Yorumumun silinmesini göz önünde bulundurarak, detaylıca aşağılamadan(zor olsada) fakat seviyesinide belli ederek yakışıklı dostuma olayı anlatıyım.
Diyelim ki müthiş c++ bilgisine sahip oldun,harika programlar yazıyosun,efsanesin sen.Kim tutar seni be !
Oyun yazmaya başladın...
küt 1 sene daha programlama çalışmak zorundasın.
Neden mi ? Oyun yazmak ile program yazmak arasında DEVASA bir fark var.
İnanın bana işletim sistemi yazmaktan sonra kodlanabilecek en zor şey bir oyundur.
Sıra tabanlı bi RPG oyunun parti dizilimini ve atak sırasını otomasyona dökecek programcının kafası zehir gibidir,ve bu sisteme dökeceği emek
5 programa bedeldir.
Hayatında kaç kez obje tabanlı programlama yaptın ? Kaç kez interface kullandın ? Kaç kez coding patternleri kullanarak mükemmel düzenli bi kod yazdın ?
Yukarıdaki anlattığım RPG sıra tabanlı dövüş sistemi(oyun değil sadece bi parçası yani) bile bu kadar ZOR iken gelmiş birde 3 boyutlu oyun yapmaktan bahsediyorsun ?
Hayatında kaç kez render üzerine çalıştın ? Kaç kez xyz düzeyinde vektör hesaplaması yaptın ? Bahse girerim daha Z'nin aslında YÜKSEKLİK olduğunu bile bilmiyorsun.
Güzel arkadaşım ,Canım dostum,Yakışıklı kardeşim,
Saçma sapan hayaller kurup,saçma sapan hayallerinle kendini küçük düşürme.
Kendine gerçek bi amaç belirle,yapabileceğin bir şeyler.İlgi duyduğun bir şeyler.
Henüz vaktin var.
Burası anime dünyası değil,pes etmeyen kazanmaz,
sadece olduğu yerde düşmeye devam eder.
Büyüyün az.