java10
kız çava bana kahve yap
- En iyi cevaplar
- 0
move event .-.Yürümeyi nasıl algılatabilirim diye canımın çıktığını bilirim.
move event .-.Yürümeyi nasıl algılatabilirim diye canımın çıktığını bilirim.
Fikrin güzel ama maalesef bu ülkede bu oyunun kitlesi için fazla abartılı. Oyuncular sunucuyu açtığın ilk gün gireceklerdir. 2 3 saat geçirdikten sonra çıkacaklardır. Minecraft maalesef ülkemizde 10-17 yaş arası çocuklar oynuyor. Kusura bakma ama yeni nesilde olgun davranış sergileyebilecek bir eğitim almış insan evladı çok az. Sen bu oyunculara inanılmaz şeyler sunsan da bu oyuncular basit kolay anlaşılır oyunlara kaçacaklardır. Onlar için sürekli tekrarlayan faction'lar ve birbirlerini kesip aldıkları zafer duygusu oyundan zevk alma duygusundan her zaman üstün olacaktır. Fazla karamsar olduğumu düşünebilirsin. Ama gerçekler maalesef böyle.
Güncelleme;
- Pazar deposu eklendi.
- Ekonomi sistemi bitti.
- Pazar hatalı tespit edildi ve hepsi kapatıldı.
- Pazar için anlık güncelleme getirildi. (3 oyuncuda pazar menüsü açık iken başkası aldığında 2 oyuncuda da o eşya silinir. Yani eşyalar hata olarak kalmaz.)
- Çiftçilik sistemine geçildi! (En sevdiğim sistem)
Şu sıralar yoğum olduğumdan kodlamaların çoğunu @blackone1991 yapıyor. Kendisi Java platformunda cidden kendini kısa sürede çok geliştirdi, iyi ki onla takım arkadaşı olmuşumBaşarılarını dilerim.
(Kodlamaları test etmekte yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kendimize özel arsa satın alabilelim fakat bu orman tarzı yerlerde olsun yani arsalar da olmasın mesela ormanda birbirine çok yakın olmayan noktalarda değirmenler olsun ve o değirmenleri kiralayabilelim ya da satın alabilelim ve değirmenlerin önlerinde yani etrafında da ekin alanları olabilir o şekilde yapabiliriz, değirmenimiz ile de insanlara hava atabiliriz bu sayede .-.Sizden bir şey istiyorum. Çiftçiliği kodlamaya geçtim aklımda ki fikirlerin hepsini buraya aktarıyorum ve eklenmesini istediğiniz şeyler veya değiştirilmesi istediğiniz yerleri değiştirebiliriz.
- Tarımcılık için farklı bir dünya olacak. Bu dünyada tarım yapabilmek için size özel satın alabileceğiniz arsalar olacak. Arsalara bir şey ekip, belli bir süre sonra hasat yapabileceksiniz.
- Arsalar dışında tarım yapabileceğiniz toplu alanlar olacak. Toplu alanlarda hasat yapacağınız zaman yanlarınız da durmanız lazım olacak ve uzun süreli nadir tohumlar olmayacak eğer arsaya sahip iseniz siz oyunda değil iken bile devam edecektir.
- Çiftçilik bazlı bir sunucu olacağını söylemek isterim. Diğer türden meslekler çiftçilik içinde sınıflandırılacaktır.
- Çiftçilerin topladığı ekinlerin değerine göre para ile satılabilecek.
- En önemli kısma gelirsek bazı çok ama çok nadir ekinler GERÇEK PARA ile satılabilecektir. Alıcılar biz veya başka bir oyuncu olabilir çünkü pazar sisteminde oyun dışı aldığınız "MineJuvan Parası" ile de eşyalar koyulabilecek. Bu özellik sadece özel kullanıcılara olacaktır. hiçbir para kesintisi olmadan o krediyi gerçek paraya dönüştürebilir veya kullanabilirsiniz.
Benim fikirlerim bu birazdan başlayacağım sizin fikirlerinizi de merak ettim. Teşekkürler ilginizden dolayı.
kendimize özel arsa satın alabilelim fakat bu orman tarzı yerlerde olsun yani arsalar da olmasın mesela ormanda birbirine çok yakın olmayan noktalarda değirmenler olsun ve o değirmenleri kiralayabilelim ya da satın alabilelim ve değirmenlerin önlerinde yani etrafında da ekin alanları olabilir o şekilde yapabiliriz, değirmenimiz ile de insanlara hava atabiliriz bu sayede .-.
değirmenler diğer oyuncular tarafından yağmalanamasın ve trollük yapamasınlar bi koruma şart yani, mesela oyuncu değirmeni kiraladı ve ekinleri hasat edemeden gitti kira zamanı bitince oyuncunun kurtar ma envanteri olsun ve hasatı gelmiş ekinleri o envantere atsın o şekilde de kurtarma olayı olabilir biraz ayrıntılı oldu.
-özet olarak orman gibi bi yerde (herkesin dolaştığı) değirmenler satın alabilelim ve orda hasat yapalım
peki sadece çiftçilik mi yapılıyor yani başka bi gelir kaynağı var mı varsa çiftçilik düşüşe geçer .-.Farklı dünya olması şartGidip ormanda herkese açık mimari alanların oraya yapmak saçma olur. Değirmenle hava atmak istersen binanı geliştirebilirsin
![]()
Ne kadar lapis, ne kadar hileye izin; o kadar oyuncu. Bu vizyonu benimsersen kazanırsın. Yıl olmuş 2017, hala kaliteli sunucu yapmaya çalışanlar var. Keşke hak ettiğini alabilsen dostum, ama Türk oyuncu kitlesi ile imkansız.
HAKLISIN ne diyeyim![]()
Çok güzel olmuş eline sağlık kaliteli bir sunucu olacağına inanıyorumEn azından şansımı deneyip olacakları görelim.Yorumunuz için teşekkürler.
Belli bir süreliğine takım arkadaşım tatile gidiyor. O sırada da benimde işlerim olacaktır. Çok kısa bir süreliğine (3-4 gün) aktif çalışılmayacaktır. İlginiz için teşekkürler!
Güncelleme;
- Çiftlik sisteminin yarısı bitti.
- Pazar için ön gösterim fikri düşünülüyor.
- Çiftlik içinde çiftliğe işçi alma eklendi.
- Çiftlik binaları için çalışılmaya başlandı.
- Çiftlik arazilerinin bulunacağı açık dünya yapılmaya başlandı.
Çiftlikten Görüntüler;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()