Öncellikle merhaba

sadece seni cevaplamak için hesap açtım bu arada
Öncellikle oyun yapımına Başlıcaksan ya kodlama öğreneceksin ya da 2D oyun yapacaksın.
Benim gibi mallık yapıp 12 yaşında (2002) 3D başlamicaksın . O zamanlar ne kulandın dersen Unreal engine 1 di sanırım.
Ne den 3D başlamayın diye sorarsan (söylediklerimin cevapları var ama biraz daha açayım dedim) 3D Matematik algoritması ve de fizik istiyor
Tabii kide ingilliççe. Ve de daha bilgisayarda normal algoritma yazmayı bilmeden 3D oyun yapmaya başlarsan Yazılımcılar sana Ağır küfreder benden söylemesi.Ben böyle bir yanlışa düştüm biraz zor oldu altından çıkması ama şimdi Unreal engine 4 ile oyun yapıyorum (macbook pro 2010 da ) (bir kaç haftaya ne kadar oyuncu bilgisayarı olsada (Oyun oynamayı çok seviyorum özellikle Battlefield serisi . nickimdeki bf3 (Battlefield 3 demek) ) Ekran kartı güçlü olduğu için kullanışlı. UE4 de zaten yüksek grafikli bir oyun motoru olduğu için ekran kartı ve işlemci önemli (RAM de önemli) ve de 3D oyunlarda modelleme yapmalısın bu da senin 3D düşünmw ve çizme yeteneğinin olması gerektiği ve de gerekli ekkipmanlara sahip olman gerektiği anlamına geliyor . bunu ben Arkadaşım sayesinde çözdüm kendisi moddeliyor. ben yapıyorum bu arada 3D oyunlarda cidden bazı noktalarda yazılım yeteneğin zorlanabiliyor Matematik algoritmaları yanında Fizik algoritmaları da eklenince beynin allak bullak oluyor fakat altından kalkarsan muhteşem bir oyun ortaya çıkıyor . Ve de önemli olan Kodlama dillerini bilinmesi . Ben zor u severim o yüzden C ve sonra da C++ kullandım 5 yıl sonra kolay gelmeye başlıyor alıştığın için ama hala zorlu şeyler var oluyor. Fakat yeni başlıyanlar için önerim Python,java (biraz zorlayabilir),javascript (java dan farklıdır) ve de ruby ile başlayabilir . (Pascal ı sevmediğim için söylemedim .D)
ve de önemli bir konu var ki oda hayal gücü ne olursa olsun hayal gücün güçlü olmalı. Aksi taktirde bozukluklar çıkabilir ve de unutma Her zaman oynunda buglar ve de hatalar olacak fakat bunların üstesinden gelmeye çalışacaksın bırakmıyacaksın her zaman yapmaya çalışacaksın kodlamada gelişmek istersen ve de Algoritma da gelişmek istersen nerde olursan ol kendine soru sor ve de cevaplamaya çalış,Kendi aklından program yaz ve de hatalarını düzeltmeye çalış Hatta aklında 2D oyun bile yap (o kadar büyük bir oyun değil lan yoksa yapamassın).
Umarım gelişmene yardımcı olabilmişimdir.