İbretlik yazılımsal sorular

• Konuyu başlatan MUHDE
  • Başlangıç tarihi

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ben mı yanlış biliyorum yoksa ram dolduğunda bilgisayar kendisi sanal bir ram oluşturuyor mu ?

K013 cihazımdan gönderildi

Flarrow

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Klavyem bozuldu nasıl düzeltebilirim? şu an dokunmatik klavye. manuel olarak bir düzeltme yöntemi var mı?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar yazılımsal sorunlar için burası donanımsal değil :(

M

MUHDE

Ziyaretçi
Ben mı yanlış biliyorum yoksa ram dolduğunda bilgisayar kendisi sanal bir ram oluşturuyor mu ?

Malesef oluşturmuyor oluşturmaya çalışır ise çok büyük kasmalar meydana gelir bunun sebebi ise ramın dolmasıyla birlikte çok fazla kasması üstüne harddiskte bir bölüm oluşturmak falan çok sıkıntı yapar daha beter olur :(

Klavyem bozuldu nasıl düzeltebilirim? şu an dokunmatik klavye. manuel olarak bir düzeltme yöntemi var mı?

Nasıl bozmayı becerdin her hangi birşeymi döküldü yoksa durup dururkenmi bozuldu bazı tuşlar basınca başka bir şey yazıyormu durum nedir :(

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
6gb sanal bellek bayağı güzel perfonmans sağlar gibi oyuna göre değişir yinede verilen sanal belleğin fazlalığı her hangi bir zararda bulunmaz :(
Peki son, 6GB RAM verirsen Performans artar diyorsun da FPS artmaz dedin az önce pls :'(

M

MUHDE

Ziyaretçi
Peki son, 6GB RAM verirsen Performans artar diyorsun da FPS artmaz dedin az önce pls :'(

Eğer oyun sanal belleğe aktarmak istiyor ise bütün ramı senin sanal bellek vermen ramın daha az kullanılmasını sağlayarak fps artışı sağlar aksi taktirde ramı zorlamayan bir oyunda sanal bellek vermek sadece ramı biraz daha az kullandırttırır başka bir icratı yok kısaca :(

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
MipMap filtrelemelerinden Trilinear ve Linear arasındaki fark nedir ?
Horizon-Based Ambient Occlusion Plus (+) MHBAO ve HDAO birleşiminden oluşmaktadır gibisinden şeyler duydum. Sizce doğrumu

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Elementary OS 0.2 Luna'ya OS X mouse imleci nerden bulabilirim bi link varsa verir misiniz? Tema falan hazır tek kalan şey imleç

M

MUHDE

Ziyaretçi
MipMap filtrelemelerinden Trilinear ve Linear arasındaki fark nedir ?
Horizon-Based Ambient Occlusion Plus (+) MHBAO ve HDAO birleşiminden oluşmaktadır gibisinden şeyler duydum. Sizce doğrumu

Trilinear ve linear matematiksel olarak sayı katlarını temsil etmektedir (Bkz örnek:"Birler onlar yüzler binler onbinler v.s v.s")

Yazılımsal olarak anlamı biraz farklıdır görsel veya benzeri olan sistemlerde genelde görüntüyü netleştirmek amacıyla kullanılır genelde pixel olarak görülen şeyleri opengl yolu ile bulanıklaştırarak daha güzel bir görüntü elde etmemi sağlar tabi minecraft içinde zaten düz pixel olan bir şeyi dahada kaliteli pek mümkün değil mipmap olarak şu şekilde örnek verebilirim mesela "bu" kelimesinin içindeki pixeller zoom yaptıkca dahada kare olarak görünüyor ancak bu filtreme şeyi bu pixelleri arkada bulunan görüntü renklerine v.s v.s ye göre şekillendiriyor pixel şeklinde görünmesini engelliyor birde bazı şeyler var pixelden daha az yer kapladığı için gözükmeyen mesela 640x480 bir ekranda minecraft üzerindeki ince yazı özelliği çalıştırırır ise chatta yazılanların yarısı gözükür bunun sebebi 640x480 boyutuna pixellerin sığamayışıdır

//Filtreme çok fazla kasmaya yol açar eğer yapılabiliyorsa en az olan filtreleme yapılmalıdır

//Linear ve trilinear arasından triilinear daha fazla güzel görüntü ancak daha fazla kasmaya yol açar linear ise tam tersi

Ayrıntılı bilgi için bkz:

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.