Nereden Oyun Tasarlayacağım?

CodeR12

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İçeriğin %50'sinden fazlası büyük harf içeren mesajlar spam olarak kabul edilir.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

KARDEŞİM SENİN BILDIGIN BIR DIL VARMI? VARSA BU DILI NASIL OGRENDIN? MESELA BEN BU UNITY ILE BIR KORKU OYUNU YAPMAYA KALKSAM NASIL KOMUTLARI VS AYARLAYABILECEGIM? MESELA EN BASITINDEN KAMERA FENER V.B ITEMLERI JAVASCRIPT ILEMI KODLAYACAGIM? YAZARSANIZ COK MEMNUN KALACAGIM :D

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
KARDEŞİM SENİN BILDIGIN BIR DIL VARMI? VARSA BU DILI NASIL OGRENDIN? MESELA BEN BU UNITY ILE BIR KORKU OYUNU YAPMAYA KALKSAM NASIL KOMUTLARI VS AYARLAYABILECEGIM? MESELA EN BASITINDEN KAMERA FENER V.B ITEMLERI JAVASCRIPT ILEMI KODLAYACAGIM? YAZARSANIZ COK MEMNUN KALACAGIM :D
Eğer unity nin içini incelediysen orada mekan vs. için kısayol tuşları var. Mesela bir yer şekli oluşturuyorsun menüden. Ardından bir adet te ampul oluşturuyorsun (çeşitli tipleri var). Sonra yer yükseltmeyi alıp bir dağ yapıyorsun fln. Unity de kodlar daha çok hareketler için gerekli oluyor :) Mesela oyuncuya depar attırmak gibi ._. kodlama ile ilgili sin5an adlı bir Türk kanalı var. Oraya unity videosu olması lazım. Bir daha bak.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Sana attığım linkleri 2dk incelersen zaten sorularının cevabı onlarda var. Translate ile çevirsen bile anlarsın.

PIKO_SALA

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bana kalırsa şu anda düşüncen ile ilerdeki düşüncen değişecektir :)
Şimdi nedenini söyleyeyim şu anda pc başında ilkokuldasındır büyük ihtimal hayat gülpembe :D
Lisede hayallerinden vazgeçer nerde para kazanabilirim diye düşünmeye başlarsın.
Bu dediğin sektör Türkiyede tutmuyor açıkcası
Tutanları örnek vereyim
joygames
lol
mt2 gibi oyunların haklarını satın alıp türkiye sunucusu açıyorlar.
Sıfırdan kimse oyun yapmıyor ülkemizde :D
Ama yinede sen bilirsin bende isterdim web tasarım programlama vb ama maknie mühendisliği okuyoruz :D

Vodie

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şimdi nedenini söyleyeyim şu anda pc başında ilkokuldasındır büyük ihtimal hayat gülpembe :D
Lisede hayallerinden vazgeçer nerde para kazanabilirim diye düşünmeye başlarsın.
Tutanları örnek vereyim
joygames
lol
Ama yinede sen bilirsin bende isterdim web tasarım programlama vb ama maknie mühendisliği okuyoruz :D
Kusura Bakma Ama Sana Katılmıyorum Milli Gururumuz Mount And Blade (<3) Var Çok Kişi Tarafındanda Satın Alındı Halada Oynanıyor Çıktığı Andada birçok Ödül Aldı

@Macaw Hayallerini Hiç Kaybetme Çünkü Bu Hayatta Seni Ayakta Tutatacak Şey Hayallerindir.

Başarılar.

İyi Forumlar.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tutanları örnek vereyim
joygames
lol
Değişime açık bir konu -_-

Macaw

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Unity ile tabi ki güzel bir korku oyunu yapabilirsin. Diğer sorularına gelirsek bunlar 2-3 kelimeyle buradan yazarak açıklanılabilecek türden şeyler değil. Unity ile ilgili tutoriallara bakarsan zaten burada bu soruları sormana gerek kalmaz. Bilgin olsun başlangıçta çok başarılı, çok kaliteli 3D bir oyun yapabileceğini düşünerek başlarsan hayal kırıklığına uğrarsın. Başlangıç olarak muhtemelen basit 2D oyunlar ile başlarsın zamanla kodlama, grafik gibi olaylarda kendini geliştirerek daha iyi yerlere ulaşabilirsin. İlk hedef olarak kendine 3D bir korku oyunu belirlemen yanlış bence.

İngilizce bilgin varsa şuraya bir göz atmanı kesinlikle tavsiye ederim: "
"
Benim yerime detaylı bilgi verdiğin için tişikkir iderim spirmin

Vodie

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Konuya Açıklık Getiriyorum. Eğer İlk Oyununuzu Yapıcaksanız Game Maker 3D yi Kullanın (kendine özgü dili var). He Dersinizki Unity İle Yapacağım C# Dilini Ufak Ufak Öğren Transversus Gibi Yön Şeyleri. İlk Oyununuz İçin İse Bir Top Oyunu Yapın Basit Olsun Ama Sizin Olsun :)
Kolay Gelsin

İyi Forumlar.

NKBF3

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0

Öncellikle merhaba
:D sadece seni cevaplamak için hesap açtım bu arada
Öncellikle oyun yapımına Başlıcaksan ya kodlama öğreneceksin ya da 2D oyun yapacaksın.
Benim gibi mallık yapıp 12 yaşında (2002) 3D başlamicaksın . O zamanlar ne kulandın dersen Unreal engine 1 di sanırım.
Ne den 3D başlamayın diye sorarsan (söylediklerimin cevapları var ama biraz daha açayım dedim) 3D Matematik algoritması ve de fizik istiyor
Tabii kide ingilliççe. Ve de daha bilgisayarda normal algoritma yazmayı bilmeden 3D oyun yapmaya başlarsan Yazılımcılar sana Ağır küfreder benden söylemesi.Ben böyle bir yanlışa düştüm biraz zor oldu altından çıkması ama şimdi Unreal engine 4 ile oyun yapıyorum (macbook pro 2010 da ) (bir kaç haftaya ne kadar oyuncu bilgisayarı olsada (Oyun oynamayı çok seviyorum özellikle Battlefield serisi . nickimdeki bf3 (Battlefield 3 demek) ) Ekran kartı güçlü olduğu için kullanışlı. UE4 de zaten yüksek grafikli bir oyun motoru olduğu için ekran kartı ve işlemci önemli (RAM de önemli) ve de 3D oyunlarda modelleme yapmalısın bu da senin 3D düşünmw ve çizme yeteneğinin olması gerektiği ve de gerekli ekkipmanlara sahip olman gerektiği anlamına geliyor . bunu ben Arkadaşım sayesinde çözdüm kendisi moddeliyor. ben yapıyorum bu arada 3D oyunlarda cidden bazı noktalarda yazılım yeteneğin zorlanabiliyor Matematik algoritmaları yanında Fizik algoritmaları da eklenince beynin allak bullak oluyor fakat altından kalkarsan muhteşem bir oyun ortaya çıkıyor . Ve de önemli olan Kodlama dillerini bilinmesi . Ben zor u severim o yüzden C ve sonra da C++ kullandım 5 yıl sonra kolay gelmeye başlıyor alıştığın için ama hala zorlu şeyler var oluyor. Fakat yeni başlıyanlar için önerim Python,java (biraz zorlayabilir),javascript (java dan farklıdır) ve de ruby ile başlayabilir . (Pascal ı sevmediğim için söylemedim .D) ve de önemli bir konu var ki oda hayal gücü ne olursa olsun hayal gücün güçlü olmalı. Aksi taktirde bozukluklar çıkabilir ve de unutma Her zaman oynunda buglar ve de hatalar olacak fakat bunların üstesinden gelmeye çalışacaksın bırakmıyacaksın her zaman yapmaya çalışacaksın kodlamada gelişmek istersen ve de Algoritma da gelişmek istersen nerde olursan ol kendine soru sor ve de cevaplamaya çalış,Kendi aklından program yaz ve de hatalarını düzeltmeye çalış Hatta aklında 2D oyun bile yap (o kadar büyük bir oyun değil lan yoksa yapamassın).

Umarım gelişmene yardımcı olabilmişimdir.

CodeR12

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Öncellikle merhaba
:D sadece seni cevaplamak için hesap açtım bu arada
Öncellikle oyun yapımına Başlıcaksan ya kodlama öğreneceksin ya da 2D oyun yapacaksın.
Benim gibi mallık yapıp 12 yaşında (2002) 3D başlamicaksın . O zamanlar ne kulandın dersen Unreal engine 1 di sanırım.
Ne den 3D başlamayın diye sorarsan (söylediklerimin cevapları var ama biraz daha açayım dedim) 3D Matematik algoritması ve de fizik istiyor
Tabii kide ingilliççe. Ve de daha bilgisayarda normal algoritma yazmayı bilmeden 3D oyun yapmaya başlarsan Yazılımcılar sana Ağır küfreder benden söylemesi.Ben böyle bir yanlışa düştüm biraz zor oldu altından çıkması ama şimdi Unreal engine 4 ile oyun yapıyorum (macbook pro 2010 da ) (bir kaç haftaya ne kadar oyuncu bilgisayarı olsada (Oyun oynamayı çok seviyorum özellikle Battlefield serisi . nickimdeki bf3 (Battlefield 3 demek) ) Ekran kartı güçlü olduğu için kullanışlı. UE4 de zaten yüksek grafikli bir oyun motoru olduğu için ekran kartı ve işlemci önemli (RAM de önemli) ve de 3D oyunlarda modelleme yapmalısın bu da senin 3D düşünmw ve çizme yeteneğinin olması gerektiği ve de gerekli ekkipmanlara sahip olman gerektiği anlamına geliyor . bunu ben Arkadaşım sayesinde çözdüm kendisi moddeliyor. ben yapıyorum bu arada 3D oyunlarda cidden bazı noktalarda yazılım yeteneğin zorlanabiliyor Matematik algoritmaları yanında Fizik algoritmaları da eklenince beynin allak bullak oluyor fakat altından kalkarsan muhteşem bir oyun ortaya çıkıyor . Ve de önemli olan Kodlama dillerini bilinmesi . Ben zor u severim o yüzden C ve sonra da C++ kullandım 5 yıl sonra kolay gelmeye başlıyor alıştığın için ama hala zorlu şeyler var oluyor. Fakat yeni başlıyanlar için önerim Python,java (biraz zorlayabilir),javascript (java dan farklıdır) ve de ruby ile başlayabilir . (Pascal ı sevmediğim için söylemedim .D) ve de önemli bir konu var ki oda hayal gücü ne olursa olsun hayal gücün güçlü olmalı. Aksi taktirde bozukluklar çıkabilir ve de unutma Her zaman oynunda buglar ve de hatalar olacak fakat bunların üstesinden gelmeye çalışacaksın bırakmıyacaksın her zaman yapmaya çalışacaksın kodlamada gelişmek istersen ve de Algoritma da gelişmek istersen nerde olursan ol kendine soru sor ve de cevaplamaya çalış,Kendi aklından program yaz ve de hatalarını düzeltmeye çalış Hatta aklında 2D oyun bile yap (o kadar büyük bir oyun değil lan yoksa yapamassın).

Umarım gelişmene yardımcı olabilmişimdir.
Unity ile yapacağım lisede başlayacağım... :D Birde bir şey soracağım bunların eğitimini alacakmıyım?

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Unity ile yapacağım lisede başlayacağım... :D Birde bir şey soracağım bunların eğitimini alacakmıyım?
Türkiye'de tek web tasarım gördüm. Çoğu girişimciler Amerika gibi ülkelerden eğitim almış. ( Yabancıları kast ettim <_< ) Senin de Amerika gibi bir yere gitme durumun yoksa internetten bulabilirsin. Yeterli derecede kaynak var. Liseye kadar İngilizce'nde gelişeceği için yabancı kaynaklara da göz atabilirsiniz.

CodeR12

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Türkiye'de tek web tasarım gördüm. Çoğu girişimciler Amerika gibi ülkelerden eğitim almış. ( Yabancıları kast ettim <_< ) Senin de Amerika gibi bir yere gitme durumun yoksa internetten bulabilirsin. Yeterli derecede kaynak var. Liseye kadar İngilizce'nde gelişeceği için yabancı kaynaklara da göz atabilirsiniz.
Üniversitede eğitim alacakmıyım?

zLaving

XoX
En iyi cevaplar
1
Bu yaştan onu düşünmek güzel bi düşünce inşallah iyi yerlere gelirsin