Pc ve Telefon modemi görmüyor Acil yardım!

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet baylar ve bayanlar konunun başlığın da da belirttiğim gibi Modemi ne PC ne de Telefon görmüyor. Telefon Turkcell T50 Modem Airties telefonu modemin üstüne bile koydum görmedi bize hemen hemen her hafta uğrayan dayımın oğlunun telefonu da görmedi fakat geçen yazın misafirliğe gelen akrabamızın telefonundan modem görünüyor ve interneti kullana biliyor yani bizim cihazlarımızın dışın da ki cihazlarda modem gözüküyor fakat biz de gözükmüyor acil yardım edin şu an komşunun internetinden giriyorum zaten bu ay sonu interneti kapatıyoruz bari doya doya kullanayım :(

Bu olay 4 haftayı geçik bir süredir var ve hala bir çözüm bulamadım.Google'a da yazdım araştırdım onda da modem ayarlarını değiştirin diyor fakat modem ne pc den ne de mobilden gözükmüyor,gözükmezse nasıl ayarlayabilirim?Lütfen bir yardım edin en son internetim de sorun vardı ve TT Net Pratik çözüm reklamı çıktı onu indirdim ve onu kullandım sonuç olarak da ayarları falan değiştirdi büyük ihtimal lütfen bir yardıme din bu sorunu nasıl çözebilirim?

@MUHDE @Polkakorowakurwa @Schaffer79 @Zurinqun @ZakaTPakaBLoTS

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Anladığım kadarı ile şu;
Siz kendi cihazınız ile internete bağlanamıyorsunuz ama başkaları internetinize bağlanabiliyor. Doğru mu anladım ?

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anladığım kadarı ile şu;
Siz kendi cihazınız ile internete bağlanamıyorsunuz ama başkaları internetinize bağlanabiliyor. Doğru mu anladım ?
Aynen öyle dostum daha doğrusu İnternet kapsama alanı dışında gözüküyor (Bu İnternet'i sürekli kullanan cihazlarda) onun dışın da ki cihazlarda İnternet gözüküyor ve bağlanıp kullanabiliyorlar. (Şifreyi girdiklerinde)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Aynen öyle dostum daha doğrusu İnternet kapsama alanı dışında gözüküyor (Bu İnternet'i sürekli kullanan cihazlarda) onun dışın da ki cihazlarda İnternet gözüküyor ve bağlanıp kullanabiliyorlar. (Şifreyi girdiklerinde)
İstemeden de olsa cihazları engellemiş olabilir misin ?

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İstemeden de olsa cihazları engellemiş olabilir misin ?
Şimdi bu tür konular da biraz cahalım bu yüzden Bilgisayar Kursuna başladım fakat 3 gün gittim 15 gün tatil girdi araya her neyse sormak istediğim şey şu ağı engellediysem bunu nereden nasıl engellerim? Nerden görebilirim? + + + Abim nasıl engellesin?Onun cihazın da da gözükmüyor ve 1 - 2 hafta da bir bize gelip İnterneti kullanır.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Şimdi bu tür konular da biraz cahalım bu yüzden Bilgisayar Kursuna başladım fakat 3 gün gittim 15 gün tatil girdi araya her neyse sormak istediğim şey şu ağı engellediysem bunu nereden nasıl engellerim? Nerden görebilirim? + + + Abim nasıl engellesin?Onun cihazın da da gözükmüyor ve 1 - 2 hafta da bir bize gelip İnterneti kullanır.
O konuda ben de biraz cahalım. Sadece siz değil hiç kimse kullanamıyor olsaydı diyecektim modemin kablosuz özelliğini kapatmışlar, ancak bunun için pek çözüm yolum yok elimde .B en bir modem ayarlarını karıştırayım...[DOUBLEPOST=1422309817,1422309537][/DOUBLEPOST]Bir şeyler buldum gibi ama tam emin değilim. "Kablosuz>Diğer>802.11 modu" diye bir kısım var. İlk halini aklında tutup veya bir kağıda yazıp diğer tüm seçenekleri dene, Bu ayar internetin hangi kanal yardımı ile iletileceğini değiştirmeni sağlıyor. Eğer doğru tahmin ettiysem çalışması muhtemel...

Edit: Bu arada benim modem ZyXEL olduğu için seninki farklı olabilir ancak çok farklı olmaması gerek...

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu arada İstanbul'dan Misafir gelen akrabam bunu yaz = 192.168.1.1 sonra da modem ayarlarını değiştir düzelir dedi ben ise önce modemi görmesi gerekmiyor mu diye sordum O ise gerekmiyor dedi fakat ben bunu girdiğim de bu web sayfası kullanılamıyor çıkıyor.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bu arada İstanbul'dan Misafir gelen akrabam bunu yaz = 192.168.1.1 sonra da modem ayarlarını değiştir düzelir dedi ben ise önce modemi görmesi gerekmiyor mu diye sordum O ise gerekmiyor dedi fakat ben bunu girdiğim de bu web sayfası kullanılamıyor çıkıyor.
Laptobun veya masaüstü bilgisayarın var ise LAN portundan (Sarı kablo ile olan bağlantıdan) bilgisayarına iliştir :)

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kablo ile kasayı modeme bağlayınca görebiliyormu :(
Dostum modem üst komşuda pc ye falan bağlı değil boş duruyor.
Laptobun veya masaüstü bilgisayarın var ise LAN portundan (Sarı kablo ile olan bağlantıdan) bilgisayarına iliştir :)
Sonunda çözümü buldum desem mi bilemedim fakat akrabamın verdiği adresin sonun da ki ''1.1''i ''2.1'' yaparak denedim Airties'e girdi fakat lanet olsun sadece sorunu çözmek için kullandığım diğer komşunun şeyi çıktı kafam karışık biraz daha bakacağım.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bağlanması gerekiyor ama internet olmasa da girebiliyor.
İp adresini değiştirsene .-. :

2.'sine tıklayınca otomatik geliyor zaten, olmazsa 1.'deki 30 yerine 50 yazmayı dene .-.
Not:DNS'in ayarlarını değiştirdiğin yerdedir kendisi .-.

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beyler sanırım bir ilerleme kaydettim ne yaptığımı da anlamıyorum fakat modem ayarlarına eriştim akrabamın verdiği adresin ir değişi ile fakat cihazın şu an ki durum da IP Adresi kırmızı renkli.Ve hangi ayardan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Beyler sanırım bir ilerleme kaydettim ne yaptığımı da anlamıyorum fakat modem ayarlarına eriştim akrabamın verdiği adresin ir değişi ile fakat cihazın şu an ki durum da IP Adresi kırmızı renkli.Ve hangi ayardan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Şöyle açıklayayım. Yanlış hatırlamıyorsam ona alt ağ adı diyoruz ve bu ad sadece o anda bağlantının sağlandığı modemin ayarlarına erişmeni sağlar :(

Bestia II

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bağlanması gerekiyor ama internet olmasa da girebiliyor.
İp adresini değiştirsene .-. :

2.'sine tıklayınca otomatik geliyor zaten, olmazsa 1.'deki 30 yerine 50 yazmayı dene .-.
Not:DNS'in ayarlarını değiştirdiğin yerdedir kendisi .-.
ISP tarafından atanan DNS sunucularını kullan yazıyor Airties modem ayarlarında O seçili.

M

MUHDE

Ziyaretçi
Dostum modem üst komşuda pc ye falan bağlı değil boş duruyor.

Sonunda çözümü buldum desem mi bilemedim fakat akrabamın verdiği adresin sonun da ki ''1.1''i ''2.1'' yaparak denedim Airties'e girdi fakat lanet olsun sadece sorunu çözmek için kullandığım diğer komşunun şeyi çıktı kafam karışık biraz daha bakacağım.

Leptop al yanına üst komşunun mekanına çık modemin dibine gir modem ile birleş (Şair burada modem ile ilişki yaşar gibi yanına sokulmak istendiğini belirtmiş*) ve çekiyormu çekmiyormu tekrar dene (bu sadece wifiyi test etme şeysi) :(
Eğer çekmiyor ise lan kablosu bağla leptop ile modem arası eğer o şekilde interneti görebiliyor ise wifi ayarlarını falan fistan karıştır (eğer karıştırmayı bilmiyor isen direk fabrika ayarları tuşu şeysine bas) :(
Yine olmadı ise modem wefad :(