Sosyal paylaşım buttonları için süsleme yapmak biraz saçma bir şey çünkü kullanım kolaylığı açısından önplanda tutulmalıdır diye düşünüyorum. Tasarım yaparken iki seçenek olur önümüzde. Kullanışlılık ya da güzellik.*
Senin yaptığın şey 'güzellik' açısından tasarım kullanmış olman. Fakat bazı şeyler için güzelliği kullanmak gereksizdir. Burada kullanışlılığı önplanda tutmalısın. İnsan gördüğü şeyi anında kavrayabilmeli, kolaylığı tadabilmeli.
Siz şimdi diyeceksiniz ki ya olsun böyle süs katıyor güzel görünüyor vs. Ama bu tür küçük detayları kaçırsanız da kullanıcı kaybedersiniz.
@blade20090999 Sen ileride de bu tür işlere önem, zahmet verirsen; olayın doğrularını alışkanlık et ki, gelecekte daha başarılı işler çıkarabil. Sosyal paylaşma tuşları bir yana, Enderman'ler güzel olmuş. Ama farklı yerlerde kullanmanı isterim. Arkaplan resmi, kendi sitene özgü bir logo gibi…
Son olarak bir örnek daha vermek istiyorum;
Mesela boş bir duvarda grafiti yapacaksın. Burda zaten sen "güzellik" kullanırsın. Çünkü doğru olan budur. Amacı adı üstünde güzellik katmaktır. İnsana zevk verir.
Ama diyelim ki uçağı kontrol eden düğmeler var diyelim. Burada aşırı süslü şeyler olmaz. Uçağı kontrol eden tuşlarda uygulanan tasarım, insanın daha kolay, daha hızlı anlayabileceği işaretler içermesidir. Kırmızı tuş şu kategoriye girer, şu şu anlama gelir vs. Bu tuşları birde süslediğinizi düşünün, neyin hangi tuş olduğunu anlamak için kafanız yanar.
*Bu iki şey oldukça önemlidir, bu kelimelerin aslında bir genel terimi vardı, fakat nasıldı hatırlamıyorum; maksat ne demek istediğimi anlamanız.