• Bu bölüme herkes konu açabilir. Bu bölümdeki konuların, gamer.com.tr tarafından güvenilirliği teyit edilmemiştir. Bu bölümdeki şirketlerden (ya da şirket olduğunu iddia eden kişilerden) alacağınız hizmetlerle ilgili yaşadığınız sorunlardan gamer.com.tr ve Gamer Yönetim Ekibi sorumlu değildir.

Detaylı bilgi için buraya tıklayarak bilgilendirme konusunu okuyun lütfen.

Hangi sunucu almalıyım ?_?

HANGİ SUNUCU DAHA İYİ

• Kullanılan toplam oy
    62

BySemihFRKN

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
3 Yıldır batihost kullaniyorum daha bi sorunla karşılaşmadım.
Cogu konuda size destek saglıyabiliyor.
Bu işlere yeni başliyorsaniz batihost tercih etmem aslında.
Ama dersin ki ben yeni başlıyorum ve sunucumu cok iyi yerlere getirecem
ozaman batihost öneririrm cünkü bu süreçte gercekten cogu konuda yardımcı olabiliyor.
Türkiye'deki tanidigim Büyük sunuculardan cogu batihost'dan makina almıştır almaya devam ediyordur :)

Rabisu hakkında bir şey diyemem fakat ben
Batihost'da Sunucum var iken gelip bana sunucunuzu bize taşıyın demesi
Benim icin baştan rabisuyu bitirdi diyebilirim :)

Teknik destek konusuna gelirsek;
Rabisu Hakkında bir şey diyemem fakat.
Batihost teknik desteğinden memnunum gecenin kacı sabahin kacı olursa olsun
Whatsapp üzerinden ben destek alabiliyorum.
Destek verme zorunlugugu olmayan konularda bile cok iyi destekler aldım.

Konuda gördügüm kadarıyla yeni başlıyacaksınız galiba
ozaman rabisu diyeyim :) zaten belli bir zamanda sonra geleceginiz yer belli
iyi forumlar.

2 Sinide dene tarafını seç :)
Batihost makina

Rabisu Makina
Hahay hocam onu Türkiye lokasyon vermiyor biliyorsun dimi araştırda gel arkadaşım ha senin istediğin gibi karşılaştıralım istersen .
Bir buraya bak tm mı canım kardeşim ,
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Birde buraya ,

Lokasyonlarına bak disklerine bak öyle gel burda laf yap okey .

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Batihost OVH yi bırakalı baya oldu @lincis20 bilgin olsun, bilgilerini tazelemek için bana ulaş. Konuya makineler ve lokasyon hakkında birşeyler yazmayacağım, herkes gönlünce istediği yerden istediği şekilde alabilir. Herkese başarılar.

MC4FUN

play.mc4fun.net
Aktif Üye
En iyi cevaplar
4
Hahay hocam onu Türkiye lokasyon vermiyor biliyorsun dimi araştırda gel arkadaşım ha senin istediğin gibi karşılaştıralım istersen .
Bir buraya bak tm mı canım kardeşim ,

Birde buraya ,

Lokasyonlarına bak disklerine bak öyle gel burda laf yap okey .

:yıkıl: Xeon E5620 480tl vermek :p
:yıkıl: Xeon X5670 520tl vermek :p
neyse Rabisudan almaya devam edebilirsiniz arkadaslar
Rabisudaki AMD Athlon 64 6000+ X2 Intel Core i7-920 cok kaliteli makinalar(!) bunlar tercihim bu arada
iyi forumlar dilerim :)

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi kendimi tutamıyorum ama. Batihost 4 çekirdekli işlemci verdiğini söylüyor doğru mu? Şimdi 1 GB VDS'e bile 4 çekirdek verdiğini sayarsak o makineyi 32 GB bellek ile dolacaktır. Bunu kar etmek isteyen bir hosting yapmaz. BatiHost'un böyle bir şey yapacağını şahsen zannetmiyorum. O yüzden işletim sisteminde arkada senin CPU hızını limitliyor 1-2 Ghz ya da her neyse. Sonrasında sende buna kanıp diyorsun ki 4 çekirdek işlemcim var :) Çekirdek 4 fakat hız 2 Ghz bunu nasıl açıklamayı umut ediyorsunuz?

hocam şüpheni anlıyorum sana şöyle bir cevap verebilirim, tüm vds lerde kişilere verdiğimiz limitlemeyi görebilecekleri bir ekran var,
eğer bizden alan bir arkadaşın varsa girip ürün detayları bölümüne bakabilir hatta buyur sana ekran görüntüsü atayım, 3gb makine alan birisine verdiğimiz cpu, 1gb dan 8gb'a kadar alan herkes bakabilir ve bir hata varsa bize bildirebilir.

dediklerinde haklısın aslında, adama 4 cpu ver adam %100 kullansın diğerleri kalsın.
bunu da nasıl çözüyoruz, eğer bir arkadaş cpu gücünü %100 kullanırsa ve buna 1 2 gün devam ederse kendisiyle konuşup kendine çeki düzen ver kardeşim, hakkaniyet sınırlarını aşıyorsun diyoruz.

ayrıca kendini tutmana gerek yok, biz bu piyasada 4. seneyi bitirdik, al takke ver küllah yapsaydık şimdiye kadar adımız silinir, üzerimize toprak atarlardı.

upload_2017-5-19_13-53-34.png

BySemihFRKN

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Rabisudaki AMD Athlon 64 6000+ X2 Intel Core i7-920 cok kaliteli makinalar(!) bunlar tercihim bu arada
Hayla bilgisiz cahillik yapıyorsun diyecek bir şey bulamayıp böyle uzatıyorsun ya sizin gibileri seviyorum :)
Alan kişiler biliyor zaten hangi makinenin iyi olduğunu hadi canım iyi forumlar ...

hocam şüpheni anlıyorum sana şöyle bir cevap verebilirim, tüm vds lerde kişilere verdiğimiz limitlemeyi görebilecekleri bir ekran var,
eğer bizden alan bir arkadaşın varsa girip ürün detayları bölümüne bakabilir hatta buyur sana ekran görüntüsü atayım, 3gb makine alan birisine verdiğimiz cpu, 1gb dan 8gb'a kadar alan herkes bakabilir ve bir hata varsa bize bildirebilir.

dediklerinde haklısın aslında, adama 4 cpu ver adam %100 kullansın diğerleri kalsın.
bunu da nasıl çözüyoruz, eğer bir arkadaş cpu gücünü %100 kullanırsa ve buna 1 2 gün devam ederse kendisiyle konuşup kendine çeki düzen ver kardeşim, hakkaniyet sınırlarını aşıyorsun diyoruz.

ayrıca kendini tutmana gerek yok, biz bu piyasada 4. seneyi bitirdik, al takke ver küllah yapsaydık şimdiye kadar adımız silinir, üzerimize toprak atarlardı.

Ekli dosyayı görüntüle 46022
Hocam kusura bakmayın fakat "%100 kullanırsa ve buna 1 2 gün devam ederse kendisiyle konuşup kendine çeki düzen ver kardeşim, hakkaniyet sınırlarını aşıyorsun diyoruz." demişsiniz duyduğum kadarıyla sunucularını direk kapatıyormuşsunuz :) ?

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
kimsenin emeğiyle oynamayız hocam, seninde bildiğin gibi adamla birlikte birçok kişinini oyuncunun emeği var, direk kapatma olayı herhangi bir saldırı, loic, ddos olayında oluyor, bunu da yapmamız lazım zira bizimde veri merkezinde sorumlu olduğumuz yerler ve kişiler var. Makineyi kapatmak demek verilerini vermiyoruz demek değil, eğer adam yaptığının bilincinde değilse, saygı ve kibarlık sınırlarını aşmazsa bizden her zaman yardım alır. Ne yapmış olursa olsun.

Rabisu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
1
3 Yıldır batihost kullaniyorum daha bi sorunla karşılaşmadım.
Cogu konuda size destek saglıyabiliyor.
Bu işlere yeni başliyorsaniz batihost tercih etmem aslında.
Ama dersin ki ben yeni başlıyorum ve sunucumu cok iyi yerlere getirecem
ozaman batihost öneririrm cünkü bu süreçte gercekten cogu konuda yardımcı olabiliyor.
Türkiye'deki tanidigim Büyük sunuculardan cogu batihost'dan makina almıştır almaya devam ediyordur :)

Rabisu hakkında bir şey diyemem fakat ben
Batihost'da Sunucum var iken gelip bana sunucunuzu bize taşıyın demesi
Benim icin baştan rabisuyu bitirdi diyebilirim :)

Teknik destek konusuna gelirsek;
Rabisu Hakkında bir şey diyemem fakat.
Batihost teknik desteğinden memnunum gecenin kacı sabahin kacı olursa olsun
Whatsapp üzerinden ben destek alabiliyorum.
Destek verme zorunlugugu olmayan konularda bile cok iyi destekler aldım.

Konuda gördügüm kadarıyla yeni başlıyacaksınız galiba
ozaman rabisu diyeyim :) zaten belli bir zamanda sonra geleceginiz yer belli
iyi forumlar.

2 Sinide dene tarafını seç :)
Batihost makina

Rabisu Makina

Merhaba sayın Forum üyesi bu konuda bir bilgi eksikliğiniz varsa hemen düzeltmeye yardımcı olalım oyun sunucularında en önemli etkenlerden birisi single core yani tek çekirdek performansıdır e3-1270 v3 1240 v2 türü makineler de single core oranı çok daha yüksekdir bu sayede daha yüksek performans vermektedir ek olarak türkiye makinelerimizde genellikle 32 gb ramli makineler vermekteyiz ve bunlarda e3-1231v3 ve e3-1240v2 kullanmaktayız eğer sizin istediğiniz sunucu e5 serisi ise almanya lokasyon sunucu paketlerimize bakabilirsiniz
Intel Xeon E5-1650V2 64GB 2 x 240 DC GB SSD = 450 tl gibi rakamlarla sahip olabilirsin.
ayrıca @batihost.com neden sunucu paketlerinizde herhangi bir lokasyon belirtmiyorsunuz sonucda insanlar bunu bilmeli. ek olarak belirtdiğiniz kullanım hakkını aştın muhabbeti yanlış ben 4 çekirdekli bir sunucu aldıysam 4 çekirdeğide kullanma hakkım olur 1 2 gün diye bir sınırlandırma olamaz sizin bunu ürün açıklasında işlemcinin %kaç kullanım hakkı veya ghz bazında yazmanız gerekmektedir buda bir çeşit kandırma taktiğidir bankalardaki sözleşmelerdeki okunamayan yazılar gibi.

BySemihFRKN

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
kimsenin emeğiyle oynamayız hocam, seninde bildiğin gibi adamla birlikte birçok kişinini oyuncunun emeği var, direk kapatma olayı herhangi bir saldırı, loic, ddos olayında oluyor, bunu da yapmamız lazım zira bizimde veri merkezinde sorumlu olduğumuz yerler ve kişiler var. Makineyi kapatmak demek verilerini vermiyoruz demek değil, eğer adam yaptığının bilincinde değilse, saygı ve kibarlık sınırlarını aşmazsa bizden her zaman yardım alır. Ne yapmış olursa olsun.
Orasını bilemem hocam :) orasıda sizde kalsın ...

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Rabisu hocam, nasıl bir kandırma taktiği olduğunu düşünüyorsun adama 4 çekirdek vermişiz ve kullanım oranı da orada acıkça görünüyor, ben burada seninle ilgili birçok şey bilmeme, dedicated makine diye neler verdiğini kanıtlı olarak bilmeme rağmen bir şey yazmıyorsam sende yazmamalısın.

Ben bana sorulan sorulara cevap verdim, sen ise burada bana "müşteriyi kandırıyorsun" diyorsun.
Lütfen benimle ve firmamla burada veya başka bir ortamda muhatap olma.

insanlara 32gb makine diye verdiğin x5620, x5970 makineleri de acıkça söyle,
bu makineler başka makinelerin parçalanmış halidir, dedicated makine değil, VDS dir diye.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Otel mi ? Rabisu.
Rabisu tüm hostinglerden daha iyi kaliteli hizmet veriyor.Diğer kullanıcıları bilemem ama bu kendi görüşüm.En azından en ufak kötüleme geldiğinde ters cevap vermiyorlar :p

Rabisu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
1
@Rabisu hocam, nasıl bir kandırma taktiği olduğunu düşünüyorsun adama 4 çekirdek vermişiz ve kullanım oranı da orada acıkça görünüyor, ben burada seninle ilgili birçok şey bilmeme, dedicated makine diye neler verdiğini kanıtlı olarak bilmeme rağmen bir şey yazmıyorsam sende yazmamalısın.

Ben bana sorulan sorulara cevap verdim, sen ise burada bana "müşteriyi kandırıyorsun" diyorsun.
Lütfen benimle ve firmamla burada veya başka bir ortamda muhatap olma.

insanlara 32gb makine diye verdiğin x5620, x5970 makineleri de acıkça söyle,
bu makineler başka makinelerin parçalanmış halidir, dedicated makine değil, VDS dir diye.
Sayın Batihost Yetkilisi 4 çekirdek veremenize bir şey demiyoruz sadece size sorumuz şu 4 çekirdek hakkı tanıyoruz ama 1 2 gün yüksek kullanırsanız uyarıyoruz diyorsunuz birisi sırf 4 çekirdek için sizden sunucu alsa ve sadece 1 2 gün kullanma hakkım olsa sizce bu nasıl oluyor ?
Dedicated Makine Diye hiçbir zaman vds makine vermedik ek olarak vds (Virtual Dedicated Servers) ayrılmış fizeksel sunucu olarak geçmektedir bunuda biliyorsunuzdur sanırım rabisu açıldığı günden bu yana 32 gb makineleri vds olarak satmaktadır. son düzenlemelerle birlikte 32 gb lık dedicated makine ler gelmiştir. son olarakda intelin üretmiş olduğu x5620 veya x5970 diye bir işlemci modelide yok bilginiz olsun.
Sizinle Hatır Gönül Sohbeti Edecek Değilim ortada sizin de benim de bir yanlışım olursa bunun düzeltimesi gerek bu şekilde kestirip atmak değil.

Rabisu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
1
Hocam, elinle batihost'u işaret etmeden önce ellerinin temiz olduğundan emin ol.
hocam siz yazdıklarımı okuyormusunuz emin değilim ama benim dediğim kısaca şu herkezin yaptığı yanlışlar var Rabisu 'nunda yaptığı vardır inkar etmiyoruz biz size diyoruz ki sizinkiler bizim görüşümüzle bunlar sizde söyleyin ki sen bunları yapıyorsun deyin düzeltelim diyelim ki adamlar haklı biz yanlış yapıyoruz biz gücenmeyiz hatamızın farkına varmaktan.

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
konuya yazacak birşeyim yok hocam. Bana 4 çekirdek vds veriyorsun %100 kullanmalıyım diyorsun ama müşterilerine 96gb makineyi 4 x 32gb olarak vermekte bir yanlış görmüyorsun, ben alıyorum 20 TL 1gb makine için sen alıyorsun 280 TL.. 280 TL ye dedicated makine vermek yeirne 96gb'ı 4 'e bölüp vermek daha karlı tabii, sen milleti kandırmaya devam et hocam. Dediğim gibi önce ellerin temiz olsun, sonra bana yol yordam öğret. Konuyu takibi bırakıyorum, ne yazıyorsun buyur meydan senin.

işlemci sayılarını kafadan attığımı anlamayıp üzerine bana laf atman ayrıca garip..