İnsanlar Neden Kendi Anadilleri Varken İngilizce vs. Dillere Özenirler Veya Katlederler?

erimiscan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Çünkü Türkçe dünya üzerinde öğrenmesi en zor dillerden biridir, İngilizce ise bilim dilidir evrenseldir ve dünya üzerinde en çok kullanılan olmasa da en çok öğretilen dildir yani İngilizce ile dünyanın birçok yerinde yaşayabilirsiniz onlar böyle konuşarak birnevi tekrar yapıyorlar ha dersin ders çalışsınlar isteyen istediğini yapabilir kanımca şimdi herkesin yazım yanlışını toplasam Fransa'ya yol yaparım yazım yanlışını belirli olgunluk seviyesine ulaşan kimse bilerek yapmaz olgun olmayan biri de yaptığının yanlış olduğunu anlayamaz kendini havalı sanar ve yapmaya devam eder ta ki saçma bir şey yaptığını anlayana kadar mesela ben eskiden evet yerine eed yazar havalı olduğumu sanardım xD diye gülerdim vs vs bunları yaparak kendimi büyük göstermeye çalışırdım ama belirli olgunluğa ulaşınca daha doğrusu çevremden bana uyarı yapılınca ne halt ettiğimi anladım kendimi düzeltmeye çalıştım siz de burada onları çekiştirip arkalarından laf edeceğinize bizzat onları uyarın burada konu açınca sizi kimse takmayacak.
Evet Türkçe köklü bir dil ama her köklü olan şey güzel değildir.
Benim birilerinin takmalarını istemedim, sadece insanların bu konu hakkında ne düşündüklerini merak ettim.

Son düzenleme:

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
GG = Good Game Bir de WP = Well Played demişiz. Peki GGWP mantığı nedir ? :( İkisi de iyi oyun demek değil mi ?
Çoğu CS Go Maçımda Zaten herkes GG Veya WP Der yani ikisini bir arada kullanmaz. Türkler bunu havalı bir şey zannettiği için ikisini bir arada kullanıyorlar. Ben daha Lol Olsun [EuW] Cs Go Olsun Yabancılarda ikisini bir kullanan görmedim :D

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Çoğu CS Go Maçımda Zaten herkes GG Veya WP Der yani ikisini bir arada kullanmaz. Türkler bunu havalı bir şey zannettiği için ikisini bir arada kullanıyorlar. Ben daha Lol Olsun [EuW] Cs Go Olsun Yabancılarda ikisini bir kullanan görmedim :D
Bir de onu "gege vip" diye okuyanlar var ya...

Yurekreo_

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
[DOUBLEPOST=1426532872,1426532814][/DOUBLEPOST]
Birde GGWP felan var WP ne demek oluyor bilen var mı ? Şuana kadar bileni görmedim de :(
Gg Wp kısaltılmış cümlelerdir. Good game Well Played. Hala anlamadıysan iyi oyundu iyi oynadınız anlamını taşır.

Herkesin kendine özgü konuşma tarzı vardır siz buna engel olamazsınız millet zaten knk,qnq gibi cümleler yazarak konuşuyorsa o zaten daha küçük veya ergenlikte olan kişilerdir genelde 13- yaşındakiler böyle konuşur.

Yurekreo_

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çünkü Türkçe dünya üzerinde öğrenmesi en zor dillerden biridir, İngilizce ise bilim dilidir evrenseldir ve dünya üzerinde en çok kullanılan olmasa da en çok öğretilen dildir yani İngilizce ile dünyanın birçok yerinde yaşayabilirsiniz onlar böyle konuşarak birnevi tekrar yapıyorlar ha dersin ders çalışsınlar isteyen istediğini yapabilir kanımca şimdi herkesin yazım yanlışını toplasam Fransa'ya yol yaparım yazım yanlışını belirli olgunluk seviyesine ulaşan kimse bilerek yapmaz olgun olmayan biri de yaptığının yanlış olduğunu anlayamaz kendini havalı sanar ve yapmaya devam eder ta ki saçma bir şey yaptığını anlayana kadar mesela ben eskiden evet yerine eed yazar havalı olduğumu sanardım xD diye gülerdim vs vs bunları yaparak kendimi büyük göstermeye çalışırdım ama belirli olgunluğa ulaşınca daha doğrusu çevremden bana uyarı yapılınca ne halt ettiğimi anladım kendimi düzeltmeye çalıştım siz de burada onları çekiştirip arkalarından laf edeceğinize bizzat onları uyarın burada konu açınca sizi kimse takmayacak.
Evet Türkçe köklü bir dil ama her köklü olan şey güzel değildir.
Türkçe dünyadaki öğrenilmesi en zor dil mi ? Şaka mı yapıyosun bi japonca öğren bakalım hele

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Örneğin onlar ingilizcede "yes, no, okay" vs. kelimeler yerine "evet, hayır, tamam" diyorlar mı?
Bildiğim kadarıyla onlarda İspanyolca karışık ve de genelde zencilerin konuştuğu şekilde şiveli konuşuyorlar.
Örnek verirsek = Wer iz mah nigga? - Wat da hell iz dat? - Iz dis yor betch? gibi genel olarak küfürlü ağır komiğimsi yazışmalar konuşmalar oluyor.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bilgisayarı Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?
Ampülü Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?
Telefonu Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?

Hiç düşünmüyorsun değil mi saçma saçma konuşuyorsun.
Ben dedim mi ki Türklük kayboluyor ._. Çoh yanlış anladın sen beni* :'(

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Türkçe dünyadaki öğrenilmesi en zor dil mi ? Şaka mı yapıyosun bi japonca öğren bakalım hele
Bence de Dünya da en zor öğrenilen dil Türkçe çünkü bildiğim kadarıyla diğer bütün dillerin neredeyse hepsin de ''Ne senin adın?'' türü bizim konuştuğumuz her şeyi tersten konuşuyorlar. Ayrıca Japoncanın zorluğu nedir kardeşim? Yazım şekli ve hiç alışık olmadığımız imlası değil mi ki? E O zaman bir dili alfabesi/yazımı mi zor yapar dilin kendisi mi? Ve bizim dilimizde çok sayıda deyim/ata sözü vardır ve bunu günlük konuşmalarımızda konuşuruz genelde bir de bunu karşı da ki yabancı insana anlatabilme kabiliyeti lazım. İşi zorlaştıran şey ise bizim Ülkemizin her yöresinin kendine ait bir şivesi olması ve günlük yaşantıda gördüğümüz hemen hemen her insanın dili çok değişik konuşmasıdır. Mesela biz ''Şunu götürüver'' deriz fakat Aydınlı tarafı (Hatalı olabilirim) ''Şunu götrüve bakem'' gibi duyulunca sanki götünü ver dermiş gibi bir şey çıkıyor ve bu her yörede farklı. Unutmadan ben hiçbir dilde bizim ''Lan,Bea,Lo,La,Ya,Be vs. vs.'' gibi ağız alışkanlığı yapılan şeylerin söylendiğini hiç görmedim. Peki bu şeyin anlamları ne? Hiç birini bilmiyorum.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bence de Dünya da en zor öğrenilen dil Türkçe çünkü bildiğim kadarıyla diğer bütün dillerin neredeyse hepsin de ''Ne senin adın?'' türü bizim konuştuğumuz her şeyi tersten konuşuyorlar. Ayrıca Japoncanın zorluğu nedir kardeşim? Yazım şekli ve hiç alışık olmadığımız imlası değil mi ki? E O zaman bir dili alfabesi/yazımı mi zor yapar dilin kendisi mi? Ve bizim dilimizde çok sayıda deyim/ata sözü vardır ve bunu günlük konuşmalarımızda konuşuruz genelde bir de bunu karşı da ki yabancı insana anlatabilme kabiliyeti lazım. İşi zorlaştıran şey ise bizim Ülkemizin her yöresinin kendine ait bir şivesi olması ve günlük yaşantıda gördüğümüz hemen hemen her insanın dili çok değişik konuşmasıdır. Mesela biz ''Şunu götürüver'' deriz fakat Aydınlı tarafı (Hatalı olabilirim) ''Şunu götrüve bakem'' gibi duyulunca sanki götünü ver dermiş gibi bir şey çıkıyor ve bu her yörede farklı. Unutmadan ben hiçbir dilde bizim ''Lan,Bea,Lo,La,Ya,Be vs. vs.'' gibi ağız alışkanlığı yapılan şeylerin söylendiğini hiç görmedim. Peki bu şeyin anlamları ne? Hiç birini bilmiyorum.
Anlam olarak Türkçe baya zor ama yazılış olarak bence o kadar kasmıyor :( Ablam Çince öğreniyor ve 600 harf öğrenmeleri gerekiyor toplam, çoğu kelimede de aynı anlama gelen şeyler farklı yazılıyor gibi bir şey var ._.

• Beğen
Reactions: DIO

Yurekreo_

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Japonca dillerde en zor dildir tek bir kelimenin bile farklı şekilde vurgulayarak (yani sesini kısaltıp, alçalttıkça) anlam şekli farklılaşıyor yani tahmin edebileceğinden çok fazla zor bir dildir kendisi türkçeyle kıyaslanamaz zorluğu bazıları derler japonlar niye bi kısık bi bağırarak konuşuyor diye bundan dolayı işte aynı cümlelerden farklı kelimeler ile konuşmasından

• Beğen
Reactions: DIO