Gelecekte 200 Yıl Yaşamak Mümkün Mü?

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0

Yaratılış felsefesine göre canlılığın ve varlığın merkezinde bir yaratıcının olduğunu da kabul ediyorsun demek bu da. Ve yine yaratılışa göre (dinlere göre yaratıcı isimleri değişebilir, farklı inançları olan arkadaşlar kendi inançlarındaki isimleri kullanabilirler. Ben "Allah" ifadesini kullanmayı tercih edeceğim.) Allah bgereksiz bir şey yaratmamıştır. "Kullanılmayan Organ" evrim felsefesinin birazcık terbiye katarak "Körelmiş Organ" ifadesini telaffuz etmesiyle ortaya çıkmıştır. İnsanoğlu B-T lenfositlerinin varlığını yeni öğrenmişken, daha bu lenfositlerin eğitiminin nasıl yapıldığını, nasıl birbirinden ayrılacak bilgiye kavuştuğunu bilmezken hücrelerden oluşan organların her birinin işlevini nasıl tam olarak bilebilir?

Kişisel inancım şu, kullanılmayan organ diye bir şey yoktur.[DOUBLEPOST=1433708639,1433708590][/DOUBLEPOST]
islamda İSLAM çerçevesinde evrimin olduğu doğrudur.

Tür içi adaptasyonal değişiklikler evrim sayılmaz.

DirenCan

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İnsanların doğa ile iç içe yaşadıkları bilinen ilk zamanlarda doğal kaynak ve yaşam nedeniylön geçmişte 100 yıldan uzun ömre sahip olduğu teorisi daha tatlı :3
Teknolojinin gelişmesi yaşamın kısalması gibi bir şey yani .-. o bahsettiğin yıl çok uzak :)

ama ki -------
Yapay organların ve robotlaşmanın ilerlemesi yaşamın uzatılmasını sağlayabilir gibi...
kendimle çelişkiye düştüm 1 sn

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
peygamberler bi topluluğa gönderilirler, hz ademde bi peygamber olduğuna göre, ilk insan hz adem ve havva olsada insan benzeri nasr denilen varlıklar dünyada idi ve üreme çoğalma bu şekilde oluyordu.

Doğru. Hz. Adem'den önce Dünya'da insan benzeri varlıkların olması kısmı dışında elbette. B)

İnsandan önce düşünebilen varlıklar olan "cinler" vardı. İnsan yoktu, muhtemelen aklında böyle kalmış.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
dünyaya gelmeseler bile yada gelmediği düşünülmese bile çocukları ve çocukları geldi ve çoğalmak için nasr varlıklarla ürediler.[DOUBLEPOST=1433708912,1433708875][/DOUBLEPOST]
düşünebilen demedim nefisleri yok hayvan gibi

İnsandan önce sürüyle canlı vardı yeryüzünde. İnsan benzeri demişsin ayrıca hatırlatırım. Nefis yok, akıl yok. O halde tek benzerlikleri nefes alıp verebilme yeteneği mi? Kaldı ki Hz. Adem'in evlatları da "nasr" dediğin ve adını ilk kez duyduğum varlıklar aracılığıyla çoğalmadılar.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Herkesin Ömrüne Kimse Karışamaz :p

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
ama tam hayvan gibi diil çoğalma bi şekilde olması gerekyior 2 kişide kendisi arasında 1 kişi oluşturabildiğine göre ve o kişilerin çocukları birbiri ile ilişkiye girmemeleri daha hayırlı olduğu için allahın nasr gibi varlıklar yarattığına inanıyorum aklımda doğru böyle bişi kalmış tefsirlerden :)

Okuduklarımı anlatayım sana. Hz. Adem ve Hz. Havva'nın bir kısım rivayetlerde 20 çift olmak üzere 40, bir rivayete göre de 120 çocuğu olduğundan bahsediliyor. Kardeş evliliği dışında başka bir seçenek yoktu. Ancak yakınlığı en aza indirmek için en uzak kardeşleri çaprazlayarak evlendirdiler. Soylar da buradan devam etti.

z0ringremory

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Tanrı bizi 200-300 yıl yaşatacaksa insan vücudunu yeniden tasarlaması gerekir 100 yaşındaki bi' insan vücudunun halini görüyorsunuz 200 yıllık bi' insan vücudu hareket dahi edemez
İnsanın hayatı ruha bağlıdır bilim adamları ruh üzerinde oynamalar yapabiliyorsa yapsınlar bakayım ölümsüzlük ya da 200-300 yıllık bir ömür söz konusu olamaz

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
işte benimde aklım oraya yatmıyor nasıl çoğaldılar? böyle bugünkü hale geldik eskiden kalma bi tefsir dersinden geldi aklıma doğruluğunu bilmiyorum ama bana mantıklı geliyor kim ne düşünürse düşünsür ayrıca tam adı nasr da olmaya bilir ama "na" ile başladığını biliyorum belki nars yada nesr yada nesir falandır unuttum :)[DOUBLEPOST=1433709258,1433709163][/DOUBLEPOST]burner sana bi soru sorucam hala cevabını nette falan bulamadım sonsuz - sonsuz ne eder? yani mantık olarak + sonsuz daha büyüktür büyükten küçük çıkarsa + olur ve sonsuz - sonsuz = + sonsuz olabilir mi?

Sonsuzun miktarını bilemediğin için kıyaslama yapamazsın. Ama kendi düşündüğüm şeyi söyleyeyim, sonsuzdan sonsuzu çıkarırsan elinde sıfır yani hiçlik kalır. Sonuçta + veya - sonuç elde edebilmen için sınırlama yapman gerekecek. Ya büyük sonsuzdan küçük sonsuzu çıkarıp + bulacaksın ki bu durumda sonsuz olmaz çünkü sınırlama yaptın, ya da küçükten büyüğü çıkarıp - bulacaksın ki yine sınırlamış oldun sonsuzu.[DOUBLEPOST=1433709533][/DOUBLEPOST]
bilmiyorum akraba evliliği biraz saçma geliyor bana :/

İlk duyduğunda herkese garip gelebilir ama aralarında en sağlam görüş bu. Habil ve Kabil'in de kavgası bunu destekliyor. Kendi ikizi daha güzel olduğu için onu almak isteyen Kabil kardeşini öldürmüştü.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
ruh dediğin şey hipo kampus ve bunun üzerine prof ve doktora yapmayı düşünüyorum inşallah ilerde prof olmayı düşünüyorum 5 6 alanda okuduktan sonra, bu yazdıklarımı ilerde görmek için bu yazıyı yer immi yapıyorum inşallah allah izin verir.

Ruhu madde ile sınırlandırabileceksen sana profesörlükten daha fazlası görünecek. Ama ilk aşamada şu soruya cevap vermen gerekecek: (Korkma, kolay bir soru.)

Ruh yokken canlılık yok diyoruz. Yani ruhu olan varlıklar canlı. Hipokampüs de ruhsa neden ölülerin hepsinde hipokampüs kısmının eksikliği yok?

GetqusA

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Geçen Sene Yazın Susuzluktan Ölüyorduk :D Ohoo Dünya batar ozaman :D
Birde 40 Yaşından Sonra Hayatın Zevki Bitiyor (Bazıları Anlamaz) :D
Neyse Gidiyorum .. :/

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
ruh dediğin şey hipo kampus ve bunun üzerine prof ve doktora yapmayı düşünüyorum inşallah ilerde prof olmayı düşünüyorum 5 6 alanda okuduktan sonra, bu yazdıklarımı ilerde görmek için bu yazıyı yer immi yapıyorum inşallah allah izin verir.[DOUBLEPOST=1433709690,1433709642][/DOUBLEPOST]
renormalizasyonu biliyor musun?[DOUBLEPOST=1433709816][/DOUBLEPOST]sonsuz - sonsuza 0 demek herşeyin kötü bir tarafı olduğunu bir kabulu mü?

Bunu şu anki mantığımla anlamlandırmaya çalışıyorum ben. Kağıda 3 boyutlu bir varlığı çizebilirsin ama sadece uyandırdığı his 3 boyut izlenimi oluşturur, gerçekte değildir. Yani ben de sınırlı hesaplama mantığını kullanarak yapmaya çalıştım. Anlatabildim mi?