Skript dersleri %100 Türkçe

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Skript'e ilk başladığım gün loop dışında herşeyi öğrendim (loop'u hala bilmiyorum - oğretirsen sevinirim :D ) arg kullanımı yapabilirdin (guncellemelerinde) her neyse boşuna tartışma çıkaracam galiba sustum ben
Yok sadece yardım ediyorsun. Rica etsem güncelleme sistemi için bir örnek verebilir misin?

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Telefondan mı ? Hmm telefondan yazmam imkansız gibi duruyor galiba bunu yarın sabah yazacağım
Benim iyi bir telefonum olsaydı telefonum full geliştirici uygulamaları dolu olurdu. 7/24 kodlardım. Ama maalesef Turkcell T10 var :(

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Abi hiç istemiyorum bak hiç. Skriptten bıktım hala mesaj atanlar var illa adamlar video çek diyor yazılı anlamıyoruz yemiyor diyorlar. Size inat boş bir vaktimde size video çekeceğim..

eLvvNt

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yok sadece yardım ediyorsun. Rica etsem güncelleme sistemi için bir örnek verebilir misin?
Şimdi başlayalım güncellemeye :D

Öncelikle şunu belirteyim Skript plugini ile direk dosya indiremiyoruz. Bunun için "WildSkript" adında yan araca ihtiyacımız var (
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
) (Son güncellenme tarihi 13 Temmuz bu mesajı yazdığım sırada sadece 1.7.2 sürümü vardı - bellimi olur belki az sonra 1.7.9'u çıkar)

Skript'in yan eklentisi kendisi ve ekibinden biri Skript'te de var (ben öyle gördüm benzetmiş olabilirim :D )

WildSkript'i yukarıdan indirdikten sonra yazmaya başlayalım :

Kod:
#Skript'e koyacağın bölüm :
options:
    surum: (sayi)
#Şimdi yeni bir skript oluşturuyoruz - Oluşturduğumuz Skript bizim güncelleyicimiz. - Bir Skript kendini otomatik olarak güncelleyemez ! :
every 2 hours:
    set {sonsurum} to result of connect to "Bir text dosyası olmalı sonucu direk sayı yazılacak (sürüm sayısı)"
    set {mevcutsurum} to value "surum" get of "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk" #Skript'imiz üzerinden direk olarak sürüm'ü alıyoruz.
    wait 20 ticks #1 saniye bekliyoruz.
    if {sonsurum} is greater than "{mevcutsurum}":    #Sonsürüm büyük'mü değilmi ona bakıyoruz.
        send "Yeni bir surum mevcut!" to console
        execute console command "sk disable [skriptadi].sk"   #Skript'i devreden çıkarıyoruz.     - Eğer olmazsa dosyayı silemeyebiliriz.
        delete file "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk"   #WildSkript kodudur.
        create file "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk"   #WildSkript kodudur.
        download from "site" to file "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk"   #WildSkript kodudur.
        execute console command "sk enable [skriptadi].sk"    #Skript'i tekrar devreye sokuyoruz.    -Eğer olmazsa güncelleme sonucu reload atmak gerekir.
        send "Guncelleme tamamlandi!" to console
    else:
        send "Son surumu kullaniyorsunuz!" to console   #Son sürüm der geçer.

NOT : Yüklediğimiz "WildSkript" eğer sunucuda yoksa Skript hiç çalışmayabilir ve ya indirme işlemleri gerçekleşmeyebilir !
NOT : WildSkript olmadan dosya indiremiyoruz ve dosya oluşturamıyoruz. Ancak yinede mesaj gönderebiliriz (Senin Skript'in mesaj gönderiyor zaten)

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Şimdi başlayalım güncellemeye :D

Öncelikle şunu belirteyim Skript plugini ile direk dosya indiremiyoruz. Bunun için "WildSkript" adında yan araca ihtiyacımız var (
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
) (Son güncellenme tarihi 13 Temmuz bu mesajı yazdığım sırada sadece 1.7.2 sürümü vardı - bellimi olur belki az sonra 1.7.9'u çıkar)

Skript'in yan eklentisi kendisi ve ekibinden biri Skript'te de var (ben öyle gördüm benzetmiş olabilirim :D )

WildSkript'i yukarıdan indirdikten sonra yazmaya başlayalım :

Kod:
#Skript'e koyacağın bölüm :
options:
    surum: (sayi)
#Şimdi yeni bir skript oluşturuyoruz - Oluşturduğumuz Skript bizim güncelleyicimiz. - Bir Skript kendini otomatik olarak güncelleyemez ! :
every 2 hours:
    set {sonsurum} to result of connect to "Bir text dosyası olmalı sonucu direk sayı yazılacak (sürüm sayısı)"
    set {mevcutsurum} to value "surum" get of "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk" #Skript'imiz üzerinden direk olarak sürüm'ü alıyoruz.
    wait 20 ticks #1 saniye bekliyoruz.
    if {sonsurum} is greater than "{mevcutsurum}":    #Sonsürüm büyük'mü değilmi ona bakıyoruz.
        send "Yeni bir surum mevcut!" to console
        execute console command "sk disable [skriptadi].sk"   #Skript'i devreden çıkarıyoruz.     - Eğer olmazsa dosyayı silemeyebiliriz.
        delete file "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk"   #WildSkript kodudur.
        create file "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk"   #WildSkript kodudur.
        download from "site" to file "plugins/Skript/scripts/[skriptadi].sk"   #WildSkript kodudur.
        execute console command "sk enable [skriptadi].sk"    #Skript'i tekrar devreye sokuyoruz.    -Eğer olmazsa güncelleme sonucu reload atmak gerekir.
        send "Guncelleme tamamlandi!" to console
    else:
        send "Son surumu kullaniyorsunuz!" to console   #Son sürüm der geçer.

NOT : Yüklediğimiz "WildSkript" eğer sunucuda yoksa Skript hiç çalışmayabilir ve ya indirme işlemleri gerçekleşmeyebilir !
NOT : WildSkript olmadan dosya indiremiyoruz ve dosya oluşturamıyoruz. Ancak yinede mesaj gönderebiliriz (Senin Skript'in mesaj gönderiyor zaten)
Güzelmiş. Bu yalnız başına bir Skript değil mi? Bir de millet plugin yüklemekle uğraşmasın diye böyle bırakmayı düşünüyorum.

Baki19

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
options:
#-------------------------------------------------
#ELMAS TAVUĞUN İSMİ
tavuk: &3&lElmas Tavuk
#ELMAS TAVUK YUMURTASI İSMİ
yumurta: &3&lElmas Tavuk Yumurtası
#ELMAS TAVUĞUN ELMAS YUMURTLAMA ŞANSI
sans: 100