[Neden] #1 - Neden Bir Insan Başarılı Olamaz ?

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Okulda zeki olmak ile sosyal anlamda zeki olmak farklıdır. Başarıya ulaşma kavramı da bence göreceli bir durumdur. Örneğin bazı insanlar 30-40 aldığında başarılı olduğunu düşünür, bazıları 99 aldığında bile başarısız olduğunu düşünür. Başarı için kesin bir görüş bence olmamalı açıkçası.
Başarıyı, okul üzerinden değerlendirmek sence doğru mu ? Örneğin biyoloji gibi bir dersde en fazla ezberleyen kişi daha yüksek notu alacaktır. Ezberleyen kişi zeki, ezberleyemeyen kişi zeki değildir diyebilir miyiz ?
Değerlendirmem kendileri düşünsün. (tabi düşünebilecekleri muamma)
Amacımız zeki olmayan insanları iğnelemek değil, başarı hakkında tartışmak..

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Başarıyı, okul üzerinden değerlendirmek sence doğru mu ? Örneğin biyoloji gibi bir dersde en fazla ezberleyen kişi daha yüksek notu alacaktır. Ezberleyen kişi zeki, ezberleyemeyen kişi zeki değildir diyebilir miyiz ?

Amacımız zeki olmayan insanları iğnelemek değil, başarı hakkında tartışmak..
Ezberleyerek kazanacağını bildiği için zekidir. Ezberlemeden kazanacağını düşünen kişi zeki falan değildir süzme (malum kelime)'dir.

Nano_Sensei

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Başta söylediğim gibi, sosyal ve akademik zeka farklı şeylerdir. Fakat bu dönemde hangisi baskın dersen, akademik zeka derim. Zeka ile başarı doğru orantılı olgular olmadığından ezberlemeyi zeka içine almamamız gerekli açıkçası. Çünkü herkes ezber yapabilir.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Başta söylediğim gibi, sosyal ve akademik zeka farklı şeylerdir. Fakat bu dönemde hangisi baskın dersen, akademik zeka derim. Zeka ile başarı doğru orantılı olgular olmadığından ezberlemeyi zeka içine almamamız gerekli açıkçası. Çünkü herkes ezber yapabilir.
Yanlışın var herkes ezberleyemez.

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Ezberleyerek kazanacağını bildiği için zekidir. Ezberlemeden kazanacağını düşünen kişi zeki falan değildir süzme (malum kelime)'dir.
Ezberleyen yani kazanmak isteyen kişiler zekidir, ezberleyemeyenler ise zeki değildir gibi bir yargı bence çok doğru değil, kiminin ezber gücü çok daha gelişmiştir ama zeki değildir, zeki olmak göreceli bir kavram bana göre...

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ezberleyen yani kazanmak isteyen kişiler zekidir, ezberleyemeyenler ise zeki değildir gibi bir yargı bence çok doğru değil, kiminin ezber gücü çok daha gelişmiştir ama zeki değildir, zeki olmak göreceli bir kavram bana göre...
Hakaret yoktu o cümle de malum kelimeyi nasıl anlarsan cümle ona göre ilerler. Ayrıca ben ezberleyen zekidir demedim, nerede ne yapacağını bileceksin bir şeyi ezberleyek geçebileceksen öyle yapacaksın kendini zorlayıp hayır ezberlemeyeceğim ben bu konuyu öğreneceğim falan diye uğraşan kişi süzme (malum kelime)'dir. Sonuca kolayca ulaşabilen kişi zekidir bu yüzden yarışlarda her zaman en hızlı kişi birinci olur.

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Geçen sene arkadaşımdan gördüm, ezberleyebilir. Herkes ezberleyemez ise dünyada sayılı kişilerin okuyup yazması gerekir, liseye geçenler dahi olarak adlandırılmalıydı.
İnsanlığa faydası olan ve kendini kanıtlamış kişiler dahidir, ezber yapan değil diye düşünüyorum. Ama bu sistemi başarıyla geçebilmek için ister istemez ezbere de mecburuz. Bu iksinin dengesini tutturabilen insan başarılıdır bence.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Geçen sene arkadaşımdan gördüm, ezberleyebilir. Herkes ezberleyemez ise dünyada sayılı kişilerin okuyup yazması gerekir, liseye geçenler dahi olarak adlandırılmalıydı.
Şimdi sen herkes dersen ben 7 milyar insanı sayarım bunun içinde çocuk var okumasını bilmeyen var engellisi var bunlar ezberleyemez. Yani herkes değil çoğunluk diyeceksin.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kimse anasının karnından zeki doğmaz.. Bir insan ne kadar beynini kullanıyorsa o kadar zeki olur. İnsanın başarısızlığının tek sebebi, beyinin bahane uydurarak eğlenceli işleri seçmesidir. Örneğin verdiğin örnekteki o 1. olarak giden yarışmacının aklından şu geçtiğine eminim "1. Gidiyorum, yorulmaya başladım hem, biraz dursam arkamdakiler yetişemez, zaten sis var önümü göremiyorum, diğerleri de göremiyordur, hedefimi de göremiyorum, biraz durmalıyım"

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Şimdi sen herkes dersen ben 7 milyar insanı sayarım bunun içinde çocuk var okumasını bilmeyen var engellisi var bunlar ezberleyemez. Yani herkes değil çoğunluk diyeceksin.
Tekrar ediyorum efendim, üslubumuzu koruyalım.
Kimse anasının karnından zeki doğmaz.. Bir insan ne kadar beynini kullanıyorsa o kadar zeki olur. İnsanın başarısızlığının tek sebebi, beyinin bahane uydurarak eğlenceli işleri seçmesidir. Örneğin verdiğin örnekteki o 1. olarak giden yarışmacının aklından şu geçtiğine eminim "1. Gidiyorum, yorulmaya başladım hem, biraz dursam arkamdakiler yetişemez, zaten sis var önümü göremiyorum, diğerleri de göremiyordur, hedefimi de göremiyorum, biraz durmalıyım"
Eğlenceli olan işler zekilere göre değildir diye bir çıkarımda bulunabilir miyiz ? Zeki olan kişilerin de sadece hayatlarında bir hedefi ve bu hedefe gitmek için verdiği çabalardan mı ibarettir ?

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
İnsanlığa faydası olanb ve kendini kanıtlamış kişiler dahidir, ezber yapan değil diye düşünüyorum. Ama bu sistemi başarıyla geçebilmek için ister istemez ezbere de mecburuz. Bu iksinin dengesini tutturabilen insan başarılıdır bence.
Dahi dediğin adamlar onlarca formül ezberliyor. Ezberi savunmuyorum sonuca en hızlı ulaştırcak yol ezberse ezberleyeceksin zeki olacaksın yoksa sonuca senden önce ulaşan kişilerin altına ezilir başarılı olamazsın.

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Dahi dediğin adamlar onlarca formül ezberliyor. Ezberi savunmuyorum sonuca en hızlı ulaştırcak yol ezberse ezberleyeceksin zeki olacaksın yoksa sonuca senden önce ulaşan kişilerin altına ezilir başarılı olamazsın.
Evet gayet doğru, ama ezberleyerek zeki olunmaz, ezberlemesi gerektiğinin farkında olduğu için zeki olunur, bu da onu başarıya götürür. Anlatmak istediğim ana fikir buydu.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Üslubumda ne var adam akıllı yazdım.

Evet gayet doğru, ama ezberleyerek zeki olunmaz, ezberlemesi gerektiğinin farkında olduğu için zeki olunur, bu da onu başarıya götürür. Anlatmak istediğim ana fikir buydu.
İşte doğru okusan anlayacaksın senin sıkıntı orada okumuyorsun, boş gözler ile bakma anlattığım şey zaten o, ama öyle boş boş baktığın için anlayamadın. Dikkat önemli tabi.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0

Eğlenceli olan işler zekilere göre değildir diye bir çıkarımda bulunabilir miyiz ? Zeki olan kişilerin de sadece hayatlarında bir hedefi ve bu hedefe gitmek için verdiği çabalardan mı ibarettir ?
Tam tersi eğlence zekilerin işidir. Hedefine gideken bile eğlenirler, her işte zevk alırar, bir insan ne kadar aptal olursa olsun, zeki birine dönüşebilir. Hiçbir şey için geç değildir.