Sünnet konusu

• Konuyu başlatan Sergunkorowakurwa
  • Başlangıç tarihi

BlackiePie

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Medyada böyle şeyler araştırılmaz.
Sünnet yararlıdır, gelenek değildir. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir. Reel'De uzmanlara sorulduğunda medyanın tam tersi cevap verirler. O yüzden böyle şeylere pek itibar etmemek gerekir

+Sünnetin kuranda geçmemesi gibi sığırca cevap verecek arkadaşlar için hazır cevap;
[Kıyamet yaklaştıkça, yeniler, önceki âlimleri cahillikle suçlayacaktır] [İbni Asakir]

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Medyada böyle şeyler araştırılmaz.
Sünnet yararlıdır, gelenek değildir. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir. Reel'De uzmanlara sorulduğunda medyanın tam tersi cevap verirler. O yüzden böyle şeylere pek itibar etmemek gerekir

+Sünnetin kuranda geçmemesi gibi sığırca cevap verecek arkadaşlar için hazır cevap;
[Kıyamet yaklaştıkça, yeniler, önceki âlimleri cahillikle suçlayacaktır] [İbni Asakir]
Allah diyor ki:
Şüphesiz ben insanı en mükemmel şekilde yarattım. Benim yaratışım eksiksizdir.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Allah diyor ki:
Şüphesiz ben insanı en mükemmel şekilde yarattım. Benim yaratışım eksiksizdir.
Neden o zaman insanlar`ın bazıları engelli doğuyor ? Bazı şeyleri sorgulamak da gerek. İnsanları kendi akıllarını düzgün kullanacak şekilde yaratmıştır. Kusursuz yaratmış olsaydı hiç hastalanmayalım ? O hariç kimse kusursuz değildir...

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Neden o zaman insanlar`ın bazıları engelli doğuyor ? Bazı şeyleri sorgulamak da gerek. İnsanları kendi akıllarını düzgün kullanacak şekilde yaratmıştır. Kusursuz yaratmış olsaydı hiç hastalanmayalım ? O hariç kimse kusursuz değildir...

Ben de bunu düşünmüştüm ama karışıyor işler işte.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Ben sünnet olmuş diye biliyorum ?
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

sünnet islama önce kızların sünnet edilmesiyle emeviler döneminde girdi. bidattır.
abbasiler döneminde, ise ırakta erkeklere uygulanmaya başladı.
buna önce zeker soymak gibi isimler verildi.
herkesin uyması için ve doğru dürüst isim veremediklerinden ve bidat(dine sonradan girme adet)
olduğunu örtmek için adına sünnet yani peygamberin yapılmasını istediği şeyler anlamına bu isim verildi.
sonra da karılarından başka kimsenin görmediği peygamberin çükünün sünnetli olduğuna karar verildi.
sünnetli doğmak diye bir şey yoktur. ana karnında hatalı oluşum vardır, bu durum itina ile düzeltilir.

son yıllarda ise sünnetin yararlı olduğuna dair palavra senaryolar yazılmaktadır.
sünnet berbat birşeydir. gerçek bir travmadır.
şimdi yahudiler karınlarından deri aldırıp orijinal duruma gelmek için estetik ameliyatı oluyorlar.
çocuklarını sünnet eden mümin yahudiler ise sadece biraz kanatıp deriyi üzerinde bırakıyorlar.
çünkü sünnet gerçekten salakça bi adettir.
eski mısırda nuibya'da başalyıp önce kızlara sonra da erkeklere uygulanmıştır.
üretken organların kesilerek tarlalara atılmasının verimi arttırcağı iyi ürün alınacağına inanan
büyücü vudu' larca bulunmuş zırvalık.[DOUBLEPOST=1406055510,1406055364]

[/DOUBLEPOST]
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Bu haber sünnetin tıbben gereksiz olduğunu söylüyor.Zaten bunu biliyorduk.Sünnet sadece gerekli olursa yapılan bir uygulamadır.Tıpkı kangren vb. şeyler sebebiyle kesilen kol veya bacak gibi.Kimse ileride kangren olurum belki diye sağlam kolunu kesmez herhalde.

Sünnet olmak ile ilgili çelişkileri paylaşalım(1.çoğul şahıs kullandım ama tek kişi yazıyorum,yanlış anlamalar olmasın lütfen):

1)Hz.Muhammed sünnet oldu mu?
HAYIR.Sadece doğuştan sünnetli doğduğu(mutasyon geçirmiştir belki
) söyleniyor.Üzgünüm ama hiçbir kimse bu palavraya inanmaz.Kaldı ki öyle olsa bile bu hiçbir şey kanıtlamıyor.Bu onun bir uygulaması olmamış oluyor.Yani Muhammed pipisinin derisini kestirmemiştir.O halde onun doğuştan gelen bir özelliğini sünnet diye uygulamak bir çelişkidir.Muhammed gözleri siyah renkli doğduğu için benim de doğuştan mavi olan gözümü siyah yaptırmam sünnet değildir mesela.

2)4 halife sünnet oldu mu?
HAYIR.Bununla ilgili bilgi yok.Ama şimdikiler nedense müslüman olan birine ilk görev olarak sünnet ol derler.

3)Allah bizi kusursuz mu yarattı?
Sünniliğe göre insan kusursuzdur.Ama sünnet ederek kusur olduğunu itiraf etmiş oluyorlar.Bu koca bir çelişkidir.

4)Kur'an'da geçiyor mu?
HAYIR.Tevratta geçiyor ama.Hadisçi-mezhepçi müslümanların en nefret ettikleri ırk olan Yahudilerin adetini uygulamaları ilahi bir tecelli olsa gerek.

BlackiePie

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hz.Muhammed sünnet olmuştur. Sünnet hadisi şeriflerde geçer. Hadisi şeriflerde peygamber efendimizin sözüdür ^^
Allah bizi kusursuz yarattı derken, Fiziksel olarak değil. Herkesin fiziksel kusurları vardır fakat Dna'ların işleyişi insanın gözü ve en önemlisi de beynin işlenebilirliği. Bunların hepsi kusursuzdur.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Hz.Muhammed sünnet olmuştur. Sünnet hadisi şeriflerde geçer. Hadisi şeriflerde peygamber efendimizin sözüdür ^^
Allah bizi kusursuz yarattı derken, Fiziksel olarak değil. Herkesin fiziksel kusurları vardır fakat Dna'ların işleyişi insanın gözü ve en önemlisi de beynin işlenebilirliği. Bunların hepsi kusursuzdur.
Beynimiz başlı başına bir harika zaten :)