İlk önce a nın arkasında çift sayı olduğunu söylüyor, çift sayının arkasında sessiz harf olabileceğine inanıyorsun, fakat tek sayının arkasında sesli harf olacağına inanmıyorsun. Kendinle çelişiyorsun biraz. Senin muhabbetin de Nasrettin hocanın kazan muhabbetine döndü :/
Evet yüzeysel olarak bakılırsa kendimle çelişiyor gibi görünebilirim ama inan bana dediğim her kelime mantıklı. Öncelikli olarak şunu söyliyim:
Sesli harfin arkasında çift sayı olmak zorunda, ama çift olan şeyin arkasında sesli harf olması zorunlu değil.
Yani: Her elma bir meyvedir, ama her meyve bir elma değildir.
Buna rağmen tek sayının arkasında sesli harf olmama zorunluluğu olduğunu idda etmem kendimle çelişiyormuş gibi gösterebilir. Ama inan bana bununda bir mantığı var.
Bunu anlatarak söylemek isterdim ama o zaman çok uzun ve çok zor olurdu. O yüzden bir örnekle anlatayım:
Bir kart seçtik: kartın bir yüzünde "9" var, diğer yüzünde "Ü" harfi olduğunu kabul edelim.
Bu duruma göre 9 sayısının arkasında Ü harfi vardır. Buda demektir ki Ü harfinin arkasında 9 vardır
Eğer bu durumu kabul ediyorsak "Ü'nün arkasında 9 var" o zaman kural ile çeliştiğimiz anlamına gelir.
Kuralımız ise: "Sesli harfin arkasında çift sayı olacak" olduğuna göre; tek sayının arkasında sesli harf olamaz !
emin'e çözüm yok beyler devam edin siz takmayın

kabullenemeyecek
Kabullenemeyecek değil kabullenmeyecek. Çünkü dışardan tarafsız bakan birine göre; ben sizin tüm sorularınızı cevapladım, ama siz benim hiçbir sorumu cevaplayamadınız.[DOUBLEPOST=1439235263,1439235157][/DOUBLEPOST]Bir saniye ya !
Bu kadar saçma örnek görmedim ben !
Sesli harf ile sessiz harf birbirine tamamen zıttır.
================================
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================
Senin örneğine göre sesli harflerde sessizdir(!)
@Noneedthanks sorumu cevapla !!!!!