xFallPvP Rehber Alımları

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Poyraz2nd 2017-2018 Yetkili Başvuru

Adınız: Poyraz
Soyadınız: Akkirman
Yaşınız (14 yaş ve üstü): 14
Skype adresiniz: poyrazimo1
Mikrofonunuz var mı: Evet var
Oyun içi isminiz: Poyraz2nd
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz: 3 yıldır oynuyorum
Oyun "Minecraft" hakkında yeterince bilgili misiniz: Evet Minecraft Hakkınca Yeterince Bilgiliyim
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz: 1 yıldır oynuyorum
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu): Mükemmel Bir Kaliteli Server Türkiye'de Gördüğüm En iyi Server İnşallah Daha da İyi Olmayı Başarır
Sunucuda yetkiniz var mı (donor): yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz: MCSG de Moderatördüm , Şuanda BroverCraft adlı Serverda Tasarımcıyım
Kendinizi yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz: Evet hissediyorum.
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu): Çünkü bu sunucuda bir şeyler Yapabileceğimden Eminim Bu Yüzden Yetkili Olmak İstiyorum
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu): Evet bu güzel Serverın Mükemmel Yetkili Takımında Uyum Sağlayacağımdan Eminim
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu): Serverda Sadece Oyun Oynamaya Odaklanıyorum Ne Olursa Olsun Pes Etmiyorum!
Görevini kötüye kullanan bir yetkili gördünüz ne yapardınız: İlk Önce Arkadaşımızı Uyarırdık Hala Devam Ediyorsa ss Alıp Kurucuya Atarım
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır Yemedim
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır Yemedim
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu): Bende herkese Arkadaşım Gibi Bakıyorum Bana Bir Soru Sorarlarsa O Soruyu Hemen Cevaplamaya Hazırım!
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız: Evet, Kesinlikle Oyuncular ve Yetkkililer İle İyi Anlaşacağımdan Eminim!
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz: Top10'u ,Top10sure yi eklerdim ve her ay bu top10'larda birinci olanlara ödül verirdim
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz: Silmek İstediğim hiçbir şey Yok Server Çok Kaliteli Ve güzel bir server
Reddedildiniz.

SM-J3110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zann09

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Adınız:Mesut
Soyadınız:Zan
Yaşınız:14
Skype adresiniz:Skypem Yok
Mikrofonunuz var mı:Evet
Oyun içi isminiz:UmuTCaN521
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu):3
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu):yaklaşık 4 aydır
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu):Çok İyi Badlionla Yarışacak Bir server

seet

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adınız:emirhan
Soyadınız:bağsürer
Yaşınız:16
Skype adresiniz:seet1540
Mikrofonunuz var mı:evet
Oyun içi isminiz:seet
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu):4
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu):Daha girmedim ama güzel bi servere benziyor bakıp çıktım :D
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu):güzel sunucu valla tam istediğim gibi büyük kitleye sahip
Sunucuda yetkiniz var mı (donor):yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz (zorunlu):ben kendi serverimi açtım 5 kere yetkili ilk defa olucam inşallah seçilirsem
Kendinizi Yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz (zorunlu):evet tabii ki
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu):bilmem belki yardımım dokunur size yardım ederim oyuncularla sohbet felan ederiz yani aslında çok istiyorum böle büyük serverlerde yetkili olmak
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu):tabii ki
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu):ayıran şey yoktur onlarda oyuncu bende ben bitek onların küfür lerine kavgalarına felan ayırıcağım o kadar yani onlarda insan bizde
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep):yok
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep):yok
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu):iyidir sohbet ederim yani bendne büyüüklerin kardeşleri olurum benden kücüklerin abileri gibi olurum
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız:tabii ki anlaşıırım
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz:valla bişe yok aklımda rehber olucam zaten seçilirsem inşallah
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:bir şey silmek istemem HERKEZE İYİ FORUMLAR

iFroZen

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Adınız:emirhan
Soyadınız:bağsürer
Yaşınız:16
Skype adresiniz:seet1540
Mikrofonunuz var mı:evet
Oyun içi isminiz:seet
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu):4
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu):Daha girmedim ama güzel bi servere benziyor bakıp çıktım :D
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu):güzel sunucu valla tam istediğim gibi büyük kitleye sahip
Sunucuda yetkiniz var mı (donor):yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz (zorunlu):ben kendi serverimi açtım 5 kere yetkili ilk defa olucam inşallah seçilirsem
Kendinizi Yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz (zorunlu):evet tabii ki
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu):bilmem belki yardımım dokunur size yardım ederim oyuncularla sohbet felan ederiz yani aslında çok istiyorum böle büyük serverlerde yetkili olmak
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu):tabii ki
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu):ayıran şey yoktur onlarda oyuncu bende ben bitek onların küfür lerine kavgalarına felan ayırıcağım o kadar yani onlarda insan bizde
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep):yok
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep):yok
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu):iyidir sohbet ederim yani bendne büyüüklerin kardeşleri olurum benden kücüklerin abileri gibi olurum
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız:tabii ki anlaşıırım
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz:valla bişe yok aklımda rehber olucam zaten seçilirsem inşallah
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:bir şey silmek istemem HERKEZE İYİ FORUMLAR
Sunucuya daha önce hiç girmemiş birini yetkili olarak alamayız. Bizimle değilsin.

seet

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
tamam dostum genede teşekkürler canın saolsun ama girebiirim şimdi :D ip yok elimde

Sunucuya daha önce hiç girmemiş birini yetkili olarak alamayız. Bizimle değilsin.
dostum aslında şu an serverdeym ya bi test felan etseniz cevaplarım iyiyse olmazmı hiç mi şansım yok

RootBeerBOY26

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Adınız: Aytuğ
Soyadınız: Dal
Yaşınız 13
Skype adresiniz: AytuğDarkness
Oyun içi isminiz: RootBeerBOY26
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz: 4 yıldır oynuyorum
Oyun "Minecraft" hakkında yeterince bilgili misiniz: Evet,
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz: Yeniyim
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu): Gayet kaliteli ve oynanabilirliği yüksek bir sunucu. Saygılı seviyeli yetkili takımı olan ve Türk sunucularının seviyesini yükselten bir sunucu olduğunu düşünüyorum.
Sunucuda yetkiniz var mı (donor): Oyuncu
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz: ZamanPVP de Y.Kurucuydum.
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu): Çünkü bu sunucuda bir şeyler başarabileceğime inanıyorum. Kendimi geliştirip her daim daha iyisini yapmak için bu sunucuda yetkili olmak istiyorum.
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu): Evet bu güzel takıma uyum sağlayacağıma inanıyorum.serverda sabah çok nadir rehber oluyor.O yüzden ben sabahları hilelere ban küfredenleri mutelemek isterim.
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu): Başkalarının haricinde sadece oyunumu oynamaya veya oyuncu arkadaşlarımın sorularını cevaplamaya odaklanıyorum.
Görevini kötüye kullanan bir yetkili gördünüz ne yapardınız: Önce uyarırım. Bu hareketlere devam ettiği takdirde kanıt alır kurucuya atardım.
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır yemedim
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır yemedim
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu): Bende herkes gibi bir oyuncu olduğum için empati kuruyorum. Ve onlara davranışlarım genelde sıcakkanlı ve iyimser oluyor (Arada bir sinirlerndiğim oluyor).
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız: Evet, anlaştığıma ve anlaşacağıma inanıyorum.
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz: Aura koruyucusu.Ve sunucuya hayalet sistemi eklemek isterim (auraları engellemelemek için) bir oyuncuya vurduğunda arkasına 2 tane isimli zırh askısı belirir ama izleyeyici moddakiler görebilir auraların aurasını saptırmak için.Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:aura sisteminizi silmek isterdim (pluginner daha iyisini yapabilir).

Son düzenleme:

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yaşınız 13
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu): Gayet kaliteli ve oynanabilirliği yüksek bir sunucu. Saygılı seviyeli yetkili takımı olan ve Türk sunucularının seviyesini yükselten bir sunucu olduğunu düşünüyorum.
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu): Çünkü bu sunucuda bir şeyler başarabileceğime inanıyorum. Kendimi geliştirip her daim daha iyisini yapmak için bu sunucuda yetkili olmak istiyorum.
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu): Evet bu güzel takıma uyum sağlayacağıma inanıyorum.serverda sabah çok nadir rehber oluyor.O yüzden ben sabahları hilelere ban küfredenleri mutelemek isterim.
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu): Başkalarının haricinde sadece oyunumu oynamaya veya oyuncu arkadaşlarımın sorularını cevaplamaya odaklanıyorum.
Görevini kötüye kullanan bir yetkili gördünüz ne yapardınız: Önce uyarırım. Bu hareketlere devam ettiği takdirde kanıt alır kurucuya atardım.
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu): Bende herkes gibi bir oyuncu olduğum için empati kuruyorum. Ve onlara davranışlarım genelde sıcakkanlı ve iyimser oluyor (Arada bir sinirlerndiğim oluyor).
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız: Evet, anlaştığıma ve anlaşacağıma inanıyorum.
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz: Aura koruyucusu.Ve sunucuya hayalet sistemi eklemek isterim (auraları engellemelemek için) bir oyuncuya vurduğunda arkasına 2 tane isimli zırh askısı belirir ama izleyeyici moddakiler görebilir auraların aurasını saptırmak için.Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:aura sisteminizi silmek isterdim (pluginner daha iyisini yapabilir).
Reddedildiniz.

SM-J3110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Zaten çoğu olumsuz oluyor, 35 sayfa konu olmuş, bence kendi forumunuzu açın, ordan alım yapın.

Ne red mi edildim kaybeden sizsiniz.

Ortada kaybedilen bir şey yok. Sen başvuru yapmışsın onlarda olumsuz cevap vermiş, Burda illa bir şey kaybeden biri olacaksa onunda sunucuda yetkili olmayı isteyip, başvuru yapıpta, olma hakkını kaybettiğin için senin olman gerekiyor.

Yaşınız 13

Konuyu incelemedim ama diğer formlarda 14 yaş üstü diyordu, "Ne, red mi edildim, olamaz! siz kaybettiniz." demene gerek yok.

Başvuruların birkaçını inceledimde, hiçbiri konuyu tam okumamış galiba.

Adınız:rasim
Soyadınız:koca
Yaşınız:15
Skype adresiniz:RasimKoca
Mikrofonunuz var mı:Var
Oyun içi isminiz:rasim_pvp
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu):3 yıldır minecraft oynuyorum
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu):1 yıldır oynuyorum
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu):sunucu ciddi anlamda güzel
Sunucuda yetkiniz var mı (donor):hayır yetkim yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz (zorunlu):hiçbir sunucuda yetkili olmadaım
Kendinizi Yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz (zorunlu):evet kendimi yetkili olmaya hazır hissediyorum
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu):sunucu yu hoş buluyorum güzel eğlenceli
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu):evet düşünüyorum şimdiden anlaşıyoruz
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu):pvp kabiliyetim ismetrg yi örnek almam dürüstlük durduk yere kimseye sinirlenmem
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep):hayır hiçbir sunucudan banım yoktur
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep):hayır hiç mutede yemedim
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu):oyunculara cana yakın davranırım onlara kardeşim die hitab ederim
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız:oyuncular ve yetkililerle iyi anlaştığımı düşüorum
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz:sunucuya sg getirme hayalim var
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:server map ve lobisi güzelliğinden tek 1 blok bile silmezdim ve şun xfallpvp de yim

Adınız:rasim
Soyadınız:koca
Yaşınız:15
Skype adresiniz:RasimKoca
Mikrofonunuz var mı:Var
Oyun içi isminiz:rasim_pvp
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu):3 yıldır minecraft oynuyorum
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu):1 yıldır oynuyorum
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu):sunucu ciddi anlamda güzel
Sunucuda yetkiniz var mı (donor):hayır yetkim yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz (zorunlu):hiçbir sunucuda yetkili olmadaım
Kendinizi Yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz (zorunlu):evet kendimi yetkili olmaya hazır hissediyorum
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu):sunucu yu hoş buluyorum güzel eğlenceli
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu):evet düşünüyorum şimdiden anlaşıyoruz
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu):pvp kabiliyetim ismetrg yi örnek almam dürüstlük durduk yere kimseye sinirlenmem
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep):hayır hiçbir sunucudan banım yoktur
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep):hayır hiç mutede yemedim
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu):oyunculara cana yakın davranırım onlara kardeşim die hitab ederim
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız:oyuncular ve yetkililerle iyi anlaştığımı düşüorum
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz:sunucuya sg getirme hayalim var
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:server map ve lobisi güzelliğinden tek 1 blok bile silmezdim ve şun xfallpvp de yim

lirir ama izleyeyici moddakiler görebilir auraların aurasını saptırmak için.Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:aura sisteminizi silmek isterdim (pluginner daha iyisini yapabilir).[/QUOTE]

Tüm oyunculara kardeşim demek iyi bir şey değil, bence kötü bir şey. Daha ciddi olman gerek.

Konuya sadece incelemek için girdim fakat böyle başvurular görünce cevaplamadan geçemedim.
Size kolay gelsin. Başarılar.

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Zaten çoğu olumsuz oluyor, 35 sayfa konu olmuş, bence kendi forumunuzu açın, ordan alım yapın.

Ortada kaybedilen bir şey yok. Sen başvuru yapmışsın onlarda olumsuz cevap vermiş, Burda illa bir şey kaybeden biri olacaksa onunda sunucuda yetkili olmayı isteyip, başvuru yapıpta, olma hakkını kaybettiğin için senin olman gerekiyor.

Konuyu incelemedim ama diğer formlarda 14 yaş üstü diyordu, "Ne, red mi edildim, olamaz! siz kaybettiniz." demene gerek yok.

Başvuruların birkaçını inceledimde, hiçbiri konuyu tam okumamış galiba.

lirir ama izleyeyici moddakiler görebilir auraların aurasını saptırmak için.Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz:aura sisteminizi silmek isterdim (pluginner daha iyisini yapabilir).

Tüm oyunculara kardeşim demek iyi bir şey değil, bence kötü bir şey. Daha ciddi olman gerek.

Konuya sadece incelemek için girdim fakat böyle başvurular görünce cevaplamadan geçemedim.
Size kolay gelsin. Başarılar.[/QUOTE]

Öncelikle teşekkürler.
Yetkili alımları kategorisi boşuna açılmamış demek ki :)
Google forms kullanabilirdik fakat oradan takip etmek zor oluyordu burası daha iyi anlayış gösterdiğiniz için teşekkürler.

mynonameless

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Adınız: Yunus Emre
Soyadınız: HASA
Yaşınız: 15
Skype adresiniz: playeryunus1
Mikrofonunuz var mı: var
Oyun içi isminiz: XxYunusXEmrexX
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu): 4 Yıl
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu): 1 Ay
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu): Gerçekten Kaliteli Bi Server
Sunucuda yetkiniz var mı (donor): Yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz (zorunlu): Holly Craft Diye Bi Yerde Modoretördüm Ve Neon PvP de Modum
Kendinizi Yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz (zorunlu): Tabikide
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu): Sunucu Çok Güzel Ama Çok Az Eksiği Var Bunu Gidermek İçin Ve Oyunculara İyi Bi Server Sağlayabilmek İçin
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu): Kesinlikle
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu): Biraz Espirili Yeri Geldiğimde Sertim Ve Asla Ayrımcılık Yapmam
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu): Her Oyuncuya İyi Yaklaşırım
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız: Evet
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz: 1v1 Eklemek İsterim Ve Takım Savaşları Örnek Veriyorum Kırmızı Ve Mavi Takim Gibi
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz: Turuncu Yere Basarak Kit Almayı

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adınız: Yunus Emre
Soyadınız: HASA
Yaşınız: 15
Skype adresiniz: playeryunus1
Mikrofonunuz var mı: var
Oyun içi isminiz: XxYunusXEmrexX
Kaç yıldır Minecraft oynuyorsunuz (zorunlu): 4 Yıl
Sunucuda ne zamandır oynuyorsunuz (zorunlu): 1 Ay
Sunucuyu nasıl buluyorsunuz (zorunlu): Gerçekten Kaliteli Bi Server
Sunucuda yetkiniz var mı (donor): Yok
Nerelerde yetkiliydiniz veya yetkilisiniz (zorunlu): Holly Craft Diye Bi Yerde Modoretördüm Ve Neon PvP de Modum
Kendinizi Yetkili olmaya hazır hissediyor musunuz (zorunlu): Tabikide
Neden bu sunucuda yetkili olmak istiyorsunuz (zorunlu): Sunucu Çok Güzel Ama Çok Az Eksiği Var Bunu Gidermek İçin Ve Oyunculara İyi Bi Server Sağlayabilmek İçin
xFall Yetkili Takımına uyum sağlayacağınızı düşünüyor musunuz (zorunlu): Kesinlikle
Sizi diğer oyuncularımızdan ayıran şey ne (zorunlu): Biraz Espirili Yeri Geldiğimde Sertim Ve Asla Ayrımcılık Yapmam
Hiç ban yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır
Hiç mute yediniz mi (yediyseniz sebep): Hayır
Oyunculara davranışınız nasıldır (zorunlu): Her Oyuncuya İyi Yaklaşırım
Oyuncular ve yetkililer ile iyi anlaşır mısınız: Evet
Yetkili olursanız sunucuya ne eklemek istersiniz: 1v1 Eklemek İsterim Ve Takım Savaşları Örnek Veriyorum Kırmızı Ve Mavi Takim Gibi
Yetkili olursanız sunucudan ne silmek istersiniz: Turuncu Yere Basarak Kit Almayı
Reddedildiniz.