DOUBLEPOST]
Arkadaşlar lütfen konudan sapmadan yorum yapalım. :)
Konudan sapmadık ki zaten, konu üzerinde tartışıldı, ara konulara girdik. Oyunlardaki yan görevler gibi yani. Aynı olay üstünde farklı konular :3