- En iyi cevaplar
- 0
Sen bilirsin.Neyse daha fazla tartışmayacağım. Nasılsa öbür tarafta görürsün.
Sen bilirsin.Neyse daha fazla tartışmayacağım. Nasılsa öbür tarafta görürsün.
İlk önce görüşlerin için teşekkür ederim. Çoğu kişi senin dediğin gibi söylüyor fazla düşünme diye.hocam bence kafayı yemişsin seno kadar kurcalarsan ki kurcaladıkça anlaşılmaz oluyor (anlaşılmaz dedim) bunu anlayamayız o kadar mükemmel diiliz bu zaten insanın birinci kusurlarından zaten, o kadar zeki diiliz zaten kader ve işte senin anlattıklarına bi açıklama bulsaydık ki açıklamaya gerek yok saçmalık zaten, mükemmeliğe ilk adımımızı atardık, allah bize zekayı vermiş sana şunu şunu yap demiş, sen gidip kuranın birinci sayfasındaki 3. ayeti alıp 300. ssayfasındaki 100. ayeti birleştirirsen ortalık karışır tarionun dediği gibi kes/paste olayı sen gidip kuranda ve sünette olanları yapıcaksın ölüceksin ve cehhennemde bir süre yandıktan sonra cennete gideceksin sen bu konuyu açman bile gereksiz yani her türlü kaybedersin, diğer dinler falan hiç önemli diil çünkü islam dışındaki tüm dinler sapıtık bi din içeriyor en yakın olan hıristiyanlık o bile sapıkça ama islama nerdeyse en yakın olan din o, çok tanrılı bi din? saçmanın daniskası, sen iradeyi anlatmışsın ama irade bana göre yok yada var bunu beynin almaz alamaz allah sana o gücü vermemiş ki sen allahın olup olmadığını araştırıyorsan ilk adımda yere düşersin söyliyim allah var ve islam dışı dinlerin hiç birinde kurtuluş yoktur.
İslam dini 622 yılında ortaya çıkmıştır. Bence o konulara gelene kadar bilgi verecek çok konu var. Miras konusu bana göre en saçma konu. Hele erkek ile kadın bir birine eşit tutulmuyor ya nerede eşitlik ? Senin görüşüne saygı duyuyorum tabii. Düşüncelerin önemli.islam dini bence adem aleyhisselamdan beri var yani en eski din islamdır ve ayrıca allah haşa sana mı sorucak ne ile ilgili ayet göndericeğini miras bence gayet hatta en önemli meselelerden biri miras ayetini niye göndermesin bi söyler misin? misal baba öldü kim alıcak hadi söyle? eşit paylaşım dersin anlarım ama olmaz adam müslümansa yani dini islamsa ayetlere bakar ve görür kimin ne kadar pay alacağı kadına ne kadar erkeğe çocuğa ne kadar ??
İslam dininde kadınlar tamamen ikinci plandadır. Lütfen bir deist olarak söylüyorum kur'an-ı kerim'in türkçe mealini oku. Hatta buyur Türkiye diyanet işleri;islam dini kadar eşit bir din gelmedi hatta yaklaşamazlar bile, islam dini eşitlik dinidir kadına az verilmesinin bi sebebi var rivayetler var hilal tv yi pazr günleri açıp izlersen tesfir derlerini mustafa islam oğlu diil okuyanı izlersen veya diper tevsir derslerini anlarsın hocam neden miras ona fazla ona az...
Dersi dinlemek sorun değil ben liseyi bitirdim ve Din dersin notlarım sınıftaki Müslümanların çoğundan yüksek geri kalanıyla da aynıydı. Dediğini anladım sen öncesini sonrasını araştır diyorsun ben sürekli araştırma, sorgulama içindeyim. Şu anlık öğrendiklerim ile bu yorumları yapıyorum. Öyle iki üç sayfadan gördüğüm yazılar ve fotoğraflarla bunları yazmıyorum yani.hocam mealinden pek bişe anlamassın en azından sen yani deist yada ateist mealı düz okur hiç bi *** anlamaz orda allah bize cihatı emretmiş mesala, amerika özellikle bunu direk serbest bi şekilde adam öldürme olarak çevirir kendi kafasında ki bence sende öyle bi duruma kaymışsın gibi, tesir dersini izlerden okuyanın kini bi fatihanın 2.ayetini anlatmak için 2 hafta yani 2 ders yani 3 saate yakın bir süre anlattı, sen gdip meal okuyorsun ki okuma demiyorum ama boş okuma sen gidip kuranda kadına 1 erkeğe 2 miras geliyor yazısını okursan bunu anlarsın onun öncesini sonrasını düşünmezsin düşünmezler tevsif dersi öncesini sonrasını düşünmek için var, ayrıca okuyan hocanın okulların bitimine yakın bi zamanda vardı miras ile ilgili bi kısımı onu dinlemeliydin anlardın neden erkeğe 2 kadına 1 şuanda aklımda diil nedeni ama kesinlikle seni miras konusunda susturacak bi açıklaması vardı.
Ahaha sen bilirsin kardeşim.din dersi önemli diil çalışırsın yüksek gelir hem din dersleri bence kolay, ayrıca fazla uzatmayalım bi uyarı daha alırsam ban yiycemseninde haklı olduğun kısımlar var bence sen kendi yoluna git bende kendi ahiret varsa ki olduğunu düşünüyorum orada buluşuruz yoksada uzay boşluğunda görüşmek üzere
![]()
o konuda sana katılıyorum onlara göre bizim dinimiz sapıkça gib gibiARKADAŞLAR FARKLI DİNLERİ KÖTÜ GÖRMEYİN! O insanlara göre o din doğrudur size de değiştirmek düşmez.
Her dine hoşgörü olarak bakıyorum. Herkes her görüşe hoşgörü ile yaklaşmalı.ARKADAŞLAR FARKLI DİNLERİ KÖTÜ GÖRMEYİN! O insanlara göre o din doğrudur size de değiştirmek düşmez.
"Sapıkça" dan kastın ne acaba ?o konuda sana katılıyorum onlara göre bizim dinimiz sapıkça gib gibi