- En iyi cevaplar
- 0
bizim sınıf toplasan bir adam çıkmaz bırak sınıfı okulu toplasan da çıkmaz millet o kadar cahilleşti okulda genel kültürü olan bir tek ben miyim?
Bizim sınıf da zamanında pek farklı değildi
bizim sınıf toplasan bir adam çıkmaz bırak sınıfı okulu toplasan da çıkmaz millet o kadar cahilleşti okulda genel kültürü olan bir tek ben miyim?
![]()
Çok güzel bir yere deyinilmiş konuda Bravo!
Fakat bazı Öğretmenler ben öğrencilerimin geçmesini istiyorum diye balon gibi şişik notlar veriyor kimiside 49 notunu 50 yapmıyor!
Benim babam da bir öğretmen lütfen düzgün konuşalım 22 senelik emektar öğretmen tarafından eğitim görseydiniz . Bunları söylemezdiniz.Evet. Şimdi ingilizce sınavındaki soruda ingilizcede olmayan harfler sorulmuştu. Ben de "ü,ı,ö,ş,ğ," yazdım. Aralarında "ç" yoktu. Çünkü "façade" diye bir kelime olduğunu biliyordum. Ogretmen o yuzden 2 puan kırdı. Kanıtlasam da bir şey değişmedi. Sonra müdur yardimcisi ile gorusup duzelttirdim. İste ulkedeki ogretmenlerin ne kadar dik kafali oldugunu goruyorsunuz.
Telefondan yazıyorum. Hatalı yazdıysam özür dilerim.
Burada zaten babanız gibi adamlardan bahsetmiyoruz ki, yeni atanan fakat bir şey bilmeyen öğretmenlerin egosu tartışılıyorBenim babam da bir öğretmen lütfen düzgün konuşalım 22 senelik emektar öğretmen tarafından eğitim görseydiniz . Bunları söylemezdiniz.
Benim babam da bir öğretmen lütfen düzgün konuşalım 22 senelik emektar öğretmen tarafından eğitim görseydiniz . Bunları söylemezdiniz.
4. sınıftayken bize 60 yaşlarında emekli bir öğretmen getirmişlerdi adam sürekli burnunu karıştırıyordu ve ayyaş gibi davranıyorduTamam bazıları iyi hocalar, mesela senin baban da iyi hocadır. Ama yarası olan gocunmalı. Bazı yeni yetmelere ve yeni yetme gibi davrananlara sözümüz. Bu tiplerin bazılarının bilgileri pek fazla değil, kendi bildiğini okutuyor. Ayrıca, bazıları talebe kayırıyor. Bizde çok şükür öylesi pek gelmedi. Neyse... Senin dediğine gelelim.
Öyle iyi öğretmen de vardı bizde... 70 yaşındaydı, oğlu için çalışıyordu, emekliydi aslında. Ve iyi hocaydı, bizi çok severdi.
Biz eğitimsiz değiliz. Ayrıca Turabi ne der: "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Bana da sıra gelir abi."(Turabileştik)
Sen de belki bana söylediğim, söylemediğim sözler için yorum yaparsın, yorumum size sorun oluyorsa pardon kardeş...
4. sınıftayken bize 60 yaşlarında emekli bir öğretmen getirmişlerdi adam sürekli burnunu karıştırıyordu ve ayyaş gibi davranıyordu![]()
Eğitimsiz demedim sana kardeş galiba kendimi yanlış ifade ettim , babam da bu tür yeni hocaları kınıyor zaten özellikle babam için ; Müzik , beden , resim vs. kazanması kolay dalda öğretmenlik yapan kişiler daha öğretmenlikten ve eğitimden uzaklaşmış kişiler oluyor.[DOUBLEPOST=1401109266,1401109139][/DOUBLEPOST]Tamam bazıları iyi hocalar, mesela senin baban da iyi hocadır. Ama yarası olan gocunmalı. Bazı yeni yetmelere ve yeni yetme gibi davrananlara sözümüz. Bu tiplerin bazılarının bilgileri pek fazla değil, kendi bildiğini okutuyor. Ayrıca, bazıları talebe kayırıyor. Bizde çok şükür öylesi pek gelmedi. Neyse... Senin dediğine gelelim.
Öyle iyi öğretmen de vardı bizde... 70 yaşındaydı, oğlu için çalışıyordu, emekliydi aslında. Ve iyi hocaydı, bizi çok severdi.
Biz eğitimsiz değiliz. Ayrıca Turabi ne der: "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Bana da sıra gelir abi."(Turabileştik)
Sen de belki bana söylediğim, söylemediğim sözler için yorum yaparsın, yorumum size sorun oluyorsa pardon kardeş...
Dershanede ki fen hocasını anımsattı bana , terbiyesiz bir hocaydı hani yaşı gelse 50'ye çapkınlıktan hovardalıktan utanmaz bir tipti.Ve sınıfta ki kızlara aşırı derece samimi davranıyordu . Dedemin de arkadaşıydı . Sonra şikayet falan ettik , dedemle kavga ettiler. Dedem de kavgaya karışmaktan sanırım bir 6-7 ay yatmıştı içeride . O adam da yatmıştı . Meslekten de men edildi.4. sınıftayken bize 60 yaşlarında emekli bir öğretmen getirmişlerdi adam sürekli burnunu karıştırıyordu ve ayyaş gibi davranıyordu![]()
Eğitimsiz demedim sana kardeş galiba kendimi yanlış ifade ettim , babam da bu tür yeni hocaları kınıyor zaten özellikle babam için ; Müzik , beden , resim vs. kazanması kolay dalda öğretmenlik yapan kişiler daha öğretmenlikten ve eğitimden uzaklaşmış kişiler oluyor.[DOUBLEPOST=1401109266,1401109139][/DOUBLEPOST]
Dershanede ki fen hocasını anımsattı bana , terbiyesiz bir hocaydı hani yaşı gelse 50'ye çapkınlıktan hovardalıktan utanmaz bir tipti.Ve sınıfta ki kızlara aşırı derece samimi davranıyordu . Dedemin de arkadaşıydı . Sonra şikayet falan ettik , dedemle kavga ettiler. Dedem de kavgaya karışmaktan sanırım bir 6-7 ay yatmıştı içeride . O adam da yatmıştı . Meslekten de men edildi.
Görebiliyorum, geçmişsin bilgisayar başına klavye delikanlılığı yapıyorsun. Bırak bu işleri...HALKIN GÜCÜ SADECE BELKİ ""BENİM GİBİ"", BELKİ BÜTÜN TÜRKİYE'DEKİ FORUMLAR GİBİ İNTERNET ÜZERİNE YETİYOR.
Üslup konusunda ciddi bir açığın var, yazık. Yazının yarısını okurken güldüğümü söylemeden geçemeyeceğim. CEO'ların karnesinde düz bile olabilirmiş. Karnede düz diye bir şey olmaz. "Düz" diye tabiren edilen, takdirname yahut teşekkür alınmaksızın geçmektir. Neyse... Çok Avrupa, Amerika meraklısısın ya, o yüzden söylüyorum. Steve Jobs. Bak bakalım üniversite okumuş mu ? Şimdi herkesin elinde olan tablet denilen aletleri ilk tasarlayan adam... Bu adamın karnesi pekiyi olsa ne olacak...
Gençlere sürekli "ezik,ezik" demen de insanı sıkıyor vallahi. Sen kendin çok yükseksin herhalde ki böyle konuşuyorsun. Hatta insanları bu kadar küçümsemek için yüksek değil çoook yüksek olmak gerekir. Bir de büyük harflerle yazmışsın "tembeliz, miskiniz" diye. Senin gibilerden bıktık artık. Biz Türkler şöyleyiz böyleyiz. Türkler paraya düşkünmüş. Peh !Düşkün olmayan millet göster bakalım. Keşke Moğol olsam diyorsun bir de. Keşke olsaymışsın. Moğol olsan bakalım onlara ne kılıf bulacaktın. Şimdiki nesil de cahilmiş... Sen bire bakıp bini yargılıyorsun ya, ben de senin gibi yapayım. Lise 2'ye giden çocuk meyve kabuğundan folyo yaptı. Hadi bakalım, biz salağız ya (!) nasıl yapıyoruz acaba ?
Neymiş efendim, fen bilimlerinden tam not alırsak bizi direk Cern'e yolluyorlarmış. Yok öyle dünya ! Sınavına gireceksin, mülakatına , sonra özgeçmişin güçlü olacak ancak öyle girersin. Ne de güzel anlatıyorsun varya... Kinetik Bombardıman Sistemi deyince "künetik ney ney ?" diye cevap verirmişiz. Sanki Allah'ın Avrupa'sına Amerika'sına gitsen, adamlar şak diye ansiklopedi gibi anlatacak. Bizden profesör de çıkmazmış sözde. Sadece Vikipedi tabanında (malumunuz Vikipedi'ye konu olabilmek için de adınızın bir şey ile anılması gerekir) 76600 tane türk profesörü var. Bu çıkmamış hali ise(!) çıksa neler olacak Allah bilir. Rusya'ya gidersek akıllı olurmuşuz, peh peh ! Rusya'ya giderek akıllı olsunsaydı, ohooo.
Sadece şurada kendi adına doğu söylemişsin:
Görebiliyorum, geçmişsin bilgisayar başına klavye delikanlılığı yapıyorsun. Bırak bu işleri...
Senin yaptığın sanki klavye delikanlılığı değil, bir de gelmiş yazımı kötülüyorsun.Üslup konusunda ciddi bir açığın var, yazık. Yazının yarısını okurken güldüğümü söylemeden geçemeyeceğim. CEO'ların karnesinde düz bile olabilirmiş. Karnede düz diye bir şey olmaz. "Düz" diye tabiren edilen, takdirname yahut teşekkür alınmaksızın geçmektir. Neyse... Çok Avrupa, Amerika meraklısısın ya, o yüzden söylüyorum. Steve Jobs. Bak bakalım üniversite okumuş mu ? Şimdi herkesin elinde olan tablet denilen aletleri ilk tasarlayan adam... Bu adamın karnesi pekiyi olsa ne olacak...
Gençlere sürekli "ezik,ezik" demen de insanı sıkıyor vallahi. Sen kendin çok yükseksin herhalde ki böyle konuşuyorsun. Hatta insanları bu kadar küçümsemek için yüksek değil çoook yüksek olmak gerekir. Bir de büyük harflerle yazmışsın "tembeliz, miskiniz" diye. Senin gibilerden bıktık artık. Biz Türkler şöyleyiz böyleyiz. Türkler paraya düşkünmüş. Peh !Düşkün olmayan millet göster bakalım. Keşke Moğol olsam diyorsun bir de. Keşke olsaymışsın. Moğol olsan bakalım onlara ne kılıf bulacaktın. Şimdiki nesil de cahilmiş... Sen bire bakıp bini yargılıyorsun ya, ben de senin gibi yapayım. Lise 2'ye giden çocuk meyve kabuğundan folyo yaptı. Hadi bakalım, biz salağız ya (!) nasıl yapıyoruz acaba ?
Neymiş efendim, fen bilimlerinden tam not alırsak bizi direk Cern'e yolluyorlarmış. Yok öyle dünya ! Sınavına gireceksin, mülakatına , sonra özgeçmişin güçlü olacak ancak öyle girersin. Ne de güzel anlatıyorsun varya... Kinetik Bombardıman Sistemi deyince "künetik ney ney ?" diye cevap verirmişiz. Sanki Allah'ın Avrupa'sına Amerika'sına gitsen, adamlar şak diye ansiklopedi gibi anlatacak. Bizden profesör de çıkmazmış sözde. Sadece Vikipedi tabanında (malumunuz Vikipedi'ye konu olabilmek için de adınızın bir şey ile anılması gerekir) 76600 tane türk profesörü var. Bu çıkmamış hali ise(!) çıksa neler olacak Allah bilir. Rusya'ya gidersek akıllı olurmuşuz, peh peh ! Rusya'ya giderek akıllı olsunsaydı, ohooo.
Sadece şurada kendi adına doğu söylemişsin:
Görebiliyorum, geçmişsin bilgisayar başına klavye delikanlılığı yapıyorsun. Bırak bu işleri...
1- Düz kelimesini yanlış söylemiş. "Bir" demek istemiş!
2- Jobs gibi bazı istisnalar olabilir. Ama çoğu okumuş insanlar. Gerçi asıl sorunu dönüp kendi eğitimimize bakmalıyız. Okumayana şans tanınmayan, madenci olarak süründürülen insanlar var. Sonra vay efendim Soma. Geleceğimiz sahte okumuşlara emanet. Bu yüzden de batıyoruz ya! Ya para versen ailesini satacak adamlar, ya da okumamış, araştırmayan tipler de var. Bizim insanımız da bu sistem yüzünden ümitsiz olmuş ya! 76000 türk profesörü mü? Olabilir. Saymadım ama bayağı var. Ama bunların hepsi genelde bu robotlaştıran sistemden geçmişler. Jobs gibi okumayan var mı? YOK DİMİ YOK!!!!!!
3- Türk insanı tamamen tembeldir demiyoruz. Çoğu tembeldir diyoruz. Bu ülkede (ben dahil) çoğu insan tembel. Tembellik "Ders çalışmamak" değildir... Ülkesi, kendisi için bir şey yapmayana tembel denir. Söyle bana, bir çoğumuz ülkemize katkı sağlıyor muyuz? Kendimize paradan başka katkı sağlıyor muyuz?
Ayrıca biz iş yapmaya o kadar isteksiziz ki; sor bakalım büyüklerine. (Anne baba olması şart değil, bakkala; doktora sor bakalım. GERÇEKTEN bu işi yapmaktan zevk alıyorlar mı? Yoksa para için mi çalışıyorlar? Ben söyleyeyim, para için çalışıyorlar. Her biri işe giderken "üff püff bugün de mi iş, bi emekli olsam..." diyorlardır.
4- Günümüz sistemine bak bakalım. Ben sana başka bir şeyden bahsedeyim: MÜHENDİS VEYA MİMAR, RESSAM VS. OLMAK İÇİN İLLA Kİ KURBAĞANIN SİNDİRİM SİSTEMİNİ, OSMANLININ TÜM TARİHİNİ ÖĞRENMEMİZİ İSTEYEN TEK SİSTEM BİZİMKİSİDİR!!! GİT BİR AMERİKAYA, VEYA HADİ ALMANYA'YA GİT! VAR MI BÖYLE BİR SİSTEM? MÜHENDİS OLMAK İÇİN KURBAĞANIN SİNDİRİM SİSTEMİNİ Mİ EZBERLİYORLAR? HAYIR. ONLARDA DENKLEM EZBERLEME DİYE BİR ŞEY DE YOK! ONLARIN MATEMATİK İŞLEMLERİ TAHTADA YAZIYOR ZATEN. ONLAR EZBERLENEN ŞEYLERDEN SORMUYOR. BİZİM SİSTEMİMİZ ŞÖYLE:
"Ehehe! En zor yerden sorayım da çok çok düşük alsınlar."
Hepimize düşük aldırmayı amaçlayan bir sistem var. Ve 100 almak için ne gerekiyor? EZBER!!! Anlama veya günlük hayat değil! Hayata hazırlanmamış birçok "eğitimli" insan var. Bunlar lafta eğitimin sonuçları. Aslında robotlaştırma. Sonuç ne? İçinde insan olmayan elbiseler veya elbisesiz insanlar. (ANLADIN SEN ONU!) Anlamadıysan anlatayım gardaş: Ya para için insanlığını satanlar, ya da fakir, aç, ağzı kokan, elbisesiz, sokakta perişan insanlar. Avrupa'da tek bir dilenci yok ama! Herkesin işi var, gücü var. Herkes sevdiği işi yapıyor. Anne-babasının veya hocalarının istediği (emrettiği) mesleği değil! Mesele Avrupa'yı beğenmek değil! Çocuklarımızın geleceğini gerçek anlamda kurtarmak, düzgün eğitim almalarını sağlamak.
Edit: Kardeş pardon biraz fazla sinirlendim. Adama bu üslupla, bu şekilde yıkıcı konuşman sinir ediyor, ben de yıkıcılaşıyorum.
Senin bildiklerini insanlarla paylaşman zoruma gitmez. Adam gibi paylaşmaman zoruma gider. Şizofreni hastası profesör he, güldürme beni. Ayrıca kafayı sen zevk ve özür dilerimgrafi ile mi bozdun ? Her önüne gelene bunları diyorsun. Ondan önceki mesajında işini zevk için yapan Jinekologlar diyordun. Asıl kafayı bunlarla bozan sensin, sen!Senin yaptığın sanki klavye delikanlılığı değil, bir de gelmiş yazımı kötülüyorsun.
Kötüle, bir şey diyemem. Fakat aşırı kaçman insanları rahatsız ediyor.
Eğer sayısal bir cevap istediysen gördüğün gibi, hepsini tam vermiyorum. Egonuz tavan yapıp ta Vikipedi'den (artık her nereye bakıyorsan) bakın diye de yapmıyorum.
Açık sözlü olabilirim, herkes senin gibi "EDEP" (!) sahibi değil sonuçta değil mi.
Çok yandaşsın bu arada onu farkettim.
Denedin mi peki hiç? Hiç insanların içine çıkıp, bilim hakkında, felsefe hakkında, edebiyat hakkında bir şey sordun mu? Sana verdikleri cevap neydi?
76600 tane Türk profesörü varmış. Peh!
Kaçı hayatta saydın mı? Baktın mı?
Şu an sen bırak o 76600 tanesini bir kutuya, oradan 12000'ini al, diğer kutuya koy ve yarıya böl. Yarısı sübyancı, doğru dürüst herifler değil, işini ya zevk ya da özür dilerimgrafi için yapıyor, yarısı ise işini iyi yapıp hakkı ile kazanıyor. Geri kalan 64600'ünü al ve gözler önüne ser. Yarısı yurtdışı mezunu, laboratuvarlarda çalışan yaşlı adamlar, geri kalan yarısını da yarıya böl, bir taraf bir süre sonra işini kaybetmiş şizorfreni hastaları, diğer taraf ise komplo tarafından öldürülen, uçak olur bir alet olur, normal tipik bilimadamları.
Burada kalkıp bunları yazmışsın, tamam, fikirlerini söylemişsin.
Fakat şimdi burada kalkıp ta benim düşüncelerimi bana kötüleyip, bana sorgulatıp, beni böyle tehtid edemezsin. Tehtid etmekten kastım ise şudur zaten: "Bak yanlış biliyorsun, bak onu bunu bilmeden konuşma, bak blö blö blö..."
En alttaki yorumlarına geçince de, "Sadece şurada kendi adına doğru söylemişsin" demişsin.
Eğer burada kalkıp ta darılmaca yapıp, oradaki söze kendini dahil etmezseni hatta, etmediğin için sen burada kendi hakkında yalan söylemiş olursun.
Akıl yaşta değil baştadır lafını hiç duymamış mısın sen be insan?
Çok bir şey olmuş sanki meyve kabuğundan folyo yapılması. Çocuğa folyo yapmayı kim öğretmiş? Folyo nasıl yapılır, neyden yapılması gerekir, herhangi bir maddeden nasıl yapılabilir? Çocuk Allah değil, Çocuk bir tanrı değil, herhangi bir profesör yardımında yapmıştır onu. Şu an her ne kadar araştırmasam da, çocuk bu engin bilgile kendiliğinden sahip olmadı ya. Bir yerden görmüş, bir yerde öğrenmiştir.
Ben bütün ülke aptalın teki mi dedim?
"Şimdiki nesil" demişim.
Sanki sen sokakta 7. sınıfta sigara içen ameleler görmemişsin gibi bir de halk kahramanı gibi mi davranmaya çalışıyorsun?
Paraya düşkün "millet" derken, devlet ve sosyal medyanın içinde olan herkes paraya düşkündür demek istedim. Azıcık "düşünerek" konuşabilseydik zaten, mutluluğun satın alınamayacak bir şey olduğunu ve bu mutluluğun herkesin içinde var olduğunu bilirdin.
Sana burada fen de öğretirim, fakat şu an tartışma ortamında miting çıkardığın için, şu an buradaki biri seni dava bile edebilir. Dava diyorum bak.
Düşünce ve Görüş Özgürlüğü Hakkı'nı çiğnediğinden dolayı şu an biri sana dava açabilir ve bu işi mahkemeye kadar taşıyabilir. Aynı şekilde, beni de açabilir ve beni de mahkemeye kadar taşıyabilir FAKAT, sorun şu ki, şu ortamda 21 yaşından üstünde birinin olmadığını var sayacak olursak o dava 1 yıl içinde "süresi" verilmek üzere sonuçlanır, gerçek dava ise 2 yıl sonra yapılır. Bak sana bilmiyor olabileceğin bir bilgi daha.
Şunu anlamıyorum, benim genel bilgim varken insanlara bunu açıklamam ve ya herhangi bir yorum yapmam senin ne zararına gidiyor? Banka hesabını mı soyuyorum? Hayatını mı yıkıyorum ki?
Görüşünü bildirebilirsin, fakat en azından nazik bir yolla.
Beni bu klavye denen bozuntu başında yazmaya bırakana kadar, kötülerimi ve iyilerimi söyleyip, benden değişmemi isteyebilirsin.
Senin kötülerin mesela:
-Kötüsün. Evet, kötüsün. Bu yönün değişse güzel olabilir. Az daha iyimser ve ya.
Ayrıca, ben Britanya'da okumuş herifim,
Oranın eğitim sistemini kıyasla burayı yeğlemem bile. Buradaki ezber, buradaki gereksiz bilgi yoğunluğu, Britanya ve ya bırak Britanya'yı, yahut bütün Avrupa'da yok. Bize öğretebilseler, bizden nice cevherler çıkar. Konuyu tam okusaydın zaten, hepsini demediğimi, eğitilmeyenlerin kötü ve senin dilinde "ezik, ezik" olduğunu anlardın.
Bu, normal bir insanın nasıl yapması gerekendir.
Şimdi ben senden, bu sözlerim için özür diliyorum.
Eğer yapman gerekeni bilecek kadar "doğru" eğitim aldıysan, buyur.
Neyse uzatmayalım.Steve Jobs istisna diyelim, peki. Jobs gibi okumayan adam mı arıyorsun ? Hacı Ömer Sabancı. Al sana örnek. Sabancı Holding'in temellerini atan adam. Vehbi K**. K** Holding'in temellerini atan adam. Biraz etrafınıza bakın.
Afedersiniz diyerek başlıyorum ancak siz kendinizi ne sanıyorsunuz ? Siz nasıl bu kadar rahat bir şekilde Türk insanının çoğu tembel diyebilirsiniz. Gidin Anadolu'ya, köyleri gezin hiç olmazsa yanından geçiyorsunuzdur. En basit örnek, tarlalara bakın. İnsanlar güneşin alnında nasıl çalışıyorlar. Ekmek parası için ! Bu mu tembellik ?
Bugün en iyi eğitim sistemi diye nitelendirilen Finlandiya'da (yine o çok meraklı olduğunuz Avrupa ülkelerinden biri) güya sınav yok. Peh! Nasıl yokmuş. Hoca kendi kitabını okutuyor, çocuklara sorular soruyor, dönem dönem bölüyor, performansı kaydediyor. Görünüşte sınav değil tabi.
Kendimize paradan başka ülkeye katkı sağlıyor muyuz, diye sormuşsun. Sen sağlamadığını düşünüyorsan diyecek şey kalmamıştır. Ancak en basitinden bir örnek daha vereyim; bir fabrikada işçisin ve bu fabrika dışa satım yapan bir fabrika. Düşün bakalım senin gibi işçiler olmasa o fabrika kalkınır mı ? O fabrika kalkınmazsa dışa satım olur mu ? Dışa satım olmazsa ülke kalkınır mı ? Ve yine o fabrika olmasa devlet vergiyi kesip de hazineye para sağlayabilir mi ? Gördün mü bak, bir işçi ne kadar çarkı döndürüyor. Derin düşünün biraz, derin !
Avrupa'da dilenci yok he ! Gülerler buna. Avrupa'da evsizliğin dik alası yaşanıyor. Birçok Avrupa ülkesinde işsizlik bizden daha düşük. Öyle Avrupalı olmakla adam gibi devlet olunmuyor.
Avrupa'da düşük kesim yok zaten (!) Avrupa'da diyelim markette çalışan bir kasiyer, araba tamircisinde çalışan bir adam da zevkten dört köşe öyle değil mi ? Bu adamlar zaten ömür sonuna dek çalışmak, emekli olmak istemiyorlar. Oh, hep çalışsak diyorlar...
Demek Avrupa'da mühendis olacak adama kurbağanın sindirim sistemini öğretmiyorlar. Bak buna gülerim ben. Avrupa'da da Türkiye'de olduğu gibi ortaöğretime (liseye) gelene kadar ne olacaksa olsun herşeyi öğretiyorlar. Ancak liseye geldiklerinde bu adamlara soruyorlar "sözel mi, sayısal mı, yoksa sanat mı ?" diye. Bizde de çok farklı değil. 11 sınıfta alan seçimi yapıyorsun, sanat okuyacaksan da güzel sanatlara gidiyorsun. Bu kadar basit.[DOUBLEPOST=1401556961,1401556020][/DOUBLEPOST]
Senin bildiklerini insanlarla paylaşman zoruma gitmez. Adam gibi paylaşmaman zoruma gider. Şizofreni hastası profesör he, güldürme beni. Ayrıca kafayı sen zevk ve özür dilerimgrafi ile mi bozdun ? Her önüne gelene bunları diyorsun. Ondan önceki mesajında işini zevk için yapan Jinekologlar diyordun. Asıl kafayı bunlarla bozan sensin, sen!
Sadece doğru söylediğin yere, kendimi dahil edemem, edersem benliğime haksızlık ederim. Benim gücüm öyle klavye delikanlılarına yeter demem. Dava açarlar diyorsun, bana düşünce özgürlüğünün bir sebebine dayanarak dava açsınlar. Senden, sizden de beklerim bunu. Hangi sebebe dayanarak açacaksanız artık...
Benim seni değiştirmek gibi bir amacım yok. Değişeceksen genelleme yapmadan konuşmayı öğrenerek başlayabilirsin. Bu senin için gayet faydalı olur.
Allah rızası için söyle bakalım, devlet okulunda okuyan çocuğun profesörle işi ne olur ? Adam TÜBİTAK yarışmasına katılıyor, sonra kazanıyor. Bundan sonra zaten adam ünleniyor, Avrupa'lılar çocuğu almaya çalışıyorlar zaten.
Britanya'da okudun demek. Ooo, tebrik ederim. Hakikaten büyük bir başarıya imza attın. Bir atasözü vardır okumakla ilgili ama söylersem buraya pek uygun kaçmayacak, o yüzden susuyorum.
Bana fen de öğretirsin demek. Ben o fasılları çoktan geçtim, ancak iyi niyetin için çok teşekkür ederim.