PC/Mac Kararsızım

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Merhaba, çok kararsız kaldığım bir konu var.

Benim isteğim öyle
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
filan değil. CSGO'da, mc'de en az 60-150 fps alabileceğim, ince, kasası kaliteli ve ekranı/klavyesi güzel bir bilgisayar.

Sizce mac mi windows mu daha uygun?
Windowssa 15 inç, macse 13 inç (air alirim zaten param yetmez diğerlerine .d)

Yani mac ile ben daha çok performans alacağımı taşıyabileceğimi ve ekranına bakarken mutlu olacağımı düşündüm. Çünkü teknoloji yerlerine gidiyorum bi safariyi açıyorum tak diye açıyor. Alacağım model retine olmayacak ama yine de şu anki pcmden daha güzel olur herhalde.
Macte hem azıcık xcode ile kendime değişik appler yaparım sonr jb atıp kendime güzel şeyler yapmaya çalışırım diye düşündüm. Zaten microsoftta eşek gibi her şeyi macbooka çıkarmış. Visual stuidoya kadar yapmış :D

Kararsız kaldım? 13 inç çok mu küçük olur? 17 var bende. Çok oyun oynamayacağım. Daha çok yazılım ve youtube da video izlemek için.

Vaktinizi ayırıp mesaj yazarsanız sevinirim.

"Windows alırsam daha ucuz olur. Mac alırsam performans artar ve mavi ekran vermez." (Microsoft, sen bana 3 günde 1 mavi ekran vermeyecektin!!)

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Açıkcası ben diğer konsolları kullanmiş biri olarak pc'den daha iyi bir platform olduğunu düşünmüyorum. (mac kullanmadim.)

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Açıkcası ben diğer konsolları kullanmiş biri olarak pc'den daha iyi bir platform olduğunu düşünmüyorum. (mac kullanmadim.)
Aslında her şey pc için çıkıyor ama macos kadar rahat bir işletim sistemi yok. Adamlar sırf kullanıcı deneyimi için 150 kişilik ekip kurmuş. Ve gayet güzel bir işletim sistemi bence. Ama kararsızım :/

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yani o biraz deneyime bağlı. PC ve Mac mekanikleri baya farklıdır. Sadece xcode kullanabilmek için Mac almak hata olur. Windows ve Mac arasında bir seçim yaparken ne kadar şeyin değişebileceği üzerine araştırmalar yapmayı dene. Feda edeceğin şeylere karar verebildiğinde zaten hangisini seçeceğine karar verebilirsin sanırım. Ama benim tercihim her zaman Windows'tur. (Java hepsinde yazılabiliyor MUHAHAHAHA)

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Yani o biraz deneyime bağlı. PC ve Mac mekanikleri baya farklıdır. Sadece xcode kullanabilmek için Mac almak hata olur. Windows ve Mac arasında bir seçim yaparken ne kadar şeyin değişebileceği üzerine araştırmalar yapmayı dene. Feda edeceğin şeylere karar verebildiğinde zaten hangisini seçeceğine karar verebilirsin sanırım. Ama benim tercihim her zaman Windows'tur. (Java hepsinde yazılabiliyor MUHAHAHAHA)
1 özellik var istediğim. Eğer varsa gidip alıyorum. Yoksa almıyorum :( Ama baktığımda sdn dir webteknodur vs vs hepsinde macbook var ve hepsi daha başarılı şirketler. Orkun Işıtmak, Ruhi Çenet vs hepsi mac kullanıyor. Herhalde mac motive ediyor. Bakalım artık. :) sağ ol yinede.
Swiftten sonra javaya başlarım İNŞ nasispe .d

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
MacOS creativity, Linux yazılım geliştirme, güvenlik ve sunucu, Windows ise hepsinden biraz + gaming. Müzisyenlerin ve youtuberların MacOS kullanma sebebi creativitydir yani.

Berk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
MacOS creativity, Linux yazılım geliştirme, güvenlik ve sunucu, Windows ise hepsinden biraz + gaming. Müzisyenlerin ve youtuberların MacOS kullanma sebebi creativitydir yani.
Bence çok yanlıyorsun. Müzisyenler ve youtuberler diye kısıtlama
tasarımcılar, developerler(anaları değişir (.net ciler hariç)), şirketler, yazarların büyük çoğunluğu, starbucks'daki gençler :), ses sanatçıları ve birçok yerde macos kullanılıyor. Bunun yataıcılıkla alakası yok sadece. Prestij ve kolaylık daha ön planda. Daha güvenli daha kullanım konusunda kullanıcıya kolaylık sağlıyor bir macbook bir windows bilgisayardan hem daha performanslı(kişisel bilgisayarlar) hem de ergonomik.

Doğrusu...
Windows virüs yavaşlık rami sömürme yaratıcılık(değil) sunucu(değil) güvenlik(değil), sabit bir oyun anlayışı olduğu için en iyi oyun sistemleri windows
Linux az ram yer yaratıcı(değil) sunucu güvenli(biraz)
MacOS güvenli yaratıcı sunucu(değil) ram az yer...

@WegasTR Benim sana kısaca söyleyeceğim. Bilgisayarı aldıktan 2 gün sonra keşke oyun bilgisayar alsaydım bu oyun yok bu oyun çalışmıyor gibi şeyler düşüncek isen almamanı öneririm. Ama bir yazılım tasarım ya da araştırma anlamında kullanıp sadece mc ve cs oynayacaksan 2 oynu da kastırmadan kaldırıyor air i bilemem ama macbook pro da kasmıyor.

knife67

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Mac alma 3000 TL verip i3 işlemcili apple markalı bir tasarımdan ibaret olan şey alıcaksın
oysa ki 3000 TL ye i7 gtx900 gibi şeyler toplanabilir.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bence çok yanlıyorsun. Müzisyenler ve youtuberler diye kısıtlama
tasarımcılar, developerler(anaları değişir (.net ciler hariç)), şirketler, yazarların büyük çoğunluğu, starbucks'daki gençler :), ses sanatçıları ve birçok yerde macos kullanılıyor. Bunun yataıcılıkla alakası yok sadece. Prestij ve kolaylık daha ön planda. Daha güvenli daha kullanım konusunda kullanıcıya kolaylık sağlıyor bir macbook bir windows bilgisayardan hem daha performanslı(kişisel bilgisayarlar) hem de ergonomik.

Doğrusu...
Windows virüs yavaşlık rami sömürme yaratıcılık(değil) sunucu(değil) güvenlik(değil), sabit bir oyun anlayışı olduğu için en iyi oyun sistemleri windows
Linux az ram yer yaratıcı(değil) sunucu güvenli(biraz)
MacOS güvenli yaratıcı sunucu(değil) ram az yer...

@WegasTR Benim sana kısaca söyleyeceğim. Bilgisayarı aldıktan 2 gün sonra keşke oyun bilgisayar alsaydım bu oyun yok bu oyun çalışmıyor gibi şeyler düşüncek isen almamanı öneririm. Ama bir yazılım tasarım ya da araştırma anlamında kullanıp sadece mc ve cs oynayacaksan 2 oynu da kastırmadan kaldırıyor air i bilemem ama macbook pro da kasmıyor.
Ben daha çok genele göre yaptım o yorumu. Tabi ki senin söylediğin şekillerde kullananlarda var fakat genelde söylediğim gibi. Windows düzgün kullanılırsa *virüs* ile uğraşmazsın. Sunucu işleri için Windows Server'ın kullanıldığını görüyoruz. Büyük şirketlerin bile kullandıkları oluyor dolayısıyla sunucu işleri için kullanılıyor. Linux sadece az ram değil tüm sistem kaynaklarını en az seviyede tüketir. (Distroya göre değiştir tabi) Eğer yazılımla uğraşıyorsan Linux yaratıcıdır. Fakat bir ses sanatçısıysan veya bir grafikersen yaratıcı değildir. Sunucu işleri için biçilmiş kaftandır. Güvenlik konusunda bu iş için hazırlanmış distroları görebilirsin örnek olarak Kali (Backtrack), Parrot verilebilir. MacOS güvenlidir, her anlamda yaratıcıdır ve sistem kaynaklarını en iyi şekilde kullanır. (Tabi bir Mac üzerine kuruluysa)

karahanio

Peki Hocam
En iyi cevaplar
0
Eğer amaç yazılımsa güzel bir PC alınıp Linux kurulmalıdır Mac falan hepsi hikaye. Mac şişirilmiş bir balondur ve aynı paraya her konuda bu gereksiz fiyata sahip oysa yarı fiyatına sahip olabilecek donanımı dövecek bir sisteme sahip olunabilir. Eğer bir de o bilgisayarda en basit oyunları dahi oynamayı düşünüyorsanız almamanız gereken bilgisayarlardır. Tasarımı övülüyor fakat "Laptop" anlayışı artık çok gelişti, çok daha ucuz fiyatlara tasarımı daha hoş bir Laptop da bulabilirsin ki taşınılabilirlik anlamında da aynı noktaya çıkıyor. Macbook'a o kadar para vermek ya sürü psikolojisi ya gösteriş sevdası ya da işletim sisteminden ve mağazasından yararlanmaktan dolayıdır genellikle. Siz Java ile uğraşıyorsanız örneğin Macbook'un size zerre kadar sunduğu bir avantajı olmayacaktır, müzik ile uğraşan arkadaşlarımın bu Mac işine sırf "GarageBand" isimli uygulamayı kullanmak adına girdiğini biliyorum, yapmayın günahtır.

Gerçek yazılımcılar Mac değil, Linux kullanır. Vimci abilerime saygılar <3

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Eğer amaç yazılımsa güzel bir PC alınıp Linux kurulmalıdır Mac falan hepsi hikaye. Mac şişirilmiş bir balondur ve aynı paraya her konuda bu gereksiz fiyata sahip oysa yarı fiyatına sahip olabilecek donanımı dövecek bir sisteme sahip olunabilir. Eğer bir de o bilgisayarda en basit oyunları dahi oynamayı düşünüyorsanız almamanız gereken bilgisayarlardır. Tasarımı övülüyor fakat "Laptop" anlayışı artık çok gelişti, çok daha ucuz fiyatlara tasarımı daha hoş bir Laptop da bulabilirsin ki taşınılabilirlik anlamında da aynı noktaya çıkıyor. Macbook'a o kadar para vermek ya sürü psikolojisi ya gösteriş sevdası ya da işletim sisteminden ve mağazasından yararlanmaktan dolayıdır genellikle. Siz Java ile uğraşıyorsanız örneğin Macbook'un size zerre kadar sunduğu bir avantajı olmayacaktır, müzik ile uğraşan arkadaşlarımın bu Mac işine sırf "GarageBand" isimli uygulamayı kullanmak adına girdiğini biliyorum, yapmayın günahtır.

Gerçek yazılımcılar Mac değil, Linux kullanır. Vimci abilerime saygılar <3
İşte tam bu kafada söylenmiş bir söz daha. @4.26

"I had a lot of fun editing that on my Mac, hehe, just kidding. I used a real computer, not a potato" -Etho

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Yani iyi bir bilgisayar ile Linux'ta Windows ile aynı oyun performansı alırsın, ki Windows'a para vermene (HAH) gerek kalmaz ve bilgisayar genel olarak daha hızlı olabilir. (Linux kullanacaksan nVidia (belki yeni AMDlerden de olabilir, eskileri pek öneremem) ekran kardı önerilir)

Ama illa Mac/Windows diyorsan, Windows (7 veya 8.1 öneririm) veya bir Hackintosh (doğru parçalar varsa kısa bir süreya yapılır, ve burda da nVidia ekran kardı önerilir, sadece nVidia driverleri var Hackintoshlara) öneririm.

Ama tabii ki bir iki şeyi yanlış yazmışsın. İlk olarak
Windowssa 15 inç, macse 13 inç
Bu satırdan, bir bilgisayardan bahsettiğin anlaşılıyor, ki "Windows" diye bir bilgisayar yoktur. Windows bir işletim sistemidir. Mac'e de öyle denilebilir (Macbook tipleri, iMac falan var). Ki o da artık macOS oluyor Sierra ile.

Yani mac ile ben daha çok performans alacağımı taşıyabileceğimi ve ekranına bakarken mutlu olacağımı düşündüm. Çünkü teknoloji yerlerine gidiyorum bi safariyi açıyorum tak diye açıyor.
E bende windowsta Firefoxu tak diye açarım ama oyun performansım hiç iyi olamayabilir, yani bir oyun oynamadan (veya bir benchmark yapmadan) oyun performansı anlayamassın.

Zaten microsoftta eşek gibi her şeyi macbooka çıkarmış. Visual stuidoya kadar yapmış
Mac'te Visual Studio yok. Visual Studio Code olabilir, ama o tamamen ayrı bir şey.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
@Karamet kanka şişirilmiş balon olayı yok aslında, bak anlatayım sana. Durun linc etmeyin dinleyin iki dakika.
Genelde bu konularda hep şu geçer "mac alıcağına daha ucuza daha performanslı bir şey alırsın" öyle ama kullanılabilirlik açısından mac'in yeri gerçekten baska, artı birde bunu iphone ile kullananlar bilir, gerçekten çok rahat. Benim mace tek eksi verdiğim nokta oyun oda verirsin parasını harici ekran kartlı 15lik alırsın sorun kalmaz paran olur alırsın baskada eksiği yok fazlası var.
Bak kullanılabilirlik dedim, açıklayım. Mac ve iphone default olarak ihtiyacın olam tüm uygulamaları ücretsiz sunuyo zaten ne bunlar, notlar anımsatıcılar takvim özellikle harita, legal müzik film sunduğu uygulamaların çoğu windows pc lerde yok evet hepsinin alternatifi var ama, sorunsuz şekilde basit ve uyumlu değiller.
Bana kazandırdığı zamanın genel olarak hatti hesabı yok bu cihazların.
Tabi aktif olarak tüm özelliklerinide kullanmayı biliceksin, son model iphone alıp açlıktan ağzı kokan ama interneti paketi olmayan insanlar var lan adam son model telefon alıyo paketi yok özelliklerini kullanamıyo tabikide önyargı doğuyo. Son model telefon alma aylık güzel bi paket al yap macini yap iphone unu sunduğu default uygulamaları kullanmayı bil inan hayatında çok etkisi oluyo.
Önceden win pc'de kullandım. Birçok dizüstümde menteşe sorunu çıktı. Bilen bilir menteşe sıkıntısı çıktımı eğer bikaç hafta yaptırmadınmı daha çok bozuluyo, ne alaka diceksiniz ama ben menteşe bozuk diye gittiğim serviste senin mentesen ana kartı bozmus cümlesini duydum lan. Geç götürdüm tabi bendede hata var ama, öyle dandik yani genel olarak win dizüstüler.
-Ayrıca touchpad olayınada gelelim, win pc de hiçbizaman kullanmadım çünkü aşırı kullanışsız yani yok öyle bir şey berbat, hep mous kullanırdım. Mac touchpadinde inan mousu çıkarmıyorum çünkü touchpad daha rahat geliyor. Detaya gerek yok kullanın anlarsınız.
-
Mac'e hikaye demek için windows pc'lerin şunu sunması gerekir ki mac gerçekten hikaye olsun;
touchpad - Bu konuda karşılaştırılamayacak kadar mac önde
Klavye - kullandığım modelde yok ama kelebek tipi klavyede yazmak gerçekten inanılmaz, o klavye hissini veren w pc daha yok galiba. varsa bilmiyorum.
kasa/tasarım - tok kapak sesi yeter macin hehehe :D Kucağa alıncada öyle gacur gucur etme yok, kompakt aga, ekran falan sallanmıyo ileri geri
klavye aydınlatması - hala biçok win pc de aydınlatma yok saka gibi lan. Biçoğundada var tabi.
sunduğu default uygulamalar - winde gerekli uygulamaların çoğu yok indir dur.
telefon ile uyumluluk gibi konulardada bikaç tık daha iyidir.
Unuttuğum, arada farkı açan detaylarda var tabi. okuma hızıdır ikinci eldir fan dır falan.
@Karamet kanka sana atarlanmadım ha yanlıs anlama seviyorum seni (galp)
Edit: Linç etmeyin

Moderatör tarafından düzenlendi:

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yani iyi bir bilgisayar ile Linux'ta Windows ile aynı oyun performansı alırsın, ki Windows'a para vermene (HAH) gerek kalmaz ve bilgisayar genel olarak daha hızlı olabilir. (Linux kullanacaksan nVidia (belki yeni AMDlerden de olabilir, eskileri pek öneremem) ekran kardı önerilir)

Ama illa Mac/Windows diyorsan, Windows (7 veya 8.1 öneririm) veya bir Hackintosh (doğru parçalar varsa kısa bir süreya yapılır, ve burda da nVidia ekran kardı önerilir, sadece nVidia driverleri var Hackintoshlara) öneririm.

Ama tabii ki bir iki şeyi yanlış yazmışsın. İlk olarak

Bu satırdan, bir bilgisayardan bahsettiğin anlaşılıyor, ki "Windows" diye bir bilgisayar yoktur. Windows bir işletim sistemidir. Mac'e de öyle denilebilir (Macbook tipleri, iMac falan var). Ki o da artık macOS oluyor Sierra ile.

E bende windowsta Firefoxu tak diye açarım ama oyun performansım hiç iyi olamayabilir, yani bir oyun oynamadan (veya bir benchmark yapmadan) oyun performansı anlayamassın.

Mac'te Visual Studio yok. Visual Studio Code olabilir, ama o tamamen ayrı bir şey.
Aslına bakarsan Windows 10 diğer Windows sürümlerine göre daha iyi verim sağlıyor. Oyunlarda da daha yüksek fps veriyor.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Aslına bakarsan Windows 10 diğer Windows sürümlerine göre daha iyi verim sağlıyor. Oyunlarda da daha yüksek fps veriyor.
Bende de 7'de daha iyi FPS geldi. Yani donanıma göre değişebliyor. Ama zaten şu anniversary update ile artık hiç kapanamayan Cortana ve zorlanan güncellemeler sağolsun Linux/8.1 Dual bootumu değiştirmeyi düşünmüyorum.