Mantığınızı kullanın

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Şu an espriye gelemem, kusura bakma. Yanlış cevabı cevap olarak koymuşlar, şu an çok ciddi ve sinirliyim.
bak anlatıyorum açıkça
kurallarda sadece sesli harfli kartın arkasında çift sayı olabilir diyor
a kartının doğru olup olmadığını çevirip kontrol ediceğiz
2 kartınında arkasında bir sesli harf olup olmadığını kontrol ediceğiz
7 ve k harfiyle ilgili bir kural yok!
7 kartının arkasında "zaaaaa" olsa bile fark etmez!

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
İlk önce a nın arkasında çift sayı olduğunu söylüyor, çift sayının arkasında sessiz harf olabileceğine inanıyorsun, fakat tek sayının arkasında sesli harf olacağına inanmıyorsun. Kendinle çelişiyorsun biraz. Senin muhabbetin de Nasrettin hocanın kazan muhabbetine döndü :/
Evet yüzeysel olarak bakılırsa kendimle çelişiyor gibi görünebilirim ama inan bana dediğim her kelime mantıklı. Öncelikli olarak şunu söyliyim:
Sesli harfin arkasında çift sayı olmak zorunda, ama çift olan şeyin arkasında sesli harf olması zorunlu değil.
Yani: Her elma bir meyvedir, ama her meyve bir elma değildir.
Buna rağmen tek sayının arkasında sesli harf olmama zorunluluğu olduğunu idda etmem kendimle çelişiyormuş gibi gösterebilir. Ama inan bana bununda bir mantığı var.
Bunu anlatarak söylemek isterdim ama o zaman çok uzun ve çok zor olurdu. O yüzden bir örnekle anlatayım:

Bir kart seçtik: kartın bir yüzünde "9" var, diğer yüzünde "Ü" harfi olduğunu kabul edelim.
Bu duruma göre 9 sayısının arkasında Ü harfi vardır. Buda demektir ki Ü harfinin arkasında 9 vardır
Eğer bu durumu kabul ediyorsak "Ü'nün arkasında 9 var" o zaman kural ile çeliştiğimiz anlamına gelir.
Kuralımız ise: "Sesli harfin arkasında çift sayı olacak" olduğuna göre; tek sayının arkasında sesli harf olamaz !
emin'e çözüm yok beyler devam edin siz takmayın :D kabullenemeyecek
Kabullenemeyecek değil kabullenmeyecek. Çünkü dışardan tarafsız bakan birine göre; ben sizin tüm sorularınızı cevapladım, ama siz benim hiçbir sorumu cevaplayamadınız.[DOUBLEPOST=1439235263,1439235157][/DOUBLEPOST]Bir saniye ya !
Bu kadar saçma örnek görmedim ben !
Sesli harf ile sessiz harf birbirine tamamen zıttır.
================================
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================
Senin örneğine göre sesli harflerde sessizdir(!)
@Noneedthanks sorumu cevapla !!!!!

yoloman

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
bak anlatıyorum açıkça
kurallarda sadece sesli harfli kartın arkasında çift sayı olabilir diyor
a kartının doğru olup olmadığını çevirip kontrol ediceğiz
2 kartınında arkasında bir sesli harf olup olmadığını kontrol ediceğiz
7 ve k harfiyle ilgili bir kural yok!
7 kartının arkasında "zaaaaa" olsa bile fark etmez!

Bakın , kurallar eksik bilerek eksik bırakılmış , şöyle ki : K yı ve 7 yi direk elemene sebep oluyor bu kurallar. Sadece sesli harfin arkasında çift sayı vardır deniyor , böylelikle çift sayının arkasında sesli harf olur. Ama K ve 7 kesin olmadığı için onları direk eleriz. Yani soru bizi direk A ve 2 ye iter , ama şöyle bir durum var : Neden soru bizi direk ''Doğru'' cevaba iter?

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Bir saniye ya !
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================

Başka türlü anlatamam kaplanın sesli kedi türününde sessiz olduğunu varsay[DOUBLEPOST=1439235472][/DOUBLEPOST]
Bakın , kurallar eksik bilerek eksik bırakılmış , şöyle ki : K yı ve 7 yi direk elemene sebep oluyor bu kurallar. Sadece sesli harfin arkasında çift sayı vardır deniyor , böylelikle çift sayının arkasında sesli harf olur. Ama K ve 7 kesin olmadığı için onları direk eleriz. Yani soru bizi direk A ve 2 ye iter , ama şöyle bir durum var : Neden soru bizi direk ''Doğru'' cevaba iter?
haklı benden daha iyi anlattı :(

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
konu kilit cevap a ve 2 dir :D çünkü k ve 7 ile ilgili bir kural olmadığı için ve kuralın "sesli harfin arkasında çift sayı olması gerek" olduğu için bizi sadece sesli harf ve çift sayılar ilgilendiriyor. bu yüzden k ve 7 direk eleniyor cevap a ve 2'dir daha yazmaya gerek yok sanırım

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
[DOUBLEPOST=1439235263,1439235157][/DOUBLEPOST]Bir saniye ya !
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================

Başka türlü anlatamam kaplanın sesli kedi türününde sessiz olduğunu varsay[/QUOTE]
Bu örneği kabul etmiyorum. O örnekte sesli harflerin sessizleri kapsadığı varsayılmış

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Başka türlü anlatamam kaplanın sesli kedi türününde sessiz olduğunu varsay
Bu örneği kabul etmiyorum. O örnekte sesli harflerin sessizleri kapsadığı varsayılmış[/QUOTE]
bu örneği anlamayı reddediyorsun çünkü bir kezde olsun yanıldığını kabullenemiyorsun

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
konu kilit cevap a ve 2 dir :D çünkü k ve 7 ile ilgili bir kural olmadığı için ve kuralın "sesli harfin arkasında çift sayı olması gerek" olduğu için bizi sadece sesli harf ve çift sayılar ilgilendiriyor. bu yüzden k ve 7 direk eleniyor cevap a ve 2'dir daha yazmaya gerek yok sanırım
Eğer tek sayının arkasında sesli bir harf var ise; bu sesli bir harfin arkasında tek sayı olduğu anlamına gelir.
Ve sesli harfin arkasında çift sayı olması gerektiği kuralını çiğner, o yüzden ilgilendirir.

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Eğer tek sayının arkasında sesli bir harf var ise; bu sesli bir harfin arkasında tek sayı olduğu anlamına gelir.
Ve sesli harfin arkasında çift sayı olması gerektiği kuralını çiğner, o yüzden ilgilendirir.
üzgünüm öyle bir kural yok sesli bir harfin arkasında tek ve çift bir sayı olabilir
düzgün oku

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
bu örneği anlamayı reddediyorsun çünkü bir kezde olsun yanıldığını kabullenemiyorsun
Hayır ben yenilgimi kabul edebilecek kapasitede bir insanım. Ve inan bana çoğu ke yenildiğimi kabul etmişimdir. Ama bu sorunun cevabı a ve 7. Ve verdiğin örnek tamamen yanlış.[DOUBLEPOST=1439235830,1439235797][/DOUBLEPOST]
üzgünüm öyle bir kural yok sesli bir harfin arkasında tek ve çift bir sayı olabilir
düzgün oku
Ve sesli harfin arkasında çift sayı olması gerektiği kuralını çiğner, o yüzden böyle bir kural vardır.

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Hayır ben yenilgimi kabul edebilecek kapasitede bir insanım. Ve inan bana çoğu ke yenildiğimi kabul etmişimdir. Ama bu sorunun cevabı a ve 7. Ve verdiğin örnek tamamen yanlış.[DOUBLEPOST=1439235830,1439235797][/DOUBLEPOST]
Ve sesli harfin arkasında çift sayı olması gerektiği kuralını çiğner, o yüzden böyle bir kural vardır.
Sesli bir harfin arkasında herhangi bir rakam gelebilir böyle bir kuralımız yok biz sizden sadece doğru kartları kontrol etmenizi istedik