[=Eğitim Sistemimiz=]

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Spoiler İstemiyorsanız Okumayın.

Türkiye'deki eğitim sistemine değinmek istiyorum.
En dandik sistem bizdekidir, ki bu sistem sanki sokakta geçen hurdacının mallarını satın aldığı kişiden çıkmış gibi.
Avrupa'ya girsek ne olacak? Sonuçta bizim keçi inatlı diktatörlerimiz varken bizden pek profesör çıkmayacak.
Kısaca anlatayım.

Türkiye'deki eğitim sistemi tamamı ile Ezberdir.
Ha, şu an bu yaptığım konuşma, ne bir şikayet, ne de bir kötülemedir; aksine, bu yaptığım bilgilendirmedir, hatta ve hatta Fensel bir açıklamadır. Bunu okuyup bildi iseniz, nasıl bir ülkede yaşadığınızı anlayacaksınızdır.

Türkiye'de sizin zekanızı değil, hafızanızı ölçerler.
Fakat Atatürk böyle istememişti.
O bizlerden iyi bir nesil ortaya çıkacağına inanmıştı fakat bu dik kafalı-inatçı-moron yönetmenler bu sistemden bir şey anlamayınca nesilde nesile böyle geçti ve şu an eğer sokağa çıkacak olursanız, dışarıda her şeye saldıran, saldırırken de dili ile tıslayan, 13-14 yaşları arasında, sigara içen, (umrumda değiller) tipsiz, aşağılık, kendini bir güç sanan ezik tipler görürsünüz.
Fotoğraflarını çekin çünkü bunlar daha iyileri olabilir.
Bir süre sonra bu yobazlık aşırı kaçacak ve o zaman bu bilgi yoksunu nesil daha da çökecek.
Eğer Türkiye kapsamına bakarsanız eğitimini tamamlayanlar çok, evet, tamam.
Onlar ezber konusunda ne bileyim, Bir Mordekaiser, bir Sauron, bir Voldemort ve ya bir Darth Vader. Fakat işverenlerin girdiği eğitim düzeyi düşük olunca onlar da işsiz kalıyor, fakat suç öğrencilere; "İşsizlik oğlum işsizlik. Daha çok okusaydın da bari yurtdışına gitseydin." diye patlıyor!

Şu ülkenin bayağı bir bu iğrençlikten kurtulması lazım.
Bundan kurtulunca bizden de bir dahi yetişebileceğine inanıyorum.
Şimdi söyleyeceklerimi pek dikkate almak istemezsiniz belki, hafiften de olsa siyasete gireceğim.

Bizden çıkan profesörler nedir biliyor musunuz?
Para ve zevk için umursuzca çalışan Jinekolog-Ürologlar, Dinler hakkında sanki bir ilah, sanki yeni bir peygameristik ego taşıyan o (her ne kadarlarsa artık) "Dindar toplum", makinist (Adamsın) ve de çoğu kesimle çevre uyumunun yaşam akıntısını en leş kuyuya atan, üstüne de işeyip torba dolusu azot döken o "Dış Mimar"lar.
(Cidden, mimarlar bir binayı da renk ekosistemine uydurabilseler burası bir New York'tu şu an.)

Fakat bunlara bu işi verenleri biliyor musunuz?
Genelde bu kesim ise sınıfta kavgacı, notları çok düşük olan, cahil görünümlü fakat zengin ego manyaklarıdır.
CEO'lar mesela. Ülkemizdeki CEO'ların karnelerinde "Düz" bile var. Araştırabilirsiniz.

Şöyle açıklayabiliriz:
Koyun sürü olarak gezer.

Eğer biri koparsa diğeri de ayrılır. Diğeri ayrılırsa öbürü. Öbürü ayrılırsa diğeri ve bu böylece tekrar Çobana yansır.
Artık anlamışsınızdır umarım.

Peki neden bu kadarız?
Neden fazlası değiliz?

Şöyle başlayayım,
TEMBELİZ, MİSKİNİZ, ŞU ANKİ HALKIN GÜCÜ SADECE BELKİ BENİM GİBİ, BELKİ BÜTÜN TÜRKİYE'DEKİ FORUMLAR GİBİ İNTERNET ÜZERİNE YETİYOR.
Ben hayret ediyorum ya.
Amerikalılar uzaya "Kinetik Bombardıman Sistemi" yollamışken 2014'te biz ancak milli silahımızı üretiyoruz. Neden???
PARACIKLAR.
Türkler paraya düşkündür. Ben bazen keşke Moğol olsaymışım diyorum.
O kadar para istiyoruz ki Smaug'un hazinesini versen bırak altınları, yapıtı yıkar sütunlarını satarız.
Şimdiki nesil cahil. Cidden.
"Kinetik Bombardıman Sistemi" desen; "Künetik ney ney?" diye bir cevap alırsın.
Biz araştırmıyoruz.
Kağıt üstünde en birinciyiz, fakat uygulamaya gelince iş:

Eğer iyi bir insan olmak istiyorsanız Türkiye'ya bakın.
Fakat eğer iyi ve akıllı bir insan olmak istiyorsanız Rusya'ya gidebilirsiniz.

Adamların karatahtasının üstünde formüller var. Bildiğiniz, fizik fen vb. derslerin formülleri yazıyor.
Fakat bu kopya değil. Neden biliyor musunuz?
Onlar, problem çözmeyi "öğreniyor, benimsiyorlar". Biz ise ebesinin nikahına kadar ezberliyoruz.
AB'ye girsek bile benim seçimim İsviçre arkadaşlar.
İsviçre'de okuyup, fen ve fizik konusunda tam not alırsanız sizi direkt CERN'e yollayan kuruluşlar var. Türkiye'de daha şeker fabrikalarına insan sokmazken...

-Yeselectro

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Haklısın kardeş :) Ben de (pek güzel olmasa da) bir şeyler yazayım bu konuyla ilgili: (NOT: sistemi aşağılama gibi bir amacım yok, gerçekleri anlatıyorum)

Maalesef günümüzde bu sistem sırf ROBOT yetiştirmeye dayalı bir sistem olmuş... Her şey notlar, sınavlar olmuş. Notsuz bir üniversiteye/bir liseye girmeyi deneyin bakalım. Tamam her yerde başarıya bakarlar ama birazcık da yaratıcılık isterler. Örneğin ABD'de. Johnny Test filmindeki gibi tahta masa isteyen vardır, kim bilir? İşte bu bence gerçek eğitimdir, insanı hayata hazırlar. Hayatta bu gerekir, denklem değil! Mühendisler ve mimarlar dışında cebir kullanan bir meslek söyleyin bana? YOK! Asıl iş, temel eğitimde bitiyor. (Biraz karışık oldu, açıklayacağım...)

Temel eğitim, 8 yıllık ilk eğitimdir (bence, kesin bilmem). Bu sürede öğrencimiz, yeteneklerini keşfetmeli, yapmak istediği mesleği
kendisi seçmelidir. Hocalar veya aile değil! Sevmediğiniz bir işi yapmak ister misiniz? Örneğin ben, futbolcu olmak istiyorum diyelim. Normalde bana hiç kimse engel olmamalı, benim istediğim mesleği seçmem gerekir. Maalesef ülkemizde bu yok! Derslerinde başarılı mısın? "Hadi sen doktor, mühendis ol!" Başarısız mısın? "Çöpçü, temizlikçi veya garson ol!" derler. Ya sanat, spor? Hak getire! Vay efendim sonra "Neden bizden de Neymar veya Gareth Bale çıkmıyor?" Tabi çıkmaz! Sen 7/24 çocuğu ders çalıştırmaya zorlarsan tabi çıkmaz!

Mesela kızlar futbol oynamak isteyince hemen şöyle derler: "Kızım futbol oynama sonra bacakların çarpıklaşır." Bu kafayla başarı gelmez! Arada bir Serenay Aktaş gibileri "şans eseri" çıkar. Kim bilir o da kaç kez bu baskıya maruz kaldı? Sizce kaç kez? Bence en az 50 kez bu baskı uygulandı. İŞTE BU TÜR BASKILAR YÜZÜNDEN NE SPORCU NE SANATÇI ÇIKARIYORUZ!

Sanatçıya ise denen sözler şunlardır:

Ressam olacak çocuğa: "Ressam olma sakın, resmini satamaz, aç yaşarsın. En iyisi oku, mühendis ol." :(
Müzisyen olacak çocuğa: "Müziği napacan, müzik mi karnını doyuracak? En iyisi oku sen avukat ol." :(
Sporcu olacak olana: "Sakat kalırsın yapma, oku da doktor ol emi!" :o

Şu anda şükürler olsun nice Tarkanlar, Semih Kaya'lar, Duygu Bal'lar var. Ama maalesef böyle giderse gelecekte kendine ne emredilirse yapan robotlar olacak, sözde insan olacaklar, robottan farkları kalmayacak... BU SİSTEMDE NOTU ALIRSIN, NOT ENDEKSLİ ÖĞRENCİLER VARDIR, NOTLA TEHDİT EDEN HOCALAR VARDIR, BİZİ YARIŞTIRAN MEB VARDIR! :sinirli: Başka hiçbir yerde "okul birincisi" terimi yoktur! Ben bizzat ilkokulda okul birincisi olan biri olarak söylüyorum: Biz de bu robotların içindeyiz... Benim hocalarım zamanında bana "yeni Messi" derlerdi. Zaten futbolda Messi ve Ronaldo'dan başkasını bilmememiz de cabası! Yeni yeni Neymar'ı öğrendik o kadar. Futbolum çok iyiydi. Hala iyi ama artık 17 yaşında bir adamım, yaşım geçti. Okul birinciliği için başka hiçbir yerde böyle yarış yoktur! Öğrenciler yarışmamalı, yardımlaşmalı! Hangi it hızlı der gibi yarıştırma kesilmeli artık! Sonra serserilere gelince... Azıcık kızların bacaklarına bakmayı kesin de dünyayı görün! :lol: O bacaklar sizi kurtarmaz!

GERÇİ OKUYAN DA PEK İYİ DURUMDA DEĞİL YA! PATRON CAHİL OLDUKTAN SONRA... MESELA SOMA... :( 301 KİŞİ ÖLÜYOR, ADAMIN UMURUNDA DEĞİL! "ÇALIŞIN" NE DEMEK? GÜVENLİĞİ SAĞLA ÖYLE ÇALIŞTIR KARDEŞİM! Sonra ölüler çok fazla... İşte cahil patronlar yüzünden bu haldeyiz... Koyun olmamız isteniyor... :ha: :olgun:

Ben Almanya'yı bir gezdim, şaşırdım. Adamlar bizden kat kat iyi. Anlatamam... Bizim sistemimizin şu anda sonuncu olmasından da belli! Bizim sistemimiz sırf ezberdir, sınavlar da testtir. Bu yüzden tek doğruya odaklanan sözde öğrenci "robotlar" çıkıyor ya! 10 yaşındaki birine denklem anlatamazsın! Anlatıyorsan sorun vardır! O çocuk bunu kaldıramaz! 2+2=5 diyenler dayak yiyor! Ezberle bakalım 2+2=4'tür diye! Ezber ezber ezber... Sürekli ders çalış, bilgisayar oynama, tv seyretme diyorlar, bu çocuk insan, robot değil! Hep :olgun: olacak, ders çalışacak, beyni gelişmelere -_- (kapalı) olacak.

Bu böyle gitmez...

NOT: Aşağılama yapmadım, sadece doğruyu anlattım, gücüne giden varsa özür dilerim... :emin: :S :( :olgun: :ha:

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet. Şimdi ingilizce sınavındaki soruda ingilizcede olmayan harfler sorulmuştu. Ben de "ü,ı,ö,ş,ğ," yazdım. Aralarında "ç" yoktu. Çünkü "façade" diye bir kelime olduğunu biliyordum. Ogretmen o yuzden 2 puan kırdı. Kanıtlasam da bir şey değişmedi. Sonra müdur yardimcisi ile gorusup duzelttirdim. İste ulkedeki ogretmenlerin ne kadar dik kafali oldugunu goruyorsunuz.

Telefondan yazıyorum. Hatalı yazdıysam özür dilerim.

Yok ya hatan yok. Ben de ilkokulda hatırlıyorum, öğrenmediğimiz şeylerden dolayı önce 5'te matematikten 89, sonra 8'de 88 almıştım. Hem de neredeyse geri kalan tüm notlarım 100 iken! (o zamanlar sınıfın ineğiydik, birkaç tane 98-99 vardı sadece) :( dik kafalı hocalarıma yaptığım şeyi anlatamıyordum. Hele 8.sınıfta aldığım not haksız bir nottu. Çünkü karekök yazmıştım. Ama hoca o karekök işaretini görmemekte inat ediyor, 100 nasıl 10'a eşit olur diyordu. Sonunda müdüre gittim, notumu 100 yaptılar.

En iyi cevaplar
0
Bizim sınıfta ders işleseler yine iyi programlama temelleri diye bi ders var ancak hocanın dersle alakası yok yazılı zamanı şu programları sorucam EZBERLEYİN diyip geçiştiriyordu ancak adam adam akıllı ders bile anlatmıyordu ders saatlerinde bilgisayarlara oturuyoruz serbestsiniz çocuklar diyerek tabi bizimde işimize geliyor ama iş işten geçtikten sonra anlıyor insan 1 sene boşuna gittiğini ve o dersten hiçbir şey öğrenmediğini.

ProfeniX

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yılda bir değişen sistem , mason locaları , borç batakları , taklacılar ve tefeciler , seçimlerde meydana gelen kedi olayları , soma olayları , gezi olayları .
Bütün bunların hepsi bu sistemde oldu neden acaba ? Daha da sevin bu sistemi daha da sevin . Halkımızın borcu yok diyorlar öyleyse neden ADANA'da atm başlarında tefeciler bekliyor ? Neden taklacılar bu kadar fazla ? Bunlara da bir yanıt bulmak gerek.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Evet. Şimdi ingilizce sınavındaki soruda ingilizcede olmayan harfler sorulmuştu. Ben de "ü,ı,ö,ş,ğ," yazdım. Aralarında "ç" yoktu. Çünkü "façade" diye bir kelime olduğunu biliyordum. Ogretmen o yuzden 2 puan kırdı. Kanıtlasam da bir şey değişmedi. Sonra müdur yardimcisi ile gorusup duzelttirdim. İste ulkedeki ogretmenlerin ne kadar dik kafali oldugunu goruyorsunuz.

Telefondan yazıyorum. Hatalı yazdıysam özür dilerim.
Bir öğretmen eğer dağbaşı kürtleri tarafından öğretilirse geri kalan nesil aynı ilerler zaten.

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bizim sınıfta ders işleseler yine iyi programlama temelleri diye bi ders var ancak hocanın dersle alakası yok yazılı zamanı şu programları sorucam EZBERLEYİN diyip geçiştiriyordu ancak adam adam akıllı ders bile anlatmıyordu ders saatlerinde bilgisayarlara oturuyoruz serbestsiniz çocuklar diyerek tabi bizimde işimize geliyor ama iş işten geçtikten sonra anlıyor insan 1 sene boşuna gittiğini ve o dersten hiçbir şey öğrenmediğini.
bizim zamanımızda da vardı öyle birisi ^^ beden dersinde
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
işlerdik, sözde bir
... iki problem yazıp dersi geçiriyordu. Konu desen hak getire! Ne beden bilirdik, ne
:( Bedende zaten futbol oynardık veya
işlerdik. Bu da ülkemizin beden dersindeki bir başka sorunu.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Her şeyi bırakın bir yana;
Sınavlar bizim ebemizi seviyor ya zaten.
EN Utanç verici ülke olduk neredeyse bu yüzden.
Şöyle anlatayım:

Örnek attım: Ben Dış Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmak istiyorum. Dış Mimarlıkta zaten işin inceliklerini, sonuna kadar ayrıntısıyla anlatıyorlar. O bölüme göre ayrı işlemler, ayrı formüller var.
Şimdi devletin son günlerde çıkardığı yasa şu:
"Herkes istediği mesleğin eğitimini tek olarak alabilecek".
Fakat ne değişti? Cidden ama, bunu belediyeye yazsan ne diyecekler.
SBS kalktı YGS kalktı dediler, fakat bu yasa ile SBS gitti, YGS,ÖSS,YGS-Kademe 2,LYS,KPSS,ALES,YDS,DGS,PMYO,ALS,KPDS,ÜDS ve Diğer sınav çeşitleri geldi. Bu sınav çeşitlerinin içinde de her konu var. E ne anlamı kaldı şimdi senin bunu yapmanın?
Bıraksaydın SBS ve YGS^'yi tek başına, ömrümüzü bitirmeden kısaca KPSS'yi kazanıp istediğimiz mesleği seçerdik o zaman?
Türkiye'deki sınav hazırlayanların mantığı şudur arkadaşlar:
"En zor yerden sorayım eheiehei".
Bu yüzden sınavların (GERÇEK OLANLAR) sizin zekanızı test etmesi lazım. Hafızanızı değil. Şöyle örnek vereyim:

Zeka Zaten Hafıza İle Gelir B)
İşte aptallığın önde gideni!
Zeka (anlamak) demek, senin bir şeyi 2 ve ya 3 bakışta "benimseyip" hatırlaman demek.
Hafızaya Almak demek ise o şeyi "Benimsemeyi zorlamak" ve "beyne zorla yerleştirmek" anlamına gelir.
İngilizce'yi ele alırsak, sen onu Hafızana kaydetmiyorsun. Konuşma şeklinden dolayı "direkt" doğal yöntemlerle "benimsiyorsun" ve kendinin bir özelliği yapıyorsun.
Fakat İngilizce'yi Hatırlamaya çalışsan (yani her kelimeye tek tek bakıp) biri sana bir şey sorduğunda "hınk" diye kalırsın.

??????

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Şöyle anlatayım:

Örnek attım: Ben Dış Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmak istiyorum. Dış Mimarlıkta zaten işin inceliklerini, sonuna kadar ayrıntısıyla anlatıyorlar. O bölüme göre ayrı işlemler, ayrı formüller var.
SBS kalktı YGS kalktı dediler, fakat bu yasa ile SBS gitti, YGS,ÖSS,YGS-Kademe 2,LYS,KPSS,ALES,YDS,DGS,PMYO,ALS,KPDS,ÜDS ve Diğer sınav çeşitleri geldi. Bu sınav çeşitlerinin içinde de her konu var. E ne anlamı kaldı şimdi senin bunu yapmanın?
Bıraksaydın SBS ve YGS^'yi tek başına, ömrümüzü bitirmeden kısaca KPSS'yi kazanıp istediğimiz mesleği seçerdik o zaman?
Bu yüzden sınavların (GERÇEK OLANLAR) sizin zekanızı test etmesi lazım. Hafızanızı değil. Şöyle örnek vereyim:

Zeka (anlamak) demek, senin bir şeyi 2 ve ya 3 bakışta "benimseyip" hatırlaman demek.
Hafızaya Almak demek ise o şeyi "Benimsemeyi zorlamak" ve "beyne zorla yerleştirmek" anlamına gelir.
İngilizce'yi ele alırsak, sen onu Hafızana kaydetmiyorsun. Konuşma şeklinden dolayı "direkt" doğal yöntemlerle "benimsiyorsun" ve kendinin bir özelliği yapıyorsun.
Fakat İngilizce'yi Hatırlamaya çalışsan (yani her kelimeye tek tek bakıp) biri sana bir şey sorduğunda "hınk" diye kalırsın.

??????
"En zor yerden sorayım eheiehei"
Abi koptum yhaa :D

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şöyle anlatayım:

??????

Sınavlar zaten 0 almaya odaklı durumda. Hepimiz 0 alalım, çöpçü olalım veya hepimiz 100 alalım ve köle olalım isteniyor. Gelecekte; sorgulamadan işini yapan nesil istiyorlar. Bu yüzden böyle.

RaptorEX

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
bizim sınıf toplasan bir adam çıkmaz bırak sınıfı okulu toplasan da çıkmaz millet o kadar cahilleşti okulda genel kültürü olan bir tek ben miyim?