Oyun Projem

şifrenisöyle

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer ödeme almak istiyorsan şirket kurmak zorundasın. Senden vergi formları istiyorlar. Bu tarz ödemeye aracılık yapan çoğu şirket amerika tabanlıdır eğer W-9 formun yoksa ki amerikan vatandaşı değilsen yoktur alacağın para bir hayli azalır. Geriye W-8BEN ve W-8BEN-E formu kalıyor. W-8BEN-E tüzel kişi-kuruluşlar içindir yani şirket kurman gerekir. W-8BEN ise şahıstır şirket kurmazsın ama 100 dolar kazancın varsa olur 60 dolar ki aktarırken yine bir takım kesintiler yüzünden o kadar da alamazsın.
yoo şahıs firması olursun illa şirket gerekmiyor..

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Türkiye'de oyun sektörünün gelişmemesinin başlıca sebebi hükümettir. Kredi vereceğiz, destek olacağız diye programcı tayfasından oy topladılar. Ama hep lafta kaldı. Dışarıdan ödeme yöntemlerini de kısıtladılar, paypal, skrill hep yasaklandı. Şirket kurmak desen onu da yapamıyorsun zaten 10 bin liraya yakın masraf oluyor şirket kurmak için. Bir de yıllık vergileri var bunun. Yeni başlayan birisi nasıl olsun da şirket kursun?
Her şeye vergi getirdiler. Bir de GSS çıktı başımıza. Adam daha para kazanmaya başlamadan bir de öğrenciyse şirket kurmaya kalksa dünya kadar GSS dahil vergi ödemek zorunda kalıyor. Dolayısıyla bu işlerin içindeki biri olarak indie olarak başlar indie olarak kalır sistem değişmediği sürece. Ne zaman ki programlama, internet sektörüne el atıp vergileri azaltırlar, o zaman bu sektördeki girişim sayısı da artar. Girişim ve başarı oranı hemen her ülkede aynıdır. 10 kişiden sadece 1 kişi bu işte tutunabilir. Yani türkiyede olmaz demek doğru değil ama destekleyecek yatırımcı bulmak zor. Melek yatırımcı denen şahıslar varmış güya onları da biz görmedik. Kaldı ki koca bir oyunu veya programı ya da websitesini tek başına yapan birinin de egosu yüksek olacağından gidip de kendini yatırımcılara beğendirmeye çabalamak gibi bir girişimde bulunmaz.

Ben de küçük bir tasarım/animasyon firması açacaktım oyun geliştiricilerle çalışmak için. PayPal'ın kapanmasıyla o da hikaye oldu. (Müzisyeni, maliyecisi, avukatı falan hazırdı. Ofis olarak da noterden odamı kiralık gösterticektim :D) çok cici koydu bana o. Neyse ülke bir tane daha öğretmen kazanmış oldu. Sonuna kadar katılıyorum sana.

Neyse hocam arıcılık yapalım. Devlet 100bin lira geri ödemesiz yardım yapıyor.

mrbobakinq

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Mount and Blade gökten indirildi değil mi?
Bence boşuna uğraşma derim muhtelemen hobi olarak yapacaksın bunu boş zamanında falan geliştirmeye devam edeceksin. Gerçek bir iş olarak uğraşmayacaksan fazla üzerine gitme. Daha basit şeyler ile yapmaya başla. Öylece hem kendini denersin. Ama bir anda böyle hayatta kalma tarzında oyun yapmaya çalışırsan bitse de gitsek moduna girersin sıkılırsın.
istisnalar kaideyi bozmaz

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Yorumumun silinmesini göz önünde bulundurarak, detaylıca aşağılamadan(zor olsada) fakat seviyesinide belli ederek yakışıklı dostuma olayı anlatıyım.

Diyelim ki müthiş c++ bilgisine sahip oldun,harika programlar yazıyosun,efsanesin sen.Kim tutar seni be !
Oyun yazmaya başladın...
küt 1 sene daha programlama çalışmak zorundasın.
Neden mi ? Oyun yazmak ile program yazmak arasında DEVASA bir fark var.
İnanın bana işletim sistemi yazmaktan sonra kodlanabilecek en zor şey bir oyundur.
Sıra tabanlı bi RPG oyunun parti dizilimini ve atak sırasını otomasyona dökecek programcının kafası zehir gibidir,ve bu sisteme dökeceği emek
5 programa bedeldir.
Hayatında kaç kez obje tabanlı programlama yaptın ? Kaç kez interface kullandın ? Kaç kez coding patternleri kullanarak mükemmel düzenli bi kod yazdın ?

Yukarıdaki anlattığım RPG sıra tabanlı dövüş sistemi(oyun değil sadece bi parçası yani) bile bu kadar ZOR iken gelmiş birde 3 boyutlu oyun yapmaktan bahsediyorsun ?
Hayatında kaç kez render üzerine çalıştın ? Kaç kez xyz düzeyinde vektör hesaplaması yaptın ? Bahse girerim daha Z'nin aslında YÜKSEKLİK olduğunu bile bilmiyorsun.
Güzel arkadaşım ,Canım dostum,Yakışıklı kardeşim,
Saçma sapan hayaller kurup,saçma sapan hayallerinle kendini küçük düşürme.
Kendine gerçek bi amaç belirle,yapabileceğin bir şeyler.İlgi duyduğun bir şeyler.
Henüz vaktin var.

Burası anime dünyası değil,pes etmeyen kazanmaz,
sadece olduğu yerde düşmeye devam eder.
Büyüyün az.

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oyun yapımına PC'den başlarsan hüsrana uğrayabilirsin, amacın para kazanmaksa Mobil oyun yap. tutunca büyük paralarla oynarsın...

Acarz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yani bu bir heves eninde sonunda geçecek her şeyin hazır oyunu yapmaya başladın diyelim ortalarında yavaşlarsın sıkılırsın en son daha yarısını bitirmeden bırakırsın. Tabi hevesi kırmak çok iyi oluyor kırdığında muhteşem hissediyorsun ama geçici yani :/
Sakın aldırma bu posta
Devam et
Seni yıldırmalarına izin verme

BraveHero

Dobloyu n'aptın
En iyi cevaplar
1
Yani bu bir heves eninde sonunda geçecek her şeyin hazır oyunu yapmaya başladın diyelim ortalarında yavaşlarsın sıkılırsın en son daha yarısını bitirmeden bırakırsın. Tabi hevesi kırmak çok iyi oluyor kırdığında muhteşem hissediyorsun ama geçici yani :/
2. kere yazıyorum.
Benim oyunum ne? Boru mu :C

Sxyen

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tamamdır Beyler Uzatmayın İsteyen İstediğini Demiş Tartışma Yaratmayın
o pes et ( Yapamassın ) diyenleri Zaten Takmıyorum Bu Arkadaşlar Kendileri Başarılı Olamamış Başkasının Başarısını Kaldıramıcak İnsanlar
Not : Yazdığım Konuyu Okursanız Bir Kaç Tanıdığım Var Coder Ve 1 sene yada 6 ay içinde yapcam demedim 3-4 yıl boyunca gerekli tecrübeyi kazandıktan sonra okuduğum üniversiteye söylerim anlaşabilirsek ortak bir çalışma çıkar .

RedFail

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tamamdır Beyler Uzatmayın İsteyen İstediğini Demiş Tartışma Yaratmayın
o pes et ( Yapamassın ) diyenleri Zaten Takmıyorum Bu Arkadaşlar Kendileri Başarılı Olamamış Başkasının Başarısını Kaldıramıcak İnsanlar
Not : Yazdığım Konuyu Okursanız Bir Kaç Tanıdığım Var Coder Ve 1 sene yada 6 ay içinde yapcam demedim 3-4 yıl boyunca gerekli tecrübeyi kazandıktan sonra okuduğum üniversiteye söylerim anlaşabilirsek ortak bir çalışma çıkar .
Takmamak ayıp oluyor yalnız ben sana vazgeç pes et demiyorum.

Sadece bir heves diyorum öyle oyun yapmak kolay değil bro. Hem sen o oyunu yaptın diyelim tutacak mı? Tutacak mıdan önce sence kimse oyununu görecek mi? Yoksa Steam'de tozlu bir köşede tanınmamış yalnız bir şekilde ölecek mi?