Türkiyenin Minecraft'ı Batıyor... (Bunu Düzeltebilirmiyiz?)

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
1.9 Sürümünden sonra Türk sunucuların yüzünü hiç iyi görmedim.
Neymiş > 1.9'da PvP yokmuş, FPS düşüyormuş, 1.9'da kimse oynamazmış, güncellemeler çok hızlı oluyormuş vs.
Peki, bunu neden yapıyorsunuz?
o kadar diyorum, 1.8 PvP eklentisi kullanın diyorum, geliyor başka bahane buluyor.
Ayrıca, şu 1.9 sürümünde hiç kimse oynamaz boşuna sunucu açma diyenlere çok fazla kızıyorum, madem hiçbir türk 1.9 oynamaz, o CandyCraft sunucusunda ki +1000 oyuncu bot mu oluyor?
FPS düşüyor diyor, OptiFine yükle diyorum yine de düşüyor diyor (bu konuda hak veriyorum), bende 1.9 sürümün de çok fazla FPS sorunu yaşadım, ama 1.10 ve 1.11'de 1.9'dan %30 yüksek FPS aldığımı fark ettim.

1.9 çıkmadan önce nerdeyse bütün türkler yeni güncellemeler hakkında bir sürü konu açarlardı, video atarlardı, hatta snapshot'lara girip yeniliklere bakarlardı.
Şimdi o da yok, 1.12 sürümünün 2. snapshot'unda neler eklenmiş diye türk video bakiyim dedim, ve çok az kişi video koymuş.
Hatta şimdi güncellemelere bile bakan yok, 'hiç umurumda değil nasıl olsa 1.8 sürümünde takılıp kalıcaz' diyenlerinse hiç umurunda değil...
Yani demek istediğim, artık türklerin sadece %40'ı Minecraft'ın güncellemelerine bakmakta. (hatta belkide daha az)

Peki arkadaşlar, siz eğer 1.9 oynamak istiyorsanız ama hiçbir türk 1.9 oynamaz diye söylenip 1.8 sunucu açmaya devam ederseniz, bu sorunu nasıl çözeriz? Böyle devam edersek 1.9'a hiç geçemeyiz.
1.9'u oynamamaların %60'nın sebebi PvP, %20 etraftta 1.9 Türk sunucunun pek bulunmaması.
Artık ben ne yapıcağımı ve ne diyeceğimi bilmiyorum...
lütfen gelin şu 1.9 meselesini açık bir şekilde anlatın, neden 1.9'a geçmiyorsunuz? Söyleyin de bizde anliyalım sebebini.
Belki o zaman bende hak veririm...

Son düzenleme:

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ben şöyle bi taktik geliştirdim, heryere gerçekten zekice hazırlanmış hatta bildiğin film senaryosu gibi detaylı tuzaklar kuruyorum buildler kuruyorum zevkli oluyo bayağı :D

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
En iyi cevaplar
3
Bizde bu "bahane üretme" özelliği olduğu sürece, ne 1.9 sürümüne geçeriz, ne de diğer ülkelerin Minecraft kitlesi ile kıyaslanabiliriz. Yeni snapshot yayınlanmış diyoruz, "aman bizene yayınlansın biz böyle iyiyiz" diyorlar. Böyle diyen bir kişiden nasıl bekleyebilirsin ki bir oyunu son sürümü ile oynamasını ? Yeni sürümde niye sunucu açmıyorsunda eski sürümde açıyorsun diyoruz, "yeni sürümün pvpsi kötü, yeni sürüm bende çok kasıyor, yeni sürümle girince fps'im düşüyor" diyorlar. İşte buna diyorum bahane üretme özelliği diye, fakat bunlar sadece bahane, hepsi çözülebilir olan ufak tefek sorunlar. Bu eski sürümlerde takıntılı olarak kalmanın asıl sebebini ise ne ben biliyorum, ne de sen biliyorsun. Bunun üzerine birkaç tahmin yürütecek olursam da, yeni sürümde hile clienti yok, yeni yayınlanan snapshotlarda oyunun açıkları kapatılıyor, son sürümde sunucu açmaya cesaret eden pek bir kişi yok. Sebebi ise o konuda belirttiğin sunucu kadar iyi açamayacağı için oyuncu çekemeyecek. Son sürümde öylesine oyuncu olması için mükemmel bir sunucu olması gerekli ki, bu da epey bir zor olacaktır. Sonuç olarak ben 1.7'den 1.8'e geçtiklerine şahit olmadım fakat, 1.7.2'den 1.8'e göç ettikleri gibi 1.8'den 1.9'a göç edecekler demişti bu forumdan birisi. Bende öyle olmasını umuyorum.

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
Hile clientleri bulunacaktır elbette, oyun katilleri boşa çalışmıyor. Bizim bildiğimiz "huzuni" halkı bunlardan habersiz olduğu için öyle bir şey yazma gereği duydum. O plugin paketi konusuna gelecek olursak da, büyük ihtimal ile o da dahil saydıklarımız arasına. 1.9+ sürümü için hazır plugin paketleri çıkartıldığı vakit hafif hafif geçmeye başlayacaktır yeni sürümlere o hazırcı kişiler. Fakat o vakitte yeni sürümler, yeni snapshotlar çıkacağı için biz yine eski sürümde kalmış olacağız. Netice olarak eninde sonunda biz yine diğer ülkelerin Minecraft oyuncularına göre eski sürümde oynuyor olacağız.
Jeb eskiden twitter da 1.14 sürümünden sonra güncellemeler tekrardan 1 yıl ile gelecek demiş, tabi doğrumu bilemiyorum.
1.8 çıktığında da aynı hikayemiz vardı, '1.8 de çok FPS düşüyor asla geçmem' derken bugünün en popüler sürümü, 2015 1.7.2/1.7.10 1.7/1.8 için, 2016 1.8, Sanırım 2017'yide 1.8 ile geçireceğiz.

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
En iyi cevaplar
3
Jeb eskiden twitter da 1.14 sürümünden sonra güncellemeler tekrardan 1 yıl ile gelecek demiş, tabi doğrumu bilemiyorum.
1.8 çıktığında da aynı hikayemiz vardı, '1.8 de çok FPS düşüyor asla geçmem' derken bugünün en popüler sürümü, 2015 1.7.2/1.7.10 1.7/1.8 için, 2016 1.8, Sanırım 2017'yide 1.8 ile geçireceğiz.
Benim ilk oynayışımda 1.8.4 yeni çıkmıştı, 2014 veya 2015'in sonlarına doğruydu galiba yanlış hatırlamıyorsam. Dediğin gibi 1.8 yeni çıktığındada 1.9 sürümündeki olayın aynısı olduysa, 1.9 sürümünede akın edilecektir bir süre sonra.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
1.9 sunucuların tutmamasının sebebi oyuncuların hile programlarını 1.9'a güncellemeye üşenmeleridir xD

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok fazla özellikten mahrum kalınıyo qmq, uça uça birbirimize girsek fenamı olurdu :D
Güzel fikirmiş ha. Bir ara aklıma gelmedi değildi. Böyle Gökyüzü Tapınağı tipi yerlerde (Mi mod vardı cennet gibi bi yere ışınlanıyorduk. Gökyüzünde) elitralar ile kafa kafaya uçsak. Uçarken jet patlatsak fln :D
Bu batışı ben şu şekilde yorumluyorum :
Malum yaşlı kişiler (kişilerden çok o yaşta davrananlar) oyuna gelmeye başladılar. Oyunda sağda solda inek kesince çıkan kırmızı efekti kan olarak algıladılar. Sonra basında "Minecraft adlı oyun şiddet ve kan içerdiği gerekçesiyle Türkiye'de yasaklanabilir" diye çıktı. abiler yüzünden oyunu bırakanlar geri dönmeyeceklerini bildirdiler. Ve ortam kısa süreliğine abilere kaldı. abilere kalan kısa sürede de basın ortaya çıktı ve abiler de aile sebebiyle oyundan alıkoyuldu. E haliyle ortam boş kaldı. Youtuberler da minecrafta yükleniyorlar çıktığından beri ama şu an sadece izlemekle yetiniliyor.
1.9 ve üstü sürümlerde çok güzel işler çıkarılabilir , ki çıkarılıyor da. Minecraft rol yapma oyunları için çok ideal bir hal aldı. Spigot - Crafttbukkit gibi alanlarda onlarca plugin gün yüzünde. Elimde para olsa benim de projelerim var :/ Uygun şekilde ayarlayabilirsem Local de 1.9 ve üstü için çalışmalar yapıyorum ._.
Mesela CandyCraft'ın skywarsı çok hoşuma gitmişti mesela :)

bertek41

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Olay sadece Türkiye'de değil CubeCraft bile serverı 2 ye bölmek zorunda kaldı 1.8 kullanıcıları için. Sadece Türkiye açısından bakmamak lazım hypixel falan 1.8 de devam ediyorlar.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Güzel fikirmiş ha. Bir ara aklıma gelmedi değildi. Böyle Gökyüzü Tapınağı tipi yerlerde (Mi mod vardı cennet gibi bi yere ışınlanıyorduk. Gökyüzünde) elitralar ile kafa kafaya uçsak. Uçarken jet patlatsak fln :D
Bu batışı ben şu şekilde yorumluyorum :
Malum yaşlı kişiler (kişilerden çok o yaşta davrananlar) oyuna gelmeye başladılar. Oyunda sağda solda inek kesince çıkan kırmızı efekti kan olarak algıladılar. Sonra basında "Minecraft adlı oyun şiddet ve kan içerdiği gerekçesiyle Türkiye'de yasaklanabilir" diye çıktı. *****ler yüzünden oyunu bırakanlar geri dönmeyeceklerini bildirdiler. Ve ortam kısa süreliğine *****lere kaldı. *****lere kalan kısa sürede de basın ortaya çıktı ve *****ler de aile sebebiyle oyundan alıkoyuldu. E haliyle ortam boş kaldı. Youtuberler da minecrafta yükleniyorlar çıktığından beri ama şu an sadece izlemekle yetiniliyor.
1.9 ve üstü sürümlerde çok güzel işler çıkarılabilir , ki çıkarılıyor da. Minecraft rol yapma oyunları için çok ideal bir hal aldı. Spigot - Crafttbukkit gibi alanlarda onlarca plugin gün yüzünde. Elimde para olsa benim de projelerim var :/ Uygun şekilde ayarlayabilirsem Local de 1.9 ve üstü için çalışmalar yapıyorum ._.
Mesela CandyCraft'ın skywarsı çok hoşuma gitmişti mesela :)
Bahsettiğin mod aether 1.2.5'de çıktı sonra aether 2 geldi falan :D

Olay sadece Türkiye'de değil CubeCraft bile serverı 2 ye bölmek zorunda kaldı 1.8 kullanıcıları için. Sadece Türkiye açısından bakmamak lazım hypixel falan 1.8 de devam ediyorlar.
Bazı oyunlar için daha güncel minecraftta geçmen gerekiyor onlar işini biliyor. Misal cops and crimsde 1.9+ gerekiyodu hatırladığım kadarıyla, o olmasada var yani yüksek versionla girmen gereken oyunlar

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bahsettiğin mod aether 1.2.5'de çıktı sonra aether 2 geldi falan :D

Bazı oyunlar için daha güncel minecraftta geçmen gerekiyor onlar işini biliyor. Misal cops and crimsde 1.9+ gerekiyodu hatırladığım kadarıyla, o olmasada var yani yüksek versionla girmen gereken oyunlar
Hay sen çokyaşa :D modun adı ne diye düşünüyordum :D